parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Belediyelerdeki 'Gizli Kahramanlar'

1 Aralık 2022 Saat: 22:31

Soru şu ; AK Parti'nin 20 yıldır süren ve görünün o ki, daha bir çok sene sürecek iktidarının temelinde ne yatıyor?
Bu soruyu irdelemek gerekirse, en baştan başlamak doğru olur. Ve sonuçta da hakikatı kabullenmek gerekir. Yaklaşan cumhurbaşkanlığı, ardından da gerçekleşecek olan yerel idareler seçimlerini bir tarafa koyarak, direk konuya girdiğimiz o sorunun yanıtını arayalım.
1987-2004 yılları arası Başkan Danışmanı sıfatıyla görev yaptığımız Dilovası Belediyesi tarihinden beri yıllardır her platformda , her fırsatta, her siyasi değerlendirmemde söylediğim bir tesbitim var; Siyaset insanları ikna etme sanatır. Evet siyaset budur.
Ve ayrıca siyaset; insan odaklı bir yetenektir. Göz teması, sağlam bir kadro, kültürel donatı , işinin ehli çekirdek mekanizmayı elde bulundurma, bu olguları birleştirerek ''Gizli Kahramanları'' bir araya getirebilmektir.
Yani siyaset sanatı ; satraçla biriçi, tavlayla okeyi, ellibirle batağı bir arada bulundurup , iyi yönetmek becerisidir.
Ve siyasette lideri başarıya götüren ise ; aslında gizli kahramanlarıdır. Mutfakta olanlar, perde gerisinde bulunanlar, vitrine çıkmayanlar, kamera gerisinde duranlardır. Lider başarılıysa bilinmeli ki, öncelikle şahsi yeteneklerini toplumla buluşmasını sağladığından , ardından da mükemmel bir kadro oluşturduğundandır.
Örnek; Cumhurbaşkanı Erdoğan... Beyin takımına dikkat edin. Danışman ordusunu analiz edin. Kabinesini mercek altına alın. Kurmaylarını masaya yatırın. Yol arkadaşlarını iyi analiz edin. Her biri kendini yetiştirmiş, meslek ve uzmanlık alanlarında 'pik' yapmış isimlerdir. Geriye sadece Erdoğan'ın orkestrasını iyi ve ahenk içinde yönetmesi kalıyor. Ve bunu da başarıyor. İşte AK Parti 'nin 20 yıldır iktidarda olmasının birinci sebebi budur.
Diğer bir neden ise, yerel yönetimlerin aynı mantıkla oluşturduğu kadrolarıdır.
Belediye başkanlarının görünmeyen kahramanları...
Şehri-eminleri başarıya götüren orkestra arkadaşları...
Perdenin gerisinde kalan ve sürekli proje, fikir üreten gizli kahramanlar.
Bizim bölgeden ve komşulardan örneklendireyim...
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi....Ve Yaşar Çakmak. Başkanvekili Çakmak, dil bilen , dünyada görmediği ülke kalmamış, kamu ve özel sektörde yıllarca üst düzey yöneticilik yapmış, ekonomiden siyasete, insan sanatından politikaya her konuda kendini yetiştirmiş tam donanımlı bir siyasetçi.
Gebze Belediyesi... Başkan Yardımcısı Dursun Ali Arslan. İhlaslı birisi. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndaki görevi sırasında insan öğesinin taşlarına dokunmuş, Sultanbeyli Belediyesi'ndeki görevi sırasında da siyasetle- seçmeni sandıkta buluşturmuş isim.
Darıca Belediyesi.... Başkan Yardımcısı Cüneyt Şentürk. Genç yaşına rağmen Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık'la yıllardır yol yürüyen, davasına ve reisine sadık isim. Ticaretten geldiği için de vatandaşın, sokağın nabzını ve beklentilerini çok iyi okuyabilen birisi.
Çayırova Belediyesi... Aydın Turan... AK Parti'nin doğuşuyla birlikte elini taşın altına koymuş, partiyi ve yöresinin sorunlarını omuzlamış, Başkan Bünyamin Çiftçi'ye yaren olmuş isim. Çayırova için kafa yoran, o yorgunlukla da partisi ve başkanına doğru hamlelerde ön ayak olan isim.
Dilovası Belediyesi... Muhiyettin Gültekin. Öğretmen kökenli olması nedeniyle insan ilişkilerinde deneyimi tavan yapmış siyasetçi. Candan, samimi ve sıcak bireysel ilişkilerini Hamza Şayir'in leyhine çevirebilen ender siyasetçilerden birisi.
Tuzla Belediyesi... Kapı komşumuz Tuzla Belediyesi'nde gizli kahraman denince akla gelen isim şüphesiz, Başkan Danışmanı Serhan Kural'dır. Teknik adam. Yıldız Teknik Üniversitesi'ndeki eğitimi sırasında mürekkebi yutmuş biri. Şehir ve kent bilinci yüksek, o yöndeki donatısını yetenekleriyle birleştirip şehrinin modern kentleşmesine kafa yoran isim. İBB meclisinde partisini ve Tuzla'yı, dolaysıyla İstanbul'u savunması, kollaması ; o'nun beceri ve mesleki yeteneklerinin dışa vurmasıyla eş anlamlı. İnsan ilişkileri, ikna kabiliyet , uzağı görebilme içgüdüsü, Tuzla'nın kentleşmesine katkı sunan , Başkan Şadi Yazcı'ya da gönül vermiş bir siyasetçi.
Dönelim baştaki soruya...
AK Parti'nin nasıl , neden, niçin 20 yıldır iktidarda olduğunu merak ediyorsanız, kadrolara bakacaksınız. Vatandaşın derdiyle dertlenen, sevinciyle mutlu olan, acısını paylaşan, sıkıntıların çözümüne yol gösteren gizli kahramanların insan ve kent odaklı faaliyetlerinde başarının temel unsurları olduğunu göreceksiniz. Gerisi teferruattır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑