parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Çayırova'daki ters posterin perde arkası!

28 Ağustos 2021 Saat: 15:34

Çayırova'da ters asılan Atatürk posteri konusunun perde arkasını yazacağım. Ama önce bir konuda mutabık kalalım. Akliselim, siyasetten ırak düşünerek Çayırova Belediyesi'ndeki Atatürk posterini değerlendirelim. Elbette bakış açısı ve niyet önemli. Şayet konuya real bakılırsa, daha net anlaşılacaktır. Tabi art niyet aranmazsa.
Çok açık söylüyorum ; Misak-i Milli sınırları içerisinde hiç bir kimsenin , zümrenin , makamın, cemaatin , mevkinin Atatürk'e ve o'nun manevi değerlerine hakaret etme hakkı yoktur. Hatta kainatta bile.
Yoktan var etmek Allah'a mahsustur, lakin teşbih yapacak olursak , Atatürk bu vatanı yoktan var etmiştir. Bugün ülkenin en tepesinden en alt tabakasına her kim ki , bir koltuk sahibiyse, özgür ve müreffeh içinde nefes alabiliyorsa bu, Atatürk'ün kazanımıdır. 'O nedenle Atatürk'ü ve değerlerini bireyleştirmek, şahsi siyasi malzeme yapmak, yermek, aşağılamak veya tam tersi Atatürk şapkası altına gizlenerek, değerlerini kullanmaya kimsenin hakkı yoktur, cüret etmemelidir.
Dün Çayırova'da sehven asıldığı çok yalın ifadelerle açıklanan hadisin benzerleri pek çok kez , bir çok ilde meydana gelmedi mi? Geldi. Aynı durum CHP'li belediyelerde de oldu. Peki şimdi CHP'li o belediyelere ve belediye başkanlarına da ''Atatürk düşmanı'' mı demek gerekecek? Daha geçen yıl CHP'li Zonguldak Belediyesi ile yine CHP'li Çankaya Belediyesi'nde saatlerce ters duran Atatürk posterleri bilinçli mi yapıldı diyeceğiz.
Yok .. Çünkü samimi yaklaşacağız, vicdanlı olacağız, dürüst değerlendireceğiz.
Peki; aynı durumun Çayırova Belediyesi'nde cereyan etmesi , yönetimin AK Parti'li olması, bunun Atatürk düşmanlığı ve bilinçli yapıldığı anlamına mı geliyor? AK Parti'li olmak Atatürk düşmanlığı mıdır? Böyle sığ, böyle haymaz , böyle gaddar zihniyet olabilir mi?
Tersten sorayım soruyu : AK Partli belediyede Atatürk posteri 3 dakika ters durunca Atatürk düşmanlığı oluyor, ama CHP'li belediyelerde saatlerce aynı görüntü olunca düşmanlık olmuyor, öyle mi?
Şuna inanıyorum; Zonguldak 'ta, Çankaya'da, hatta ve hatta Gebze Ticaret Odası'nda nasıl ki bir anlık dalgınlıkla ters asılmışşa, Çayırova'da da aynısı olmuştur. Nail Çiler gibi Atatürk sevdalısı bir insanın GTO'sunda bile bir tahliksizlik olabiliyorsa, ineğin altında buzağı aramanın manası yoktur. Bu ülke hepimizin, Atatürk ortak ve tek payemiz. Siyasi menfaatler için dereyi bulandırmanın anlamı da yok.
Gelelim Çayırova'ya...
Dün sosyal medya'da bu yöndeki düşüncelerimizi yazdık. Elbette bizimle aynı fikri , düşünceyi paylaşmayan dostların, okurların yorumlarına da saygı duyuyorum. Zira ne zaman ki karşılıklı saygı , anlayış ve tahammül çerçevesinde birleşirsek , işte o zaman her şey daha güzel olur.
Şimdi de gelelim olayın perde arkasına... Eminim ki, bir Allah'ın kulu veya bir gazeteci arkadaşımız merak edip 'nedir bu işin aslı'' diye araştırma eğiliminde olmadı. İşte burada niyet ortaya çıkıyor. Bir fotoğrafın yayılması sanki her türlü niyeti açıklıyor . Lakin her zaman her fotoğraf doğruyu anlatmaz.
Posteri iki kişi asıyor. Belediyenin personeli. Bu satırları kaleme almadan önce birisiyle konuştum. Üstelik iyi de tanıdığım biri. Ekmeğinde, aşında olan birisi. 15 yıla yakındır belediyede çalışan emekçi. Siyasi tezgahları, entrikaları düşünmeyecek kadar işine bağlı, art niyetsiz ekmeğinin peşinde, vatanına aşık birisi. Tanıyorum kendisini.
Sordum: Nedir bu işin doğrusu, hele anlat bana...
Dostça, arkadaşça cevap verdi ve anlattı doğrusunu. Verdiği cevabı aynen aktarıyorum sizlere...
Dedi ki; '' Abi, her milli bayramlarda 12 yıldır posterleri biz asıyoruz. Bizim serviste o an kimler müsaitse onlar asılıyor. O gün iki arkadaş yine astık posterleri. Binanın altında duran bir arkadaşa da seslendik , nasıl görünüyor, düz duruyorlar mı diye. Aşağıdaki ''birisi ters olmuş, Atatürk posteri ters duruyor '' dedi. Posterin halatı ters bağlanmış , o yüzden ters dönmüş. Bunu fark etmemiz, yukarı çekmemiz, duvarda kaldığı süre 3 dakika bile değil. Düzelttik. CHP teşkilatı belediyenin tam karşısına taşınmıştı. CHP'ler o esnada bizim çalışmamızı izliyorlar, görüntülüyorlarmış. Posterde o şekilde olunca resimleyip Facebook'ta yaymışlar. İlçe Başkanının yanına gittik, durmu anlattık. '' Yanlışlık oldu, ters durmuş, hemen fark ettik , düzelttik. Biz ekmeğimizin peşindeyiz, lütfen bu paylaşımı kaldırın. Yazınızı düzeltin, doğrusu yazdığınız gibi değil. Zaten sizde gördünüz, anlık oldu fark ettik hemen düzelttik. '' dedik. İlçe başkanı tamam dedi, yazısını düzeltti ama yayıldı. O an basiretimiz mi bağlandı, ne oldu anlamadım. Çok üzüldüm. Özellikle belediye başkanımızı zor durumda bıraktığımız için çok üzgünüz. ''
Gelelim sonuca...
Demek istediğim şu; Hatırlayın, kısa bir süre önce CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek küçük bir rahatsızlık geçirdi, hastanede yattı. O süreçte ziyaretine giden , insani görevini yapan, siyasi ayrım yapmaksızın hastanın başucunda oturan Başkan Bünyamin Çiftçi değil miydi?
Posterin ters durduğunu gören Soyluçiçek'e o an düşen şuydu : Baktığı yerden fotoğraf çekmektense, ''Hoop beyler.! Poster ters asıldı, düzeltin kardeşim.'' şeklinde ikaz etmeliyidi.
Ah bu siyaset yok mu ah...

YORUMLAR Üye Girişi

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya 1 yorum yapılmıştır
ORHAN HAMZA 31.08.2021 15:24
HADI ORDAN . SAYGISIZ GAFILLER
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑