parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

CHP ve Alparslan Seymen..!

24 Kasım 2014 Saat: 14:06

2015 ‘de gerçekleşecek olan genel seçimlere hangi cepheden bakarsanız bakın, sonuçta çok yoğun bir seçim atmosferine şahit olacağımızı bilmemiz lazım. Zira o seçimler başta iktidar partisi Ak Parti’nin istikbali olacağı kadar,, muhalefet partilerinin de kaderini belirleyecektir.

Anlayacağınız , pek çok açıdan önemlidir.

Bundandır ki önümüzdeki günler içerisinde siyasi arena yavaş yavaş ısınacak, henüz beş ay kalmasına rağmen, önümüzdeki iki ay içinde de tavan yapacaktır ısınmışlık. Tüm bunların sebeplerine değinmeye çalışacağız, lakin şunu da baştan belirtelim; suyun yüz derece kaynayacağı siyasi parti ise CHP olacaktır.

Ak Parti ilçe kongrelerini bitiriyor. MHP’de de kongreler tamamlanacak.

Ve … Partilerdeki tek hedef genel seçimle olacak.

Ak Parti cephesine bakalım. 2015 , Ak Parti bakımından İstikbalinin idamesi için kader seçimidir. Zira seçimlere yeni bir kaptanla, 12 yıl sonra Erdoğan'sız ilk seçimleri yaşayacaktır Ak Partililer. Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun en büyük sınavı olacaktır. Sınavdan çıkacak sonuç hem partisinin hem de Davutoğlu’nun geleceğini tanzim edecek.

Yeri gelmişken söyleyelim; Ak Parti’nin alacağı oy oranı ne olursa olsun, ister oy’unu muhafaza etsin, ister artış veya düşüş göstersin, şahsen seçim sonrası partinin direksiyonuna Abdullah Gül’ün geçeceğini düşünüyorum.

MHP’de de Bahçeli ve pusuda bekleyen Koray Aydın’ın gelecekleri söz konusu. Bu konuya başka bir yazımızda daha geniş bir şekilde değineceğiz.

CHP biraz daha ilgimi çekiyor.

Çünkü; sözde ‘demokrasi kültürünün’ temsilcisi olan CHP’de iç savaşlar, çelmeler, çekişmeler, handikaplar iki boy daha fazla olacaktır. Kocaeli’nde bu daha da artacaktır. Nereden biliyoruz?

Şimdiden ortaya çıkan aday adaylarına bakarak bunu kestirmemiz mümkün.. CHP’nin Kocaeli’nde 2015 seçimlerine büyük kavgalar ve ciddi çekişmelerle gireceğini söyleyebiliriz. Partiye kan mı , can mı verir veya yara mı getirir onu da iki aya kadar yaşayacağız. O anlamda CHP tepe yönetiminden delegelere önemli sorumluluk düşüyor. Yani bilinçli politika geliştirerek tabanla el ele vermeleri ve toplumun benimsediği isimleri değerlendirmeleri şart.

İsimler demişken…

CHP aynı hataya düşmemeli..

Yıllardır sahadan çekilmeyen, her seçimde her koltuğa aday olmayı alışkanlık haline getirmiş , kimi kaybetmiş kimi kazanmış isimleri değil de, daha yeni yüzleri ön plana çıkarmalı diye düşünenlerdenim. Bugün CHP içerisinde dillendirilen isimlere bakalım. ‘’Aynı tas aynı hamam’’ mantığı öne çıkmıyor mu?

Mesela; Adaylığı düşünen, ya da kendileri tarafından özellikle dillendirilip nabız yoklayan isimle hep aynı..

Örnek; Hikmet Erenkaya, Tahsin Tarhan, Yalçın Kuşkan, Şahin Yılmazel, M.Hilal Kaplan, İsmet Kara, Halil Çalık, Haydar Akar, Hurşit Güneş, Ali Aldemir. CHP Kocaeli’nde yeni ve çok güçlü, bir o kadar da halkı bütünleyebilecek isimler üzerinde durmalıdır. Bu yazıyı kaleme almadan önce CHP kulislerinde biraz yoklama çektim. İsmi geçen geçmeyen, adaylık yarışında olabilecek isimleri yokladım.

Yukarıda zikrettiğim isimler dışında iki isim ilgimi çekti. Birisini geçen günler işlemiştim. Ercan Dalkılıç’tı o isim. Dalkılıç’ı uzun uzun yazdığımdan bugün yinelemeyeceğim, ancak ilgimi biraz daha fazla çeken isim Alparslan Seymen oldu. CHP’de sessiz bir çoğunluğun kafasında ve dilinde olduğunu görünce Seymen hakkında birkaç satır yazmanın doğru olacağına kanaat getirdim ki, kafasını kuma gömmüş CHP’nin en tepesindekiler uyansın ve etrafına iyi baksınlar diye.

Evet, bugün Alparslan Seymen’le ilgili birkaç küçük satır yazıyorum, ve biliyorum ki önümüzdeki günler hem CHP ‘de hem de medyada Seymen adı çok daha fazla gündem de olacaktır. Benimki minicik bir dikkat çekmek şimdilik.

Alparslan Seymen’i sadece CHP’liler tanımaz, özellikle Kocaeli’nin doğu yakası çok iyi tanır. İş adamı kimliğinin yanında eğitimci kimliği de taşır. Bugüne dek binlerce öğrenciyi topluma kazandırmış olan Seymen Eğitim Kurumları’nın sahiplerindendir. Bir özelliği de Efsane Başkan Sefa Sirmen’le olan akrabalığı. Ondandır ki yıllarca Sirmen’in kazandığı her seçim yarışında belirleyici stratejik güç olmuştur. Belki de o yüzden öne çıkmayı tercih etmemiştir.

Bir çok meziyeti daha var.

Yakın çevresi bilir.. Kocaeli’nin bırakın mahallesini caddesini, hangi sokakta kimin oturduğu, hangi semtte hangi yöreden kaç seçmen olduğunu neredeyse isim isim bilir. Bir nev-i CHP için beynini ve yüreğini ortaya koymuş adamdır. İşi gücü CHP, derdi vatandaş olmuştur. Bilgi birikimi, kültür donanımı, parti arşivi gıptayla bakılacak birisidir. Bir de ilginç özelliği var. Kullandığı cep telefon makinesinde 5 bin 500 kişinin ismi kayıtlı. Her organizasyon veya özel günde kayıtlı o insanları tek tek arar, SMS atar duygularını ifade eder.

Merak ediyorum kaç CHP’lide bu alışkanlık vardır?

Kocaeli’nde tek başına çalışan bir genel merkez adeta.

Demem o ki; Alparslan Seymen'i tanırım.. Siyasi iradesi, CHP içindeki etkinlik ve saygınlığı bir tarafa; adamlığı ve dava hırsı da her daim takdir görmüştür. Delege ve üye bazında da sevgisi bilinir. Şayet adaylığa karar verirse , CHP'de ön seçim bile olsa ‘’ ilk dört içinde yer alır’’ diye düşünüyorum. Keza Kocaeli'nde atama olursa yine aynı sıralama içinde görevlendirilmesi CHP ve ilimiz adına kazanım olur.

Toparlayalım: CHP Kocaeli'nde başa güreşmek istiyorsa, ekip ruhunu bilen, siyasi paylaşım duygusunu solumuş, taban ve erkler arası dengeleri tanıyan aydın yüzlerle genel seçimlere girmelidir. Alparslan Seymen buna örnektir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑