parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Bir Özel Kalem Müdürü Aydın Turan

14 Kasım 2021 Saat: 18:57

Üstlendiği görevi, aldığı sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeye çalışırken , bir de o makama değer katan, farklılık yaratan insanları oldum olası takdir etmişimdir.
Hani derler ya, ''Gücünü koltuktan alan değil, koltuğa güç katan insan makbuldür.'' diye. İşte tam da düşüncemle örtüşen bir anlatımdır bu ifade. Koltuğa güç katan, gücünü toplumun menfaatleri için harcayan, tüm enerjisini sorumlu olduğu makama ve insanlara yansıtan erk, ben de ayrı bir değer ifade eder. Zira böyle insanlardan kimseye zarar gelmez, aksine temsil makamına saygınlık katar.
Bölgemizde bulunan dört belediyenin özel kalem müdürlerini tanırım, iyi tanırım. Dostluklarım da var, arkadaşlıklarım da. Gerçi Gebze Belediyesi'nin Dursun Ali Bey'den sonrakini bilmem, şimdilik hukuğum yok. Fakat Darıca, Çayırova, Dilovası belediyelerinin özel kaleminde oturanlar bildiğim insanlar. Benim nazarımda hepsi on numaradırlar. Çünkü her biri görev bilincinde olan, temsil ettikleri başkanı kitlelerle en iyi şekilde buluşturma gayretinde olan insanlardır.
Yazımın ana temasına geçmeden önce ''özel kalem '' nedir , bunu anlamak gerek. Ya da benim anladığımı yansıtmam gerek.
Çok eskiden anlı şanlı sanayicilerin özel kalem müdürleri vardı, yanlarında gezerdi. Pek çoğunun halen var. Rahmetli Sakıp Sabancı 'nın özel kalem müdürü Ali Haydar Taşlı ile tanışmıştım. O vesileyle de ''sanayicinin özel kalemi oluyormuş meğer'' demiştim. ''Sabancı İmam Hatip Lisesi'nin açılışını yapmak üzere Gebze'ye ilk geldiği 1981 yılında tanışmıştık. Özel kalem, sekreteryanın bir üst makamı oluyor. Adı ''özel'' zaten. Yani patronun, iş verenin, siyasi makamın birinci derecede ki temsilcisi. En yakın çalışma arkadaşı. Resmi kurumlarda da bu makam özellikle bulunur. Kaymakamlıklar, valilikler, bakanlıklar, cumhurbaşkanlığı vs 'nin değişmez, olmazsa olmazıdır özel kalem müdürleri.
Ve her makam, öyle her önüne geleni özel kalem müdür yapmaz. Hele siyaseten göreve gelen bir reis bu konuda daha duyarlı ve seçici olur. Liyakat sahibi, güvenilir, sırdaş, akıllı , pratik zekalı , çözüm odaklı ve kişilikli insanları o koltuğa oturtturlar genelde.
Özel kalemin niteliğini pek bilmeyen, klasik bakışlı zihniyetler bu makamı sekreterlik gibi de görebilir.
Yani; Makamın randevularını oluşturan, telefonlarını bağlayan, ziyaretçilerini ağırlayan bir kimlik gibi. Doğru, asli görevleri buna benzer şeyler....
Lakin...
Özel kalem, bana göre temsil ettiği makamın her şeyidir. Elidir, ayağıdır, dilidir, kalbidir, gözüdür, kulağıdır.. O yüzden yetenekli, duyarlı , zeki, sırdaş insanlar o kimlikte bulunurlar.
Gelelim demek istediğim ana temaya...
Dört ilçemizdeki özel kalem müdürlerinin çizdiğim çerçevede en iyi şekilde görevlerini yerine getirdiklerini bilirim. Fakat biri var ki, hepsinden farklı. Yazımın girişinde kullandığım cümleyi bir kez daha yazarak konuyu açmaya çalışacağım.
''Üstlendiği görevi, aldığı sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeye çalışırken , bir de o makama değer katan, farklılık yaratan ....''
İşte bütün mesele bu... Bu kriterlere tamda oturan bir özel kalem müdürü Aydın Turan'dır.
Çayırova Belediyesi Özel Kalem Müdürü Turan, alışıla gelmiş sıradan özel kalem müdürlüklerinin çok üstünde bir performans çizmesiyle sadece bizim değil, Çayırova'da her kesiminin dikkatini çeken bir insan. Çektiği o dikkat inanıyorum ki, takdir yoğunluğuna sebep oluyordur.
Açayım...
Aydın Turan sadece odasında oturup gelene çay ikram eden, başkana telefon bağlayan, günlük randevularını hazırlayan, sadece evrak imzalatan bir müdür değil. Adeta Bünyamin Çiftçi'nin gölgesi...Odasında oturmayan bir insan.
Başkan Bünyamin Çiftçi'nin bir çok toplantısında, halkla buluşmalarında, esnaf turlarında bende kalan gözlemlerimi yansıtarak daha yalın ifadelerle Aydın Turan'ı anlatmaya çalışayım...
1- Başkan Çiftçi'nin sahadaki her toplantısına katılarak gözlem yapıyor.
2- Vatandaş başkana dert anlatırken, sorununu aktarırken, Çiftçi beklenti dinlerken o, notunu alıyor ve anında ilgili birimi çözümü için harekete geçiriyor.
3- AK Parti'nin Çayırova'da kuruluşundan beri içinde bulunduğundan , partilileri tek tek tanımanın avantajını siyaseten harekete geçirebiliyor.
4- Mesai sonrası veya haftasonları resmi proğram yoksa, tek başına sokaklara iniyor. Özellikle muhalefet görünen, belediye hizmetlerinden memnun olmayan vatandaşları, esnafları geziyor, sohbet ediyor, onları dinliyor, Başkan Çiftçi'yi ve hizmetlerini anlatıyor, belediyeye davet ediyor.
5- İlçe, İl teşkilatlarıyla ve Ankara ile müthiş sıcak bir bağı var.
6- Stres ve sinir yönetmede uzmanlaşmış birisi. En yoğun ve bitkin halinde bile insan psikolojine hitap edebilme yeteneğine sahip. Yaşı, mesleği, işi , kimliği, cinsiyeti kim ve ne olursa olsun konuşurken karşısındakine tebessüm ederek pozitif enerji yayabiliyor.
7- Başkanı Bünyamin Çiftçi'ye makam ve siyaset ötesi çok sadık bir yaren. Ser verip sır vermeyenlerden.
Demem o ki; Günümüzde belediyecilik anlayışı değişiyor. Özel kalem müdürlüklerindeki anlayışta değişiyor. Buna örnek Aydın Turan'dır. Odasında oturmayan, başkanı adına vatandaşa çare olan , başkanıyla sahadan eksik olmayan Aydın Turan, özel kalem makamında farkındalık yaratıyor, o makama bakışı değiştiriyor.
Umarım Türkiye'deki bütün belediyelerin özel kalemlerine model olur.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑