parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

CHP'de vekillik süreci

18 Nisan 2014 Saat: 15:18

Hiç şüphe yok ki Kocaeli’nde 30 Mart seçimlerinin tartışmasız mağlubu CHP’dir. Elbette bu yenilginin bir çok nedeni var. Ana hatlarıyla bir kaçını sıralayacak olursak şu gerekçeleri görmek mümkün ; Bir çok yerde yanlış aday belirlemeleri, tabana kulak vermemeleri, ülke beklentilerinden uzak olmaları, kamuoyuna tatmin edici proje sunamamaları ve halktan uzak olmaları.

Tüm bu sebeplere eklenebilecek çok madde var, onlar ayrıntı olduğundan girmiyorum.

En büyük etken de, Ak Parti’nin halktan büyük teveccüh görmesi ve CHP’nin bunu kırabilecek güç’ten ve projeden yoksun olması.

Peki bu ağır hezimet içindeki CHP’nin 2015 yılında gerçekleşecek olan genel seçimlere hazırlanıyor olması ne ifade eder?

Kafama takılan soru bu…

Soruya cevap ararken, CHP’de milletvekilliği adaylığına göz kırpan potansiyel isimler ile olması gerekenlere göz atma gereği duydum. CHP , 2015’e hangi isimlerle girebilir veya girmeli?

Sahada dolaşan isimlere baktığımızda ‘’Yenilen pehlivan güreşe doymaz’’ atasözünü gerçekleştirecek olanlarda var, yeni bir şans peşinde olanlarda.

İşte burası çok hassas.

CHP’lilerin, tabi kastım CHP’li delege ve seçmenlerdir…

Çok akıllı ve duyarlı olmalarını gerektiriyor.

Zira karşılarına yerel seçimlerin 13-0 gibi büyük bir ezikliğinin başrol oyuncuları da çıkacaktır. Ondandır ki CHP’li delegeler çok daha duyarlı ve seçici olmak zorundadırlar. Genel seçimlere henüz bir yıl gibi bir süre olmasına rağmen şimdiden yazıyorum ki, CHP içinde dönebilecek oyunlara hazır olsunlar.

Asıl büyük sınav ise Ağustos ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçimleridir.

Dönelim genel seçimlere…

Şundan eminim; Doğu yakasında Haydar Akar, Keramettin Gençtürk, Hikmet Erenkaya, Hurşit Güneş, Yalçın Kuşkan, Fikret Toker, Yaşar Sönmez, Aysun Erenkaya vekillik için boş durmayacaklardır.

Sefa Sirmen’in ise artık o defteri kapattığından endişem yok.

İsimleri bir kez daha okuyun..

CHP’yi ve tabanını en az benim kadar tanıyanlar hemen şu karara varacaklardır. Ki doğru karar olacaktır. Hurşit Güneş dönemi bitmelidir. Haydar Akar evinde oturmalıdır. Hikmet Erenkaya sahaya inmemelidir. Keramettin Gençtürk pusdan çıkmamalıdır.

Batı yakasına gelince…

M.Hilal Kaplan, Tahsin Tarhan, Sedat Tatar, Dr. Hamit Tandoğdu, Selami Yılmaz, Selda Mican Doğan, Meşaik Karakuş, Av. Saide Arslan, Timur Koç, Mustafa Kaya, belki Salih Işık, hatta Ensar Öğüt isimleri büyük olasılıkla yarışta olacaklardır. Ve daha bir çok isim.

Dikkat edin, ‘yarış’ diyorum…

Zira, CHP bakımından o gün geldiğinde en iyi tespit yolu il bazında ‘önseçim’ olmalıdır. CHP tepe yönetimi Vekil belirlerken de, 30 Mart öncesi yaptığı gibi yine hata ve yanlışlar dizisine girip atama yolunu seçerse , bu kez değil üç milletvekili bir tane bile zor çıkarabilir.

Biliyorum, konu ile ilgili erken bir yazı oldu. O yüzden kısa tutuyorum. Daha geniş ve detaylı analizlerimiz olacak elbette.

Önümüzdeki günlerde.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑