Ana Manşet Reklam
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Başkan Çiftçi, çocuklar gibi şendi

28 Aralık 2022 Saat: 16:44

Çayırova Belediyesi  Özel Kalem Müdürü Aydın Turan arayıp da  davet edince , '' Başkan Çiftçi yine önemli bir proje açıklayacak sanırım'' diye geçirmiştim içimden.

Oysa bu sabah gördük ki, bir değil tam 53 önemli proje varmış heybesinde.

Geride bıraktığı 3.5 yılda, Çayırova'ya kazandırdığı eserleri yerinde gösteren Başkan Bünyamin Çiftçi, bugün bir ilki de gerçekleştirmiş oldu. Meslek hayatımızın 43'üncü yılında pek alışık olmadığımız bir basın toplantısı yaşadık bugün.

Hani gelenektir, aslında oturmuş sistemdir; Belediye başkanları yılın son ayında  basın toplantısı düzenler, o yıl gerçekleşenlerini  sinevizyon karşısında anlatır falan.... Bu kez böyle klişelenmiş bir basın toplantısı yaşamadık, yerinde canlı gördük her şeyi. Somut, yalın, real.

Başkan Çiftçi'nin basın turu  detaylarını sütünlarımızda okumuşsunuzdur, okuyacaksınızdır. O yönde ayrıntıya  değil de, intibalarıma yer vermek istiyorum.

Öncelikle şunu söyleyeyim ; Bugün karşımızda duran, üç saati aşkın birlikte Çayırova'yı sokak sokak gezdiğimiz Başkan Çiftçi, kazandırdıklarından mıydı, ya da kazandıracaklarından mıydı  veya başarmanın mutluğundan mıydı bilmem ama, çocuklar gibi şendi.  Çocuklara ve gençlere ayrı bir ehemniyet veren Çiftçi, pozitif enerji yayarken etrafa, siyasetçi edasıyla değil de, motive olmuş insan mutluluğuyla espriler patlatıp durdu.

Belki de derin siyasetçinin, üstlendiği görevi başarmanın başka bir vesiyonunu yansıtıyordu. Lakin bize soracak olursanız intibam şu ki; Bünyamin Çifti, kendisine yakışan insani ve vicdani duyusunu  çok iyi yansıtabilen bir siyasetçi. Hal böyle olunca da, vücut dilini iyi kullanırken,  hizmetlerini kelimelerle buluşturabilme yeteneğini çok iyi yansıtıyordu.

Pek enderdir bir şehremeninin bu denli rahat göründüğü. Hele de, global ekonominin getirdiği sıkıntılara rağmen. Oysa Çiftçi  başarılı olmanın mutluluğunu yayıyordu etrafa.

Bünyamin Çiftçi'nin bireysel siyasetini takdir edenlerdenim.  İlçede girmediği hanenin , sıkmadığı elin, demir atmadığı gönülün  kalmadığını bilenlerdenim. Belki de rahatlığının bir sebebi de buydu.

Ancak asıl sebep sanırım : 3 buçuk yılda vaat ettiklerinin çok üstünde hizmet sığdırmış olmasıydı.

Otobüste turlarken, mola noktalarında anlatırken  içimden geçen bir soruyu tam yöneltecektim ki, içimi okumuşçasına kendiliğinden cevap verdi. Oysa soracaktım; Bu hizmetler sizi ikinci döneme taşır mı?

O sırada ağzından dökülen satırlar alacağım cevabı bulmama vesile olmuştu . Mesela ; yalnış duymadımsa hizmetleri anlatırken dedi ki; '' Çayırova'nın yarınlarını düşünüyoruz. Beş yılımız bitince çok şey yapmış olacağız. Bir beş yılda daha çok hizmet üretilir. ''

Çiftçi'ye yönelik bende yer eden bir konuda ahde-vefa duyusunun tavan yapmış olması. Zira ,Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın'ın verdiği destekleri inkar etmeden, aksine sık sık dillendirerek, teşekkür etmesi.

Velhasıl ; Bugün , başarılı bir belediye başkanının çocukluk neşesini yakaladık. Yarınlara yönelik şimdiden hazırlık yapan , siyasette yeşil  ışıklı bir yol yürüyen Bünyamin Çiftçi gördük.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Yukarı ↑