parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

GEBZESİAD, NAİL ÇİLER, İL

27 Mayıs 2022 Saat: 11:03

Birikmiş bir kaç notum vardı. Gündemimiz öylesine yoğun ki, hangisini yazayım, nereden başlayayım derken, yığıldı kaldı. Bugün İrfan Yormaz'ın ''82. İl Marka Şehir Gebze Ödül Gecesi'ni '' yazacaktım. Dünkü GEBZESİAD kongresi planımı bozdu. Yormaz'ın geceyi yine öteledim.
Muhammed Demirtaş'ın tek aday olarak girdiği ve üyelerin tamamının oyuyla başkan seçildiği GEBZESİAD'ın 1. Olağan Genel Kurulu, sadece bir genel kurul diğildi. O gün orada Gebze sevdalılarının bir araya geldiğini söylemek yanlış olmasa gerek. GEBZESİAD'ın yeni yönetiminde gördğüm etkin kararlılık ; Gebze'nin il yapılması yönünde müthiş bir kulis oluşturacakları yönündeydi. Başkan Demirtaş bu yönde günler öncesinden beyanlar veriyor, yetkiyi aldığında neler yapılabileceğine dikkat çekiyordu.
Dün Demirtaş seçilmiş ilk başkan olduktan sonra GEBZESİAD'ın hedeflediği çizgide , daha yoğun ilerleyeceği intibası tavan yaptı bende. Niyet iyi, hedef net, azim çok. Tabi bu konuda sadece GEBZESİAD yöneiminden herşeyi beklemek doğru olmaz. Gebze'de soluyan, aşını işini burada kazanan, nefesini Gebze'de tüketen her bir bireyin ve kurum/kuruluşlarında GEBZESİAD'a omuz vermesi, yoldaş olması gerekiyor. Konu malum; Gebze'nin il yapılması beklentisi. Dolaysıyla siyaset üstü hamlelerle, STK'ların ortak aklıyla, sokaktaki vatandaşın beklentileriyle dirlik, birlik ve dimdik olmak gerekiyor.
Bu yönde çabaları su görürmez bir insan olan GTO Başkanı Nail Çiler'in hakkını da teslim etmeden geçmeyeyim. Gebze'de üç tane daha Çiler olsa; nanıyorum ki , ilçemiz hak ettiği payeyi yıllar öncesinden alırdı.
Dün GTO meclis salonunda Nail Çiler'i dinlerken, o'nun il konusunda sadece elini değil, bedenini de taşın altına koyduğunu gördüm. Çok net, çok gerçekçi, çok samimi, çok yalın, çok real ve harbi olan Çiler'in konuşması üstü örtülü isyan niteliğindeydi. Adam daha ne yapsın..!
Uyardıkça uyardı, gönderme yaptıkça yaptı. Gebze'nin hak ediş sebeplerini öylesine bal tadında anlattı ki, aklı olan siyasetçiler bir an önce düğmeye basmalı ve mesajı net okumalılar. ''Önümüzde seçim var, bu fırsatı kullanalım, treni kaçırmayalım, Gebze bu seçim dönemi il olmazsa, bir daha zor.'' dedi, açık açık...
Anlamayanlara Türkçe mealini be yapayım ; Bu seçim öncesi il olmazsak sandığa gittiğinizde iyi düşünün, oyunuzu öyle atın.
Sonuna kadar, dibine kadar haklı ve akli fikirler , öneriler sundu GTO Başkanı.
Fiziki yapısı, nufüsü, coğrafyası, asayişi, ekonomik katmadeğerleri, tarihi, konumu ve daha önemlisi ülkeye katkılarıyla Gebze il olmayı çoktan ama çoktan hak etti. Şimdi sıra siyasilerde, sözde Gebze'yi çok sevenlerde...Ve sıra iktidarda.
Her seçim dönemi AK Parti'ye Kocaeli'nde lokomotif olup , reyini katlamasına katkı sunan Gebze şimdi ektiğini biçmeli, iktidar da o desteğin karşılığını vermelidir. Gün , bugündür.
Nail Çiler'in tabiriye de , ''Gün , seçim öncesi gündür.''

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑