parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Altı gün sonra...

24 Mart 2014 Saat: 19:31

Çok hızla geçen ve olabildiğince sertlikle devam eden bir seçim sürecinin neredeyse sonuna geldik..

Altı gün…

Dananın kuyruğunun kopacağı son tarih 30 Mart… O akşam Türkiye’de çok şeye gebe bir siyasi tarihinde başlangıcı olacak.

Ve, o akşamdan sonra neler olabileceğine  bakmakta yarar var.

Bölgemiz siyasetinde de mutlak değişiklikler olacaktır.Tıpkı siyasetin merkezi Ankara’da olacağı gibi. Tüm bunlara geçmeden önce  çevremizi masaya yatıralım..

Seçimlere  ramak kala hava nasıl?

Solumaya çalışalım..

Gebze ile Darıca’ya yönelik fikrimde zerre  kadar değişiklik yok. En başından beri tüm samimiyetimle yazıyorum; ‘’Gebze’de Adnan Köşker, Darıca’da Şükrü Karabacak bu işi götürecekler’’ diye. Tahminden öte, gözlem benimkisi. Yarın sandık başına gidip oy kullanacak olan seçmenin bende bıraktığı intiba bu.

Gebze Köşker, Darıca Karabacak.

Alternatif yok.

Gerekçelerini ise günlerdir yazıyorum. Nereden baksanız bir yıldır aynı şeyi söylüyorum..Köşker ile Karabacak mazbatalarını yeniden alacaklardır.  Kesin düşüncem ve gözlemim Dilovası’nda Ercan Dalkılıç için de geçerli. Sanayi ovası Dilovası’nda efsane haline gelmş olan ve bir yıl önceden adaylığı açıklanan Dalkılıç’a set olup, onu durdurabilecek güç yok artık.

Altı gün sonra başka ne olur..?

Birileri için siyasi başlangıç, siyasi milat  olacaktır.

Siyaset tarihine  ‘anı’ olarak mal olacak olanlar var, yeniden dirilişini gerçekleştirecek olanlar da. Mesela Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak  üçüncü dönemimine giriyor. Üst üste üç dönem seçilerek adını altın harflerle yazdırabilecktir tarihe.

Köşker,  büyük halk desteğiyle  ikinci dönem yerini koruyabilecektir. Ercan Dalkılıç, dördüncü kez mazbatasını alarak efsane olduğunu  teyit  ettirecektir.

Bir de kaybettikleri  zaman tarihe gömülecekler var…

Mesela Sefa Sirmen..

CHP’nin marka ismi Sirmen için bu seçimler herkesten  daha önemlidir.  Zira Sirmen  bakımından  30 Mart ‘var olma’ yarışıdır. Onun için sıradan bir seçim değildir ve muhtemelen kendisi de bizim gibi düşünüyordur.

Var olmak veya ilelebet gitmek…

İzmit’te Sirmen gücünü biliyoruz. Marka olduğunu herkes gibi bizde kabul ediyoruz. AKP’ye  karşı İzmit’te çıkarılabilecek en güçlü ve tek ismin Sirmen olduğunu her fırsatta yazıyoruz..

Lakin…

Belki de Sirmen cephesinden bakıldığında en riskli seçime girdiğini  kabul etmek gerekiyor..

Var olmak veya yok olmak seçimi..

Tüm bu meraklar elbette altı gün sonra  giderilecek. Aynı kriterleri Çayırova’da Timur Koç ile Kartepe’de Yaşar Sönmez için de söylemek mümkün..

Demem o ki; altı gün sonra  yeni efsaneler, yeni markalar  doğacak. Ya da,  o sıfatları üzerinde taşıyanlar tarihteki yerlerini alacaklar.. Muhtemelen bu durum daha ziyade CHP içinde olacak. Bekleyip göreceğiz.

Bir de  konunun Ankara ayağı var.

Siz bakmayın seçimlerin mahalli idareler seçimi olduğuna. Meydanlarda esen rüzgar, izlenen propaganda yöntemleri gösteriyor ki; seçimler yerellikten çıkmış genel seçim moduna girmiştir. Bu yüzden sonuçlar Ankara’yı, partilerin genel merkezlerini de etkileyecektir..

Yeniden şekillenme, olağanüstü kurultay ve kongre kararlarının  peş peşe gelme olasılığıda var. CHP  halk nezdinde beklediği desteği göremezse kurultay kararına gidecek ilk parti olacaktır.

MHP’nin Bahçeli’si de bu durumda kalabilir.

Tepeden tırnağa, genel başkandan il- ilçe yönetimlerine kadar yeniden şekillenme süreci CHP ve MHP’nin kapısını çalabilir.

Altı gün daha sabır…

30 Mart  Türkiye’de siyasetin yeniden şekilleneceği, bölgemizde  yeni markaların ve efsanelerin  doğacağı gün olacaktır.

Altı gün sonra…

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑