parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

AKP'NİN ADAYLARI...

21 Ocak 2014 Saat: 19:16

Son on beş gündür kamuoyunu meşgul eden, ‘’açıklandı-açıklanacak’’ merakıyla   beklenilen AKP’nin Kocaeli İlçe Belediye Başkan Adayları nihayet ilan edildi.

Siyasete ilgi duyan çevreler derin bir nefes alırken, aslında  aday adayları da rahatladılar. Stres, sinir böyle  zamanlarda tavan yapar. Yarışın dışında kalan  isimler , muhtemelen ‘yenilen pehlivan güreşe doymaz’ mantığıyla geleceğin hesabı içine girmişlerdir.

Açıklanan adaylara dair yazılabilecek çok şey var. O düşüncelerimizi zamana yayalım. Şimdilik açıklama konusunda değerlendirme yapmaya çalışalım.

Bu satırların yazarı için adaylığı açıklanan isimler hiç de sürpriz olmadı. Bizi takip eden okurlarımız o yönde ki yorumlarımızı hatırlarlar.

Yine de yüzeysel olarak anımsatalım..

Özellikle Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ın yeniden ve kesin olarak aday gösterileceğini, Çayırova Belediye Başkanı Ziyeattin Akbaş’ın da ‘liste dışı’ kalacağını  son bir  yıldır defaten yazdık.  Elbette  kati düşüncemizin dayanakları vardı.

Toplumun nabzını iyi tutmak, Köşker, Karabacak ve Akbaş’ın icraatlarını yakından takip etmek, haber kaynaklarımızla sağlıklı ilişkide  bulunarak, güvenilir gazeteci olmak bizi tahminlerimiz ve gözlemlerimizde doğru tespitlere götürdü.

Sonuçta yanılmadık..

Adnan Köşker ve Şükrü Karabacak’a yönelik yazılarımız arşivlerde duruyor. Çok açık ve çok net yazdık.’’ Köşker ile Karabacak bulundukları kentler için bir şanstır ve devamı hayırlı olacaktır’’ diye.

Bizim bu keskin görüşlerimiz bir çok çevreyi rahatsız etti. Gerek AKP içinden, gerekse diğer siyasi görüş mensuplarının hışımlarına uğradığımız oldu, ağır eleştiriler aldığımız oldu.

Ancak biz, doğru bildiğimiz düşüncemizden  geri adım atmadık.

Zira görüyor ve biliyorduk ki; Gerek  Adnan Köşker, gerekse  Şükrü Karabacak ilçelerinde imrenilecek hizmetler gerçekleştiriyor ve halkında desteğini buluyorlardı. Yapılanları görmeyip inkar etmek için ‘kör’ olmak gerekirdi.

Gebze için Adnan Köşker’in yeniden aday gösterilmesinin bir açılımı daha var. O da, yine bazı çevrelerin siyaseten karalamaya çalıştığı Köşker’e  başta Başbakan olmak üzere partisinin sahip çıktığı, güvendiği ve iddiaların ‘çamur at’ politikasından öte olmadığıdır.

Karabacak’a gelince..

Kocaeli bölgesinde şimdiye dek hiçbir siyasetçiye nasip olmayan  üç dönem  unvanı Şükrü Karabacak’a nasip olmuştur. Kendisinin deyimiyle ‘ustalık’ dönemine geçiştir bu. Riyasız yaklaşımda bulunulduğunda görülecektir ki, Karabacak gerçekten ustalık dönemini yaşamaktadır. Ustalık dönemini  yeniden icranın başında geçirip geçiremeyeceğini 30 Mart’ın akşamı göreceğiz, ama şu bir gerçek; Karabacak bölgemiz siyasetine adını altın harflerle yazdıran bir şehri-emin olmuştur.

Ziyeattin  Akbaş içinde bir şey söylemek gerekir.

Göreve başladığı günden beri insani ilişkileri o kadar zayıf, neredeyse sıfır olan bir Belediye Başkanı hiç görmedik. 33 yılı aşkındır gazetecilik yapıyoruz, Akbaş gibi icraatsız birine rastlamadık.  Sosyal medyadan medet  uman, Timur Koç’un projeleri üzerine oturan bir Belediye Başkanı oldu. AKP tepe yöneticileri bunu gördüğündendir ki Akbaş’ın ipini daha  bir yıl önceden çekmişlerdi. İsabetli bir karardır.

İtiraf etmem gerekirse Cemil Yaman’ın onay almamasına üzüldüm. Oysa adaylar açıklanmadan iki saat öncesine kadar Dilovası adayının yeniden Cemil Yaman olduğunu biliyor ve yazıyordum. Benim için çok büyük sürpriz oldu Ali Toltar’ın çıkması. Çünkü Cemil Yaman görev aşkı dolu bir Belediye Başkanı, Dilovası’na önemli hizmetler kazandıran isimdi.

Toparlayacak olursak; Köşker ve Karabacak’ın devamına onay verilmesi  çok yerinde bir karardır. Her iki isim de  ortaya eser çıkarmış, proje geliştirmiş, halkla barışık olmuş, kentlerine imza atmış isimlerdir.

‘’30 Mart’a bu isimler nasıl yansır?’’  diye soracak olursanız  onun cevabını da vereceğim..

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑