parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

CHP Aklın Yolunu Seçti…

Önce şunu kabul edelim; bugün seçim olsa AKP hemen her yerde birinci parti olarak çıkacaktır. Anketler böyle gösteriyor.

8 Aralık 2013 Saat: 21:25

Bunun elbette yığınla gerekçesi var.

Başbakan’ın toplum üzerindeki etkisi malum. Tabana hitabı, insan ilişkileri, konulara hakimiyeti, partisi üzerindeki gücü, bürokraside ki yaptırımı, ikna kabiliyeti, hitabet yeteneği gibi özellikleri AKP’nin revaçta olmasını sağlıyor.

Tabii bir de kamuoyunun gönlünü okşayan görsel hizmetler var.

Bu anlamda AKP’ye bakıldığında  şöyle bir gerçek  ortaya çıkıyor; AKP, varlığını tümüyle Recep Tayyip Erdoğan üzerine kurmuş bir siyasi partidir.  ‘’Yarın Erdoğan partinin başından ayrıldığında durum nasıl olacaktır ?’’ işte bu tartışma götürür bir sorudur.

Bu sorunun yanıtını bir kenara  bırakalım şimdilik.

Yerel seçimlere ve adaylara bakalım.

AKP’nin Büyükşehir Adayı belli. Mevcut Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ile yola devam edecekler. Öyle olacağını  çok önceleri yazmıştık. MHP’de Affet Sancaklı’yı  belirledi.. AKP’nin   ilçe adaylarının tüm bu  hafta açıklanacak. Bana göre (ki kaynaklarımızın verilerine göre) mevcutların çoğu devam edecek.

Merak edilen ise CHP’nin Büyükşehir Adayı’nın kim olacağı...

Bu konuda epey yazdık. Daha geçenlerde yazmıştık, ‘’CHP’nin Kocaeli Duyarsızlığı’’ başlıklı bir yazı.  Kaynaklarımız,  o  yazımızın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun masasına konulduğunu aktardı bize. ABD dönüşüne denk gelen yazımızı ilgiyle okumuş Kılıçdaroğlu.

Okuyanlar hatırlayacaklardır; CHP  tepe  yönetiminin Kocaeli’ne duyarsız ve sorumsuz kaldığını, bir Büyükşehir adayını bile belirlemekten aciz kaldıklarını yazmıştık.

Zira, kafaları karıştıran bir yol izliyordu CHP’liler.

Kocaeli’nde Ali Akdemir, Keramettin Gençtürk ve Tahsin Tarhan aday adaylığını açıkladılar. Bir de Ensar Öğüt gerçeği var. Aylardır Kocaeli’nde aday gibi çalışan, Kılıçdaroğlu’nun ‘’Git Kocaeli’nde çalış, hazırlığını yap’’ dediği Ensar Öğüt.

Ve dönen entrikalar.

Ve dönen tezgahlar..

Ve cambazlıklar, ipe un sermeler, çevriler filmler.

Öyle ki;  il yönetimi  ilçelere karşı, ilçeler il’e karşı, il başkanı çıkan adaylara karşı, Genel Merkez herkese karşı.

Böyle bir sürecin içinde CHP’liler gizli pazarlıklarla Büyükşehir adayını atama noktasına gelmişken, bizler acizane önerilerimizi içeren yorumlarımızla CHP’lilere doğruyu hatırlatmaya çalıştık.

Dedik ki; bu saatten sonra, aday adaylığını açıklamış isimlerin olduğu bir yarışta ‘tepeden inme aday tutmaz.’’

Geçmişte yaptığı hataları yapmamalı CHP..

Hele de gücünü katlayarak ilerleyen AKP karşında tabanın sesine kulak verilmeden bir aday ataması, CHP’yi Kocaeli’nde tarihe gömermeridi...

Bunun doğrusu öncelikle ön seçimdir.. Bu olmadı, zamanı iyi kullanamadı CHP. Ya da aday adayları belirsizlik içindeydi.

İkinci doğru ise halk yoklaması, yani ankettir.

Önceki gün İstanbul’da Tuncelililer gecesi düzenlendi. CHP’nin Lideri de oradaydı, Kocaeli Milletvekilleri de.

Şimdi özel bir not yansıtayım.

O gecede Genel Başkan Kılıçdaroğlu  ile Kocaeli sorunu görüşüldü. Birisinin tepeden atanmasındansa, anket yoluyla adayın belirlenmesi fikri benimsendi. Yani bizim  günler önce altını çize çize yazdığımız konu, o akşam karara bağlandı.

Biraz daha detay vereyim; CHP, Kocaeli’nde bugün (pazartesi) anket çalışması başlatacak.  Ankette dört isim yer alacak. Ensar Öğüt,  Ali Akdemir, Keramettin Gençtürk, Tahsin Tarhan. Sonuçlar PM’nde masaya yatırılacak ve kamuoyuna açıklanacak. Anlayacağınız on gün içinde CHP’nin  Kocaeli Büyükşehir Adayı açıklanmış olacak.

CHP’liler nihayet aklın yolunu görmeye başladılar.

Peki anketten ne çıkar?

Onu bilemeyiz, ama tahmin etmek zor değil. Eğer tanınmışlık, bilinmişlik, toplumda kabul görmüşlük ele alınacaksa, Ensar Öğüt isminin açık ara önde çıkma olasılığı diğer isimlerden çok daha fazladır. Tahsin Tarhan ise Öğüt’ü ankette zorlayacak tek isim olur.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑