parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

AKP'NİN GEBZE'DEKİ BRÜTÜSLERİ...!

22 Ocak 2014 Saat: 21:39

AKP’de ilçe Belediye Başkan adayları açıklandıktan sonra, CHP’lilere ne denli haksızlık yaptığımı görüyorum.

İtiraf etmeliyim ki,  CHP’lilerin davranış biçimlerini  eleştirirken acımazca davrandığım olmuştur. Ancak şu iki  günde AKP’lilerin edalarını görünce , CHP’ye yönelik  kantarın topuzunu fazla kaçırdığımı düşünüyorum.

Ama bir şeyi düzelteyim..

Yanlış ifade olmasın.. ‘AKP’liler ‘ derken genelleme oldu, oysa AKP’nin Gebze’deki  aday adaylarından iki ismi kast ediyorum.

Gebze’den örnek vereceğim.

Biliyorsunuz, ilçe adayları açıklanmadan önce AKP’nin Gebze’ye talip 16  cengaveri (!) vardı. Her biri kendi ölçeğinde ‘değer’ olan kişiler. Bir çoğunu yakından, hem de çok yakından tanırım. Bazılarını ismen, bir kısmını da sima olarak bilirim. Kişiliklerine, şahsiyetlerine diyebileceğimiz tek kelime olamaz.

Ancak, ‘siyasi ahlak’ konu olunca, işte o zaman CHP’lilere nasılda haksızlık yaptığımı anlayabiliyorum.  Sıkça işlediğim bir konudur;  ‘’çekememezlik, fesatlık ve kıskançlık.’’ Bu nitelemelerin sadece CHP içinde olduğunu sandığımdan, CHP’li dostları bu noktalardan eleştiriyordum. Ayıp etmişim.

Bugün gözlemliyorum ki, AKP içinde ‘kıskançlık,  çekememezlik, fesatlık’ kavramları  CHP’ye on fark atıyor. Hem de tüm iğrenç boyutlarıyla. Elbette AKP içişlerine  müdahale etmek veya yönlendirmek gibi bir derdimiz yok. Lakin iktidar partisi içerisinde, hele de ‘Biat kültürü’ nün hüküm sürdüğü bir siyasi partide  öne sürdüğüm olguların var olması,  öncelikle AKP için, sonra da Gebze’nin istikbali için nahoş durumlardır. Bu nedenle hatırlatmak gerekiyor..

İşin özür şu;

Gebze Belediye Başkan adaylığı için mevcut Başkan Adnan Köşker dahil, 16 isim yarış süreci geçirdiler. AKP’nin belirleyici tepe organları ellerindeki  verilerden yola çıkarak nihai  kararını verdi.. Nitekim Adnan Köşker yeniden aday ilan edildi. Aslında bu beklenen karardı. Zira konuya ‘at gözlüğü’ ile değil de, kamuoyunun desteği ve intibasından  bakıldığında zaten Köşker’in doğru ve yerinde bir karar olacağı  ve sonucun Köşker lehine çıkacağı malumdu.

Bunu göremeyen ve fark edemeyen, adaylık yarışında umduğunu bulamayan iki aday adayının özellikle sanal  medyada isyanlarını görünce, işte o ‘Fesatlık, kıskançlık, çekememezlik’ kavramları aklıma geldi ve CHP’lilere haksızlık yaptığım kanaatine hasıl oldum.

CHP’yi hatırlayın..

Gebze adayı ön seçimle belirlendi. Yakup Yılmaz sandıktan çıkınca tüm aday adayları  kol kola saha çalışması yapıyor şu an. Ele ele, kol kola.

AKP’ye bakın..

Gebze  için gerçekten çok önemli katkıları olan, devasa  projeleri  hayata geçiren Adnan Köşker gibi bir değerin  ayağına ateş etmeye çalışanlar ise, maalesef  rakip siyasi partiler değil, adaylık yarışını kaybeden AKP’li sadece  iki kişi.

Nasılsa  Facebook denen sanal alemde o iki ismi görüyorsunuzdur. Benim zikretmem doğru olmayabilir. Fakat bana göre  doğru olan bir teşbih yapabilirim..

Donkişot’un yel değirmenlerine savaş açması gibi bir şey.

Veya, Sezar’ın Brütüsleri.

Evet, AKP’nin bu iki Brütüs’ü, sadece kendilerini gülünç duruma düşürmekle ve partilerine zarar vermekle  kalmıyor, siyasette gerekli olan  meziyetlerden de ne denli  yoksun olduklarını dışa vuruyorlar.

Siyaset yapmak  demek  sadece ‘aday olmak’, veya bir parti içinde var olmak  değildir. Bir makama aday olmak her babayiğidin harcı da değildir.

Yeterlilik gerektirir.

Boş ve fuzuli konuşmak, laf ebeliği  yapmak, geçmişte siyaset yaptığı  yarenin  naaşı üzerinden paye  çıkarmakta siyaset değildir.

Donanım gerektirir.

Proje adamı olmak, global dünyaya ayak uydurabilmek, geleceği görebilen, risk alıp çözüm üretebilecek  medeni cesaret ister.

‘’Ben AKP’liyim ‘ demekle aday olunmuyor…

‘Aday’ gösterilmeyince  anında ilkelerini satmakla da ‘adam’ olunmaz. Belli ki  AKP’li Brütüs’lerin kafaları  bir şeye basmamış; Partilerinin kurallarından da  bihaberler. Halbuki,  ‘’ilan edilmiş  adayları etrafında kenetlenme gerekliliği’’ kendi partilerinin vazgeçilmez kuralıdır.

Konuya böyle bakabilme erdemliliğini gösteremedikleri için, o iki isim partilileri gözünde ‘Brütüs’ olarak anılmaya mahkumdurlar. Bunun tek sebebi de; çekememezlik, fesatlık, kıskançlık ve riyadır.

Maalesef Brütüs’ler  her daim olabiliyor. Bu da siyasetin cilvesi işte.

Ve son not…

Demek ki o  Brütüsler Genel Başkanlarını da tanımıyorlar.. O Genel Başkan değil midir ki, kuralı ve kararı uğruna bakanlarını bile bir çırpıda kapının önüne koyabiliyor..Brütüsleri ise  hallaç pamuğu gibi sallar.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑