parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Cumhur, Reis'ini seçerken...

31 Temmuz 2014 Saat: 17:29

10 Agustos’a bir şey kalmadı… O gün, Cumhuriyet tarihimizde ilk defa  ‘Cumhur’’ olarak bizler,  ‘’Reis’’imizi seçeceğiz. Demokrasi adına oldukça önemli bir adım.

Ancak,  bir de  etik olmayan durum var. Madalyonun diğer tarafı. O tarafı irdelemek gerek. Çünkü sadece demokrasinin  kazanımı olan  ‘seçme-seçilme’ nimeti değil, ‘adil yarış’ faktörü de önemli.

Yarışlar eşit olmadığı noktada, yarışı kazananın  elde ettiği  başarı da  ‘’gerçek başarı’’ sayılmayacaktır.

Cumhurbaşkanlığı seçimine giderken gönül isterdi ki, adaylar eşit şartlarda sandığa gitsin. En azından bu ilk seçimde herkes bileğinin hakkıyla mindere çıksın. Böyle olunca ‘güç bende’’ diyenle, ‘gücü kullanıyor’’ diyenlerin söyleyecek fazlaca sözü olmazdı.

Zira, Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik propagandalar bir nev-i işin albenisidir. Kararını veren zaten vermiştir.

O cezbedici görseller; duvarları, kentleri süsleyen  afişler  bir noktadan sonra işe yaramıyor.

Dediğim gibi kararını veren vermiştir, hem de bugün-yarın değil, aylar önceden. Bu öyle bir seçim çünkü.

Bir tarafta Erdoğan, diğer tarafta İhsanoğlu ile Demirtaş. Yani  Erdoğan ve diğer ikisi. Seçimin kurulduğu ana tema bu. 10 Ağustos’ta ya Erdoğan’ı seçeceğiz, ya da Erdoğan’ı seçmeyeceğiz..

İşin özü bu.

Bugün gelinen noktada  görülen o ki; Erdoğan 10 Agustos’un galibi olarak çıkacak. Çıkmaması için hiçbir sebep görünmüyor. Anormal ötesi bir durum cereyan etmezse sonuç bu.

Açık söylüyorum; bu satırların yazarının gönlünden  Erdoğan, beyninden ise İhsanoğlu geçiyor. Gerekçeleri bana kalsın.

Buna rağmen  yarışın  ‘eşitsizlik’ bölümüne takmış durumdayım. Benim bir oyum Erdoğan’ın işine yarar  mı bilemiyorum, fakat sokakta gördüklerim, Erdoğan’ın benim oy’uma ihtiyaç bile duymayacak kadar yol aldığı.

Bayram dolaysıyla üç günümüz  İstanbul’da geçti. Sultanbeyli’den Bahçelievler’e, Beylikdüzü’nden Silivri’ye kadar Avrupa yakasını  ilçe ilçe gezdik.  

Gördüğümüz şu; Cumhurbaşkanlığı seçimi İstanbul’u hükmü altına almış. Sanki seçimlere tek bir aday giriyor. Dağ-taş Erdoğan dolu. İnsan kitlelerinin yoğun olduğu  tüm ana arteller Erdoğan’ın devası posterleriyle süslü. Nereye bakarsanız bakın, ister denize ister gökyüzüne kesinlikle Erdoğan’ı görüyorsunuz. Kasımpaşa’dan bahsetmemize gerek bile yok.!

Bu çalışma ayrıca bir başka şeyi de gösteriyor; Ak Parti İstanbul Teşkilatı muazzam bir performans sergilemiş. ‘’Paranın gücü’’  de diyebilirsiniz, ‘’para ile yapılamayacak tanıtıma imza atmışlar’’ da.

Bizim siyasi tarihimizde bir geçek var; Seçimin muhteviyatı ne olursa olsun, İstanbul’u alan Türkiye’yi alıyor. İstanbul’da birinci çıkan Türkiye’de birinci oluyor.

Bugün İstanbul’un yansıttığı hava çok net… Erdoğan bu yarışı göğüsleyecek. Şüphe yok.

Lakin,  keşke o olanaklar, o kudret ve donatılar eşit olsaydı. O zaman işte seçimin heyecanı bir başka tat verirdi. Ben, 10 Agustos’ta gidip Erdoğan’a oy vereceğim.

Tanıdığım , bildiğim,  ülkemize hizmetlerini gördüğüm  için oy vereceğim. Ama keşke diğerlerini de tanıma şansım olsaydı.

Oy’umu buruk  yürekle ve titreyen elle kullanmazdım.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑