parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Dr. İlhan Kadıoğlu ve Salgın

19 Ağustos 2021 Saat: 11:59

Salgının ülkemizde yaygınlaşmasıyla birlikte , sağlık ordumuzun çalışmalarını takdirle izlediğimiz gerçeğinden yola çıkarak, geldiğimiz son noktaya bakmamız , sağlıkçıların çalışmalarını daha net görmemize vesile olacaktır.
Doğru , bugün ülkemizde ''sorumsuz ve duyarsızlar'' nedeniyle vaka sayıları yeniden tırmanışta. Bu illetten kurtulmanın tek yolu elbette ki sadece aşı.. Ve aşıyı güçlendirecek olan da, bireysel korunma ve kurallara uymaktan geçiyor. Virüs, yaşamımızda halen zikzak çiziyor, inişili tırmanışlı günleri yaşatıyor bize. Böylesi bir mücadele de, en başından beri bir kurum hep dikkatimi çekti. Çok yakından izleme, verilerini takip etme ihtiyacı hissettim.
Malum; Devletin sağlık sektöründeki temsilcisi ilçemizde sağlık müdürlüğüdür. Yani Dr. İlhan Kadıoğlu , Gebze'de devlettir. İlçe Sağlık Müdürü kimliğiyle Gebze'de sağlığın başı, devletin ensarıdır.
Hal böyle olunca Kadıoğlu her daim kadrajımızda yer aldı.
Çok uzun zamandır tanıdığım, karakter ve adamlığını , tıbbi yeteneklerini gıpta ile izlediğim , Pandemi süresince de daha yakından anlama imkanım olduğu Dr. İlhan Kadıoğlu'nun mücadelesini, çırpınışlarını, uyumlu bir yönetim anlayışını ve sahaya hakimiyetini bilenlerdenim.
Şunu çok yalın ve abartısız söyleyebilirim; Gebze'de Koronavirüsün duraksamasının, tepe takla aşağılara gitmesinin başlıca başarısı Kadıoğlu'nun geliştirdiği saha projelerine, ekibini doğru zamanda , doğru alanlara sürmesinden kaynaklanmıştır.
Örnekleyelim;
Aşı öncesi insanları üç temel kurala ( maske, mesafe, temizlik) yönlendirmesi ve bilgilendirmesi başarılarının temelini oluşturuyor. Aşı ile beraber topyekun toplumsal girişimleri ise ilçemizde virüs oranın düşmesine yol açmıştır.
Biraz daha açayım...
Mesela; İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde kurduğu aşı odaları, vatandaşın anında randevusuz aşılanmasına vesile oldu. O yetmedi ekibini vatandaşın ayağına, evine gönderdi. Gebze Canter'da, Tır Parkında, Kent Meydanı'nda , OSGB'lerde, büyük sanayi kuruluşlarının bahçelerinde kurduğu aşı çadırlarıyla binlerce vatandaşın anında aşılanmasını sağladı.
Çok net söylüyorum; Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu bu yönde ülkemize model olacak çalışmalar sergiliyor. Düşünün; Gebze'de, organize sanayi bölgelerinde çalışan on binlerce işçi var. Ve bunların tamamına yakını bizim batıyakasında (Gebze, Darıca, Çayırova, Dilovası) ikamet ediyor. Bu çalışanların çoğu mesaili çalışıyor, hastane randevusuyla örtüşmeyebiliyor aşılanması. İşte bu noktada Kadıoğlu'nun ekiplerini işçinin ayağına götürmesi bir yandan aşı oranını artırıyor, diğer yandan çalışanın işinden olmamasına yol açıyor. Bu projeyle Gebze'mizde neredeyse aşılanmamış işçi kalmadığı gibi, ilçe genelinde aşı oranı %80'lere çıkmış durumda. Bu bir sağlık başarısıdır, devlet başarısıdır, Kadıoğlu'nun planlı çalışmasının sonucudur.
Elde edilen böylesi bir neticeden dolayı tabi ki Kadıoğlu'nu, o'nun sağlık ordusunu takdir etmek bizlere düşüyor, vatandaşa düşüyor.
Bu satırların yazarı da , Dr. İlhan Kadıoğlu'nu içtenlikle tebrik ediyor. Ve bir de Halil Beşer'i. Kadıoğlu'nun gözü-kulağı olan iletişim sorumlusu Halil Beşer'in de hakkını teslim etmek gerekiyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑