parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

CHP, DÖRT İLÇEDE KAZANABİLİR...

10 Ocak 2014 Saat: 12:24

‘’30 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerde CHP’nin şansı ne olur’’ diye fikrimizi soran okurlarımıza çok açık yüreklilikle şöyle cevap veriyorum;

‘’CHP, Kocaeli’nde dört ilçede şanslı, bu ilçelerde AKP riskli. Diğer ilçelerde AKP çok rahat.’’

Düşüncemi burada genelleme yaparak paylaşmak istiyorum.

Siyasete ilgi duyan, son süreçlerde ki gelişmeleri iyi analiz eden herkesin bana katılacağını düşünüyorum…AKP, kabul edin etmeyin çok güçlü bir siyasi partidir. Liderin çok sayıdaki meziyet ve yetenekleri, kitle üzerindeki hakimiyeti, ne pahasına olursa olsun, AKP’yi yerel seçimlerde yine birinci parti çıkaracaktır. Bundan şüphe yok.

Ufak tefek tahribat ve zayiat alacağı de kesin.

Böyle bir durumdaki AKP’yi Kocaeli’nde masaya yatırdığımızda yukarıda söylemeye çalıştığım dört ilçenin dışındakilerde yine ve büyük olasılıkla seçimleri göğüsleyeceği gerçeği ortaya çıkar.

Bu ilçeler; İzmit, Kartepe, Dilovası ve Çayırova’dır.

Şunu da görmek gerek…

CHP’nin bu dört ilçede seçime yakın olmasının tek sebebi çıkarılan adaylardır. Yani CHP, yerel seçimlerde genel siyasi çizginin dışında halka sunduğu adaylarıyla seçimlerde başarılı olabilme şansıyla seçimlere girecektir.

Açalım…

İzmit’te Sefa Sirmen gibi bir efsanenin aday gösterilmesi daha yolun başında burayı CHP’ye teslim etti sayılır. AKP’lilerin de kabul ettiği en riskli bölge İzmit’tir ve tek sebebi Sefa Sirmen’dir.

Kartepe’de Yaşar Sönmez’in geçmiş deneyimi, bölge hakimiyeti, insani ilişkileri AKP’nin zorlanması ve hatta kaybetmesi anlamına gelir.

Dilovası çok daha farklı. Orada bir Ercan Dalkılıç faktörü var. Sokaktaki vatandaşın tabiriyle ‘Dilovası’nda seçimler AKP-Dalkılıç arasında geçecek’’ Tabii Cemil Yaman’ın aday gösterilmesi halinde dengeler değişebilir.

Gelelim Çayırova’ya..

Biraz uzun tutacağım bu ilçeyi..

Çayırova’da CHP niçin rahat bir seçim sürecine girdiğini ve mutlak kazanabileceğini iddia edenlerdenim. Hele de mevcut Başkan Ziyeattin Akbaş’ın yanlışlıkla aday gösterilmesi halinde, CHP adayı Timur Koç’a tepside sunulacak bir 30 Mart zaferi olacaktır.

Koç’un niçin kazanabileceğine, AKP’nin Çayırova’yı nasıl kaybedebileceğine bir örnek vereyim, özel bilgi yansıtayım.. Önceki akşam CHP’nin kurmay takımı Timur Koç’un da katıldığı bir toplantı gerçekleştirdiler. İlçe Başkanı Meriç’te oradaydı. Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) oluşturuldu. Orada çok anlamlı bir fotoğraf ortaya çıktı.

SKM’nin başına Dr. Hamit Tandoğdu getirildi.

Tandoğdu 2009 seçimlerinde Çayırova’da CHP’nin Belediye Başkan Adayıydı. Bölgede çok etkin, sevilen, takdir gören, arkasında hatırı sayılır kitleleri sürükleyebilecek bir isim. Zaten çok az bir oyla seçimleri kaybetmişti.

Şimdi Tandoğdu gibi bir güç, Çayırova’da SKM’nın başında. Bilgi küpü, proje adamı, deneyimli bir siyasetçi. SKM’de dikkat çeken farklı bir yapılanmada var. Partinin ne kadar ağır topu varsa, SKM’de görev aldı.

O isimler şunlardı; Mehmet Ali Kaplan, Veysel Suludere, Fahrettin Gökbulak, Nejdet Doğan, Lütfi İlhan, Cihan Soyluçiçek, Hakan Avcı, Murtaza Doğanyılmaz, Türker Demirci, Selçuk Özgürbüz, Hikmet Öztürk, Yener Yılmaz, Fettullah Bitirgeç, Dursun Koç ve İbrahim Çınar.

Tandoğdu başta olmak üzere tümü sadece ellerini değil, bedenlerini taşın altına koyup ‘namus ve şeref sözü’ verdiler seçimleri kazanacaklarına, durmaksızın çalışacaklarına dair. Ki, SKM’yi oluşturan isimlerin bir çoğu kendi aralarında kırgın, küskün ve hasım olan isimlerdi. Şimdi bu isimlerin büyük hırs ve bütünlük içinde birlikte hareket etmeleri CHP açısından çok önemlidir. O akşam gerçekleşen toplantı CHP için dediğimiz gibi önemlidir… İsimlerini saydığımız partililerin birlik olmaları CHP için önemlidir.

İşte ondandır ki, Timur Koç’un Çayırova’da mutlak zaferi olacaktır görüşündeyim. Şimdi bu ekip 12 Aralık’ta   kamuoyuna projelerini açıklayacak. Halka açık o toplantıya katılırsanız bana hak vereceğinizden de endişem yok.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑