parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Başbakan'ı dinlerken

3 Ağustos 2014 Saat: 17:15

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kocaeli’ne olan özel sevdasını çok iyi bilenlerdenim. Özellikle Gebze’nin Erdoğan için ayrı bir yeri vardır. Bunlara değineceğim, ama önce bugün saat 15.00 ‘da İzmit’te  gerçekleşen  mitinginden notlarımı ve gözlemlerimi yansıtayım. Sonra asıl konumuza geleceğim.

İzmitte’ki  o meşhur Perşembe Pazarı’nı bilenler bilir…

Kimler geldi kimler geçti o alandan. Rahmetli Ecevit’in zıplattığı bir alandır orası. Demirel’in, Çiller’in, Mesut Yılmaz’ın, Erbakan’ın, Türkeş’in,  Bahçeli’nin..

Hatta; Necdet Calp’ten, Erdal İnönü’ye, Turgut Sunalp’tan Kenan Evren’e tüm liderlerin ellerinde mikrofon tuttukları meydandır.

Perşembe günleri de domateslerin, hıyarların, patlıcanların, papuçların, parfümlerin satıldığı pazar yeridir. Köy yumurtaları , dolma biberler, süzme  kaymaklar , pırasalar epeyce alıcı bulur burada.

Makarna, bulgur, pirinçte satılır.

Bir rivayete göre gün batımından sonra akşamcılara da ev sahipliği yapar Perşembe Pazarı.

Yanlış hatırlamıyorsam 12  yılda Erdoğan burada en az 6-7 kez platforma çıktı. Her defasında artan ve çoğalan kitlelere seslendi. Kocaeli onun için koşulsuz destek  bulduğu güç olduğundan,  ayrı bir sever Perşembe Pazarı’nı.

Bugünde öyleydi..

Günler önceden  başlayan çalışmaların  meyvesini verdiğini gördüğümü söyleyebilirim.

Buradaki ‘meyve’ teşbihi  katılan insanlar oluyor. Zira 100 binin üzerinde  Erdoğan gönüllüsü vardı. 12 ilçeden 1400’e yakın otobüsle taşınan insanlar. Alanda dağıtılan 50 bin pet su, 80 bin bayrak ve flama. Hepsi Erdoğan aşkını gösteriyordu.

Dikkatimi çeken bir ayrıntı da kadınların çok çok fazla olmasıydı.

Kocaeli Erdoğan’ın, dolaysıyla Ak Parti’nin kalesidir. 12 Eylül öncesi solcuların ve sosyal demokratların kalesi olan Kocaeli’de gelinen süreçte neredeyse solcu kalmadı . İzmit’te 10 yıl boyunca Sefa Sirmen  etkisinin hüküm sürdüğü solculuk kavramıda erozyona uğradı gitti. Böylesi bir yerde Erdoğan’ın alışık olduğu bir kitleye hitap etmesi elbette kendisi  açısından çok rahat ve çok kolaydı. Nitekim öyle oldu.

Bol bol tavsiyelerde bulundu, öneriler getirdi. 10 Agustos’un önemine değindi. Kocaeli’ne kazandırdığı projeleri anlattı, bunların maddi boyutunu açıkladı. Mesela; 12 yılda  13.5 katirlyon yatırım kazandırdıklarını söyledi. Enerjide 677 trilyon, eğitimde 800 trilyon, ulaşımda 5 katirilyon, sağlıkta 418 trilyon, aile de 583 trilyon liralık yatırım yaptıklarını açıkladı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile MHP Lideri Bahçeli’ye yönelik giydirmeleri hep aynıydı..Her yerde söyledikleri.

Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu burada da Erdoğan’ın hedefindeydi. İhsanoğlu’nu ‘İstiklal Marşı’ üzerinden vurmaya özen gösterirken bu konuyu fazla uzattığını, demogoji yaptığını  ve abarttığını düşünüyorum.

Erdoğan’ı dinlerken bizim Batı Yakası’na önem verdiğini söylemlerinden bir kez daha anlamış olduk. Darıca Farabi Devlet Hastanesi, Fatih Devlet Hastanesi  ve yapımı devam eden  Dilovası  Asma Köprüsü Erdoğan’ın  kıvanç kaynaklarıydı sanki. Üstüne basa basa, hemde üç kez buralardan bahsetti.

Peki nasıl bir Erdoğan gördük?

Kocaeli’ne alışık bir Erdoğan’dan öte;  rahat, kararlı, kitleyi elinde tutatan, 10 Agustos’ta mutlak galip olacağı edasında bir Erdoğan vardı karşımızda.

Dönelim başa..

Rahmetli Penbegüllü’nün Gebze Belediye Başkanı olduğu yıllarda Erdoğan’da Gebze’yi  ‘su yolu’ yapmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’ydı. Bilim , Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün’ün de Körfez Belediye Başkanı olduğu yıllar. Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu’nun ise Penbegüllü’ye danışman olduğu dönem.

Çamlık Parkı Erdoğan’ın bolca çay içip hasbihal ettiği mekandı.

Gebze sevdası oradan gelir. İçtiği Gebze suyu mu, yoksa kokladığı çam ağaçlarının kokusu mu çekerdi Erdoğan’ı bilemem ama, Gebze’de  bizimde hazır bulunduğumuz 8-10 kişilik  sohbetleri onu bir nev-i Gebze’li yapmıştı.

Bir adım geri gideyim..

Henüz Beyoğlu İlçe Başkanlığı döneminden sever Gebze’yi..

O kadar aşık olmuştu ki Gebze’ye, 13 yıl önce Ak Parti’nin temelini de  Eskihisar’daki Atabay Clup’te atmıştı. O tarihte , oradaki toplantıyı ilk yazanalardan olduğumdan sürecide iyi bilirim. Lakin o gün Atabay’daki toplantı sonrası, bugün Cumhurbaşkanlığı yoluna çıkacak ve yeni bir Türkiye oluşturacak Erdoğan’ın,  bu Erdoğan olacağını düşünememiştim.

Perşembe Pazarı’na dönelim..

Coşku, destek, heyecan tavan yaptı.

Ak Parti, alana topladığı 100 bin insanla Türkiye’ye  mesajını verdi.

Mesaj şu: ‘’Kocaeli, Uzun Adam’ı Çankaya yolunda yalnız bırakmayacak.’’

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑