parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

DÖRT İLÇEDE GÖRÜNEN FOTOĞRAF

30 Ocak 2014 Saat: 21:40

30 Mart’da  gerçekleşecek  yerel seçimlere  iki ay gibi bir süre kaldı. Bizim Batıyakası’ndaki (Gebze, Darıca, Dilovası, Çayırova)  ilçelerde ‘’durum nedir, sonuç ne çıkar ?’’ diye  baktığımızda , karşılaşabileceğimiz  muhtemel fotoğrafı daha net görebilmek için iyi gözlem ve analiz gerekir.

Bunu görmenin yolu üç aşamalıdır.

Birincisi  adaylar ve nitelikleri.

İkincisi gerçekleşen hizmetler ve yansımaları.

Üçüncüsü ise genel siyasi havadır.

Başlıkları masaya yatırıp reel gözlemlerle sorunun cevabını bulma şansımız çok yüksek olur.

Önce adaylardan başlayalım.

Bilindiği gibi AKP bölgemizde iki mevcutla devam kararı aldı, ikisini de yenileyerek seçimlere katılıyor.

Önce Gebze’ye bakalım.

Çok uzun zamandır yazdığımız gibi, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker  rakiplerine nispeten en az üç adım  önde girecektir seçimlere.  Makamın verdiği avantajlar, siyasi deneyim, partisinin popülaritesi ,  kamuoyundan aldığı şahsi  destek gibi unsurlar Köşker’i açık ara seçime götürecektir. Bir de hizmetleri eklemek gerekir.

İşin siyasi yönünü bir tarafa bırakalım..

Vicdanlı ve tarafsız her yurttaşın bu noktada Köşker’e hakkını teslim  etmesi gerekir. Zira Gebze’nin son beş yılda aldığı yol ortadadır. Hayata geçen projeler,  Gebze’de yaşam standartlarının yükselmesi , sosyal yaşantının artması akla ilk gelen farklılıklardır.

Benim değerlendirmem bazı kesimlere çok radikal gelebilir ama, şu bir gerçek ki;  spordan, sanata, sağlıktan, eğitim ve kültüre, altyapıdan üstyapıya  Gebzelilerin  yaşayarak fark ettiği değişimler, 30 Mart’ta doldurulacak Köşker karnesine yüksek  puanlar yazacaktır.

O nedenle Köşker’in  zorlanacağını düşünmüyorum.

Siyaset etmek  ile  belediye  hizmetini birbirine karıştırmamak gerekir. Çünkü birbirinden farklı ve de, meziyet isteyen alanlardır. Siyaset, ‘insanları ikna etmek sanatı’ ise, hizmet gerçekleştirmek de  ‘yetenek ve beceri’ isteyen  ayrıcalıktır.

Bir nev-i gönül işidir.

İşte bu ‘gönül’ konusunda aklıma her daim Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ın ana sloganı gelir. Bir Belediye Başkanı veya siyasetçinin  yol haritasını  ve ilkesini çok net anlatan ifadedir.

‘’Hizmet gönül işidir.’’

Karabacak bu sloganı nasıl buldu ya da kim buldu bilemiyorum , lakin her şeyi  özetleyen bir ifade olduğu tartışma götürmez.  Bir tür  anahtar kelime. Başarı kazanmak isteyen her siyasetçinin adapte olması gereken bir  slogan.

Gerçekten de öyle değil mi?

Şayet insanların gönlünü kazanamazsanız veya hizmet gerçekleştirmek gönlünüzden gelmiyorsa başarıda peşinden gelmez. Dolaysıya hizmete önce gönül vermek, arkasından da gönülleri fethetmek gerekiyor.

Buna örnek Darıca’dır.

Ve oranın şehremini Şükrü Karabacak'tır.

Yine 30 Mart’ın Karabacak cephesinden  fotoğrafını çekmek gerekirse, akli her insanın görebileceği hizmetleri görmemek insafsızlık olur. 10 yılın verdiği deneyim, ‘ustalık’ payesiyle üçüncü kez ödüllendirilen  Karabacak’ın, yarıştaki açık  ara şansını kabullenmek grekir.

Hadi Kültür Merkezi’nden  bahsetmeyelim.

Tinercilerin, alkoliklerin her  gece mesken tuttuğu İstasyon Caddesi üzerindeki parkın nasılda devası kültür merkezi olduğunu anlatmayalım.

Peki sahil şeridine ne demeli?

On yıllardır halka kapalı  Bayramoğlu sahil şeridinden yararlanmaya başlayan Darıcalılar bu değişimin farkında değil mi sizce.?

Hadi bunu da geçtik diyelim…

Ya ramazan aylarında yıllardır süregelen ‘şehirlerin kaynaşması’ etkinliğine ne demeli.?  Binlerce insanın nasılda coşkuyla kenetlendiğini  mi atlayacağız?

Spora hiç girmeyelim.

Çünkü Darıca’da gerçekleşen sportif faaliyetlerin sadece Darıca ilçesi sınırlarıyla kalmadığını dünya alem zaten bizzat yaşayarak biliyor.

Darıca’da asıl mesel ne, biliyor musunuz?

Karabacak’ın kazandığı gönüller…

Çok açık ve net söylüyorum; Karabacak’ı ustalık dönemine taşıyacak en büyük güç, on yıldır kazandığı gönüllerdir. O gönüller sandığa  aktığında çıkacak sonucu tahmin etmemek içten bile değildir.

Bilindiği gibi AKP  Çayırova ve  Dilovası mevcutlarını  yeniden aday göstermedi. Bu iki ilçede  kan değişimine gidilmesinin açılımı; ‘’Belediye Başkanlarımız yeterli performansı gösteremediler’’ anlamındadır. Fakat  Dilovası’nda Cemil Yaman için AKP üst kurulunun kanaatine katılmadığımı da yinelemiş olayım.  Ziyeattin Akbaş’ın Çayırova’da sosyal medyadan medet uman bir politika izlediğini, önceki başkan CHP’li Timur Koç’un projeleri üzerinde beş yılını çöpe attığını her defasında söylüyorum zaten.

Bu çerçevede Dilovası ve Çayırova’ya baktığımızda…

CHP’nin çıkardığı adayları nedeniyle AKP’yi bu iki ilçede riske soktuğunu görmek mümkün.

Siyasette iki saat dahi çok önemli bir zaman dilimidir..

O nedenle yarınlar ne getirir Dilovası ve Çayırova için bilemeyiz. Yine de bildiğimiz bir şey var, o da; CHP’li Ercan Dalkılıç’ın Dilovası’nda çok rahat olduğu.

 Çayırova’da ise yine CHP’li Timur Koç’un biraz kendiyle ve çevresiyle barışık olması halinde şansının tavan yapabileceği.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑