parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Darıca'lı Muhtarların Dilekçesi

Siyaset çok ilginç bir sanat vesselam.. Bazen aktörlerin kararlarına, uygulamalarına, icraatlarına akıl sır erdiremiyorum.

22 Kasım 2013 Saat: 20:16

Sadece acımasız olan hayat değil, siyasetin çirkefliği, insanların da siyaset  uğruna nasılda nankörleşip vefasız  olabileceklerini  anlamış olduk.

Karabacak’ın avukatı değilim.. Siyasi çizgilerimizde olabildiğince uzak. Ben olaya insani ve vicdanı çerçeveden bakıyorum. Toplumun daha fazla duyarlı olması ve  siyaset uğruna insanların nasılda değişebileceğine dikkat çekmek derdindeyim.

Darıca’da ki üç beş mahalle muhtarının yaptıkları etik dışı, ‘’vurun abalıya’  mantığıdır  bu. Önce konuyu hatırlayalım, ardından ‘siyasi çirkefliğe’ değineceğim.

Olay şu;

Darıca’lı bazı muhtarlar  bir dilekçe yazmışlar. Kafalarına göre bildiri gibi bir şey. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile  AKP İl Başkanı Mahmut Civelek’e iletmişler. Ankara’ya da göndereceklermiş.

Dilekçe ki ifadelerden anlaşılan  AKP’ye kendilerince  ültimatom   veriyorlar. Demişler ki; ‘Başkan Şükrü Karabacak muhtarlara sahip çıkmadı. Mahallemize hizmet getirmedi. Kendisinin aday gösterilmesini istemiyoruz, desteklemiyoruz..’’

Özeti bu..

İşgüzar  ruh haliyle kaleme alındığı anlaşılan dilekçeyi yazan muhtarlar, muhtemelen sadece kendilerini zeka küpü sanıyorlardır. AKP yöneticilerinin de bu tezgahı yutacaklarını.. Öyle olmazsa  sadece  bu dilekçeyle ilgili adama yüzlerce soru sorulabileceğini düşünürlerdi.

Darıca’yı çok yakından tanıyan bir gazeteci  olarak dilekçe  ilgimi çektiği için birkaç soru sorma gereği  hissettim. Hem de yukarıda ifade ettiğim gibi, ‘nankörlük’ noktasına işaret etmek gayesiyle yazıyorum. Yoksa AKP’nin Darıca da veya başka bir ilçede kimi aday göstereceği veya göstermesi gerektiği bizi bağlamaz.

Dilekçeye konu olan Belediye Başkanı Karabacak yerine  her hangi biri de  olsa söyleyeceğimiz yine  söyleriz. Zira dilekçe sahipleri muhtar kimliği taşıyan, onlarda seçimle gelen, bir nevi siyaset edenlerdir. Yazmamın bir sebebi de budur, gazetecilik alanımıza girmiş olması.

Dönelim konumuza…

Arayıp sormadım ama, dilekçeyi okuyan Karaosmanoğlu ve Civelek’te  muhtemelen bizim gibi düşüneceklerdir. Hatta Darıca’lı  vatandaşlarda aynı soruları soracaktır muhtarlara.

Mesela;

1-İlçede yapılan her ankette  halk desteği   yüzde  65’lerda çıkan Şükrü Karabacak’a,  seçimlere 4 ay, aday  açıklanmaya 10-15 gün kala  vurulmak istenen bu darbenin  gerçek sebebi nedir?

2-Dilekçeye imza atan muhtarların siyasi duruşları nasıldır, hangi siyasi partiyle ilişki içindedirler?

3-Bu muhtarlardan kimlerin akrabaları veya yakınları AKP dışında  başka bir partiden meclis üyesi adayı olacaklardır?

4-İmza sahibi muhtarların memleket dağılımları nasıldır, şovenizm duygusuyla hangi adayı destekliyorlar?

5- Bu muhtarların dirsek teması içinde olduğu AKP’li aday adayı kimdir?

Şimdi siz  bu beş soruya yanıt ararken, başka bir noktaya dikkat çekeyim. Muhtarların içinde ilk dönemi olanda var, 2-3 dönemdir muhtarlık yapanda. Her mantıklı insanın aklına gelmesi gereken şu soruyu sorayım; Şükrü Karabacak 10 yıldır Belediye Başkanı. On yıldır sesi soluğu çıkmayan, Başkanın makam odasından ayrılamayan, her türlü belediye desteği gören muhtarlar, bu geçen on yılda her hizmetten ve Karabacak’tan  memnundular da,  ne oldu da seçimlere sayılı gün kala  böyle bir dilekçe verme gereği duydular.. ?

Hani diyelim ki  gerçekten mahallelerini düşünüyorlar, ‘’iyi de kardeşim on yıldır neredeydiniz ?’ diye sorarlar adama.

Hani diyelim ki art niyette değil muhtarlar, o halde yine sorarlar; ‘Bugüne kadar mahallenize  yönelik  tek  bir öneri, proje, tavsiyeniz  olmuş mu  belediye yönetimine?’’

Devam edelim…

Gün ışığı gibi bir gerçek var ortada. Kundaktaki bebeğin bile idrak edebileceği bir gerçek. Tüm olup bitenler siyasetin iğrenç boyutudur, utanılması gereken kirli propaganda yoludur.. Karalama ve yıpratma taktiğidir.

O kirli oyunlar bugün seçim üzeri Karabacak üzerine  oynanmaya çalışılıyor. Hiç şüphe yok ki,  siyasetin iğrençliğine, hayatın  nankörlüğüne  ve her  türlü tezgahlara rağmen AKP tepe yönetimi ve Darıca halkı,   mahallelerine kazandırılan hizmetlerin farkında olarak akliselim davranacaklardır.. 

Çünkü, ‘gönül Ferman’ dinlemiyor..!

- See more at: http://www.kocaelihaberci.com/ercan-saricam/daricali-muhtarlarin-dilekcesi-y357.html#sthash.vAS82vYv.dpuf

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑