parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Çayırova Kitap Fuarı ve Yeni Nesil

4 Kasım 2023 Saat: 15:16

Hayatımızın neredeyse tamamını ele geçirmiş olan  internet yaşamı;  insanları dijital okumaya ittiği gerçeğinden yola çıkarsak, basılı kitap okuma alışkanlığının da buna paralel azaldığı gerçeğini görebiliriz.

Nedense yerleşik , klişe olmuş bir deyim var; ''Türk milleti okumayı pek sevmez '' . Gazete tirajlarına bakarsanız, satılan kitap sayılarını görüseniz  ne demek istediğimi anlarsınız.  Böylesi zorlu bir süreçte insanları , hele de gençleri okumaya yönlendirmek, ellerinden cep telefonlarını düşürebilmek gerçekten yürek işi.  Bunun da ötesinde sorumluluk gerektiren bir özveri.

Kitabım 'Malta Gezgini' ni imzaladığım Çayırova Kitap Fuarı'nda ; Yeni neslin basılı kitap okumaktan uzaklaşmayacağı,  fırsat ve imkan verilirse kitapla haşır neşir olabilecekleri inancım bir kez daha attı.

Ve dün anladım ki; Eğer yerel yönetimler gençlere sahip çıkar, onlara okuma olanakları tanırlarsa ,  yeni neslin istikballerinden korkmamak gerekir. Çayırova Belediyesi buna örnektir.

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi'yi  4.5 yıldır başından  beri takip ediyorum. Gençlere, çocuklara, kültüre, eğitime, sanata, spora  belki de en fazla ehemmiyet gösteren belediye başkanıdır. Nitekim icraatları ortada. Ve kanaatim odur ki ; Başkan Çiftçi, belediyeciliğin sadece yol-su, altyapı, üstyapı olmadığının da örneğidir.

Dün başlayan , bizim de ikinci kez katıldığımız kitap fuarı  bunun en bariz göstergesidir.  Dört yıl önce temeli atılan , bugün geleneksel hale gelen  Çayırova Kitap Fuarı'nı  yayınevlerinin kitaplarını satabilecek bir pazar olarak görmeyin.

Zira , fuar ;  okuyucu ile yazarı bir araya getiren , kaynaşmalarını sağlayan,  yayıncıyla okuyucu arasında sağlam köprüler kurmaya vesile olan bir  kültür etkinliğidir. İşte Çayırova Belediyesi bunu başarabilen bir kurum olarak  takdiri de hak edendir.

Dikkat edin; Bünyamin Çiftçi  sadece binlerce insanın ziyaret ettiği kitap fuarıyla kalmıyor. Okumaya, okutmaya, okumayı yaygınlaştırmaya, gençlerin okuma alışkanlıklarını artırmaya ayrıca özen gösteriyor.   Mesela iki tane kitap kafelari var. Gidenler bilir. Türkiye'de kaç belediyenin böylesi hizmeti  var, bilmiyorum. Fakat bildiğim, gördüğüm şu;  Çayırova Belediyesi Kitap Kafe'leri müthiş donatılı. Binlerce kitap ve internet hizmeti bedava. Modern dizaynı, ferah çalışma ortamı, olabildiğince sessizliği ile mükemmel bir okuma yeri.  Birçok kez gittiğim için biliyorum, çay-kahve neredeyse bedava. Öğrenciler, gençler son zamanlarda hep o kafedeler. Belediyenin bölgeye kazandırdığı  en iyi hizmetlerden biri kesinlikle  bu kitap kafelerdir.

İşte bu yüzden her platformda  diyorum ki, Çayırova Belediyesi eğitim ve kültürde önde gidendir. Bünyamin Başkan ve ekibi bu işi biliyor. Gençlere yatırım yapmanın, insanlara okuma alışkanlığı kazandırmanın mükafatı mutlaka kısa zamanda karşılarına çıkacaktır.

Ve dün gördüm ki; Yeni nesil öyle endişe duyulduğu gibi değil, Çayırova'da kitap okumayı seven bir nesil var artık. Katkısı olan, emeği geçen herkesi kutluyorum.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑