parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

CHP Kocaeli'nde niçin şapa oturdu?

4 Nisan 2014 Saat: 17:51

‘İpe un sermeyi’ alışkanlık haline getirmiş olan CHP, 30 Mart  yenilgisinin nedenlerini  aramaktansa iktidara yüklenerek haklı  çıkmanın  aymazlığını yaşıyor.

Oysa  çıkıp deseler ki; ‘’Evet, toplumun  beklentisine cevap veremedik. Yerel seçimleri n  kriterlerini yerine getiremedik. Dolu ve tatmin edici adaylar çıkaramadık, parti içi husumetleri  yenemedik. Halka tepeden baktık, Ak Parti gibi  tabana gidemedik.’’

Böyle deseler anlayacağız..

Ama halen ‘kendilerine toz kondurmama’’  edebiyatı  ile topu taça atma derdindeler.  Türkiye genelindeki başarısızlığı bir tarafa bırakalım. Bölgemizde sergiledikleri i beceriksizliklerine ne demeli?  Kocaeli gibi bir zamanlar sol’un kalesi olan il’de,  üç dönemdir  13-0 mağlubuyetin altında ezilip yok olmanın sebebi,  sadece AK Parti’nin yükselen trendi değil, işi bilmeyen ve yanlış adaylarla yola çıkan CHP’li yöneticilerdir.

Ve o yöneticiler bugün yedikleri  30 Mart yumruğundan sonra halen savunma  yapıp  bahane üretme derdindeler.

Gün ışığı gibi aşikar olan başarızlıklarının gerekçlerini  sıralarken ne utanma duygusu gösteriyorlar, ne de seçmene saygı.

Başından beri CHP’nin bir çok adayının yanlış karar olduğunu yazdık.

Özellikle Kocaeli Büyükşehir Adayı TT’nin atanmasının CHP’yi Kocaeli’nde bitireceğine dikkat çektik. 30 Mart sonuçları , iddiamızda ne denli haklı olduğumuzu gösterdi.

TT, hataydı..

 Şimdi o hata kalkmış kendisini savunuyor ve haklı çıkarmanın anlamsızlığı içinde . Basına yansıyan açıklamasından öğreniyoruz ki,  ‘Yerel basın kendisine destek vermemiş.’

TT, şayet bugün yerel  basına serzenişte bulunuyorsa,  bir kez daha sandığa gömülmüştür sonucu çıkar. Çünkü seçim boyunca yerel basından uzak duran, kaf dağında gezinti yapan, ulusal basınla kol kola giren, parayı bastırıp Hürriyet eklerinde özel röportajlar yaptırıp Gebze’de dağıtan, yerel gazetecilerle arasına mesefa koyan, burnundan kıl aldırmayan , ilçe adaylarıyla  örtüşmeyen, sokakta karşılık göremeyen, kendini pazarlamasını dahi bilmeyen, genel ve yerel siyasetten bi haber olan  TT değil de kimdir?

‘’Barzo siyaseti ‘’nden öteye gidemeyen de  TT’dir.

CHP bugün Kocaeli’nde  zemine  sert düşüş yapmışsa , bunun bir sebebi de  yerel seçimlerin  muhteviyatını  idrak edemeyen CHP tepe yönetimidir. Zira yerel seçimlerde adayın öncelik olduğunu halen anlamamış olduklarındandır bugün karşılaştıkları  sonuçlar.

Ufku ve vizyonu dar olanların görebileceği  tablodur.

Kocaeli’nde CHP çok hata yaptı..

 Bir iki isim dışında doğru aday çıkaramadı. Önseçimin yanlışlığına düştüler. Kendileri çalıp kendileri oynadılar. Atama hatası yaptılar. Tabanla alakası olmayan insanları atadılar. ‘’Aş bu, ister yiyin ister bakın’ dayatması güttüler. Sonuçta da gümbür gümbür battılar.

13-0…

Bir siyasi parti için afedilmez sonuçtur. Üstelik bu ilk değil.

Toplumun beklentisini okuyamayan, halktan uzak ve kopuk, vatandaşa inmesini bilmeyen, sırtından da inmeyen CHP’lier Kocaeli’nda şapa oturmuşlardır.   Yazık ki ne yazık.

2009 seçimlerinde Sefa Sirmen’in oyunun  çok çok altında oy alan TT’yi bir tarafa bırakın, dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama, Kocaeli’nde CHP’nin oy’unu artırdığı tek bir ilçe var. Dilovası.

Onun sebebi de Ercan Dalkılıç’ın kişisel becerisi, bireysel toplum desteği ve isminin  karşılığının olması.  %3’lerden %37’lere yaşıdığı bir CHP var Dilovası’nda. İşte başarı bu. Yerel seçimlerde ‘aday faktörü’ denilen olgu bu.

Dilovası dışında tüm ilçelerde CHP çuvallamıştır.

Maalesef CHP aldığı bu darbeden bile ders çıkarabilecek erdemliliği gösteremiyor.  Bugün adayların kalkıpta halen kendilerini başarılı göstermeye çalışmalarından bunu anlıyoruz.

CHP’liler  ‘Trafoda ki kedileri ‘’ bırakıp, tepedeki dinazorlardan kurtulmalıdırlar. Orada trafoya kedi girmiş, burada  trafoya kedi kafa sokmuş, şurada trafoya kedi kuyruk uzatmış …

Geçin bunlar.

Siz  tepedeki dinazorlardan kurtulabiliyor musunuz , ona bakın.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑