parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Bünyamin Çiftçi'nin Tebessümü

1 Nisan 2022 Saat: 20:48

Siyaset edenlere yönelik düşüncelerim bakidir... Her fırsatta , her platformda söyler, yazarım... Önce insan sevgisi, yöresel hizmet becerisi , gülen ve tebessüm eden çehreye sahip siyasiler muteberdir. Zira bu nitelikleri cebinde taşıyan siyaset insanı , gönüllerde mutlak yer edinir.
Edinmekle kalmaz; her hane'de, her ser'de kesinlikle taç edilir.
Bir çok, hem de epey çok siyasetçi tanıdık, tanırız. Tanıyacaklarımız da cabası. Kiminin yüzüne, kiminin kulağına gidecek şekilde bireysel düşüncelerimizi söylemekten imtina etmediğimiz de bilinir. Çünkü toplumda yer etmek, siyaseti günü birlik düşünmemek, daha da önemlisi 'gönül bahçesinde gül olmak'' , her siyasetçiye nasip olmuyor. Belki bu yönde Allah vergisi bir yetenekle donatılmıştır , siyasi arenada baki olanlar. Esamesi okunmayanlar ise, anlatmaya çalıştığımız kriterlerin çok ırakında olanlardır.
Bugün, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi'yi dinlerken, yazdıklarımı ve benzer düşünceleri us'umda tuttum. Görevde 3'üncü yılı geride bırakan Çiftçi'nin değerlendirme toplantısına icabet ettiğimiz, anlatacaklarının merakıyla pür dikkat dinlemeye, o'nu anlamaya gayret ettiğimi belirtmeliyim.
Toplantıya dair detaylı haber sütünlarımızda yer aldığından, gerçekleştirdiği hizmetleri burada tek tek saymayacağım. Konunun siyasi ve insani boyutundayım.
Edindiğim intibarı yansıtmadan önce, hakkaniyet adına şunu da belirteyim ; Bünyamin Çiftçi, dört dörtlük bir kurmay kadrosuna sahip. Başkan yardımcılarından özel kalem müdürüne, daire müdürlerinden basın -yayın kadrosuna tümü ehli ve liyakat sahibi insanlar. Nitekim Çiftçi'nin de, iyi ve de becerikli bir orkestra şefi olması hasabiyle, ortaya bol hizmetli bir Çayırova Belediyesi çıkıyor.
Gelelim bende kalanlara....
Geçen sene ki değerlendirme toplantısıyla bugünkü sahnede duran Bünyamin Çiftçi'yı kıyaslayacak olursak başkanı epey bir heyecanlı, yüzü daha çok gülen, oldukça keyifli, bir o kadar samimi ve daha kararlı gördüm.
Çünkü bir politikacının heyecanından eksilme olmaz da, aksine çok daha heyecanlı oluşu , o'nun işinde başarılı ve mutlu olduğu anlamına gelir. Eğer heyecanında azalma olursa bir siyaset erkinin, başarı çıtasını yükseltemez.
Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde Bünyamin Çitfçi'nin konuşmasında yakaladığım en önemli unsur buydu. Yani politikaya dün başlamış ruhu ile belediye başkanlığına bugün seçilmiş siyaset adamı heyecanı vardı. Ve bir o kadar da : marur, ehli, emin edası. Tüm bunlar siyaset eden de olmassa olmazlardır. O ruh kaybolduğu gün, gönüller köprüsü de yıkılır.
Çiftçi'den bende kalan en önemli iz; Çok yalın, çok açık, riyasız, şeffaf, harbi konuşmaları ve teşbihleri oldu.
Mesela ; '' Ben, Bünyamin Çiftçi olarak bir belediye başkanından ne beklersem, bekliyorsam , belediye başkanı olarak da , onu Çayırova'da gerçekleştirmeye çalışıyorum. '' sözleri, kentini ve kentlisini çok iyi anladığını gösteriyordu.
Başkan Çiftçi'ye dört soru yönelttim. Birisi çok anlamlıydı ve Çiftçi o sorumdaki ahengi idrak ederek cevap verdi. Ve bence, ifadesinde içtenlik vardı. Siyasetten uzak, reeldi cevabı.
Sordum; Çocuklara-gençlere çok yoğun hizmet götürüyorsunuz, çok değer veriyorsunuz. Bunun sebebi ; ''Çocuğun gönlüne giren haneye de girer mantığı mıdır?''
Çiftçi, kıvrak zeka ve akliselim siyasetçi kimliğini bu soruma verdiği cevapla bir kez daha dışa vurdu. ''Çocuklar geleceğimizdir. Sorunlarını, beklentilerini, taleplerini bilmek, onlara olanaklar sunmak siyaset değil, gönlümüzden geçendir. Çocuk vesilesiyle haneye gireceğimizi düşünmeden çalışıyoruz. Bu hiç aklımızdan geçmedi. İlkokul yıllarımda öğrenci müfettişi seçilmiştim. Onun sevinci tarif edilemez. Şimdi çocukları sevindirmek, mutlu etmek için çalışıyoruz. Takdir hanelerindir.''
Peki Başkan Çiftçi, beşinci yılından sonra bir beş yıl daha görev bekler mi, ya da bekliyor mu. ? Bunu direk sormadım. Lakin o'nun anlayacağı dille, aslında içinde biraz da diplomatik nüans olan soruma özetle şu yanıtı verdi; ''Her siyasetçi, her belediye başkanı daha fazla hizmet kazandırmak için çalışır.''
Toparlayayım; Bugün yüzünden tebessüm eksik etmeyen, Büyükşehir Başkanı Büyükakın'a bolca teşekkür eden, idari kadrosuyla gurur duyan, geçen seneye göre çok sayıda vaadini gerçekleştirmiş olan , İlçe Başkanı Servet Günay ve kadrosuyla uyumlu, Çayırova için kendini paralayan ''samimi'' bir Bünyamin Çiftçi gördük.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑