parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Gültekin Şenel'in Gebze'si

26 Eylül 2014 Saat: 15:34

Sanıyordum ki  Gebze’nin modern kentleşmesi yönünde bir  tek ben kafa yoruyor, fırsat buldukça da bu sütunlarda ‘kentleşme’ yönünde  fikirlerimi paylaşıyordum.

Meğer yanılıyormuşum.

Benim gibi , hatta benden de öte bir ‘’Gebze Sevdalısı’ olduğu aklıma gelmezdi. Ta ki onunla  sohbet edip Gebze’ye dair fikirlerini , projelerini öğrenene dek.

Gültekin Şenel’den bahsediyorum. Gebze Kent Konseyi Başkanı Şenel gazeteye ziyaretimize geldiğinde ilk defa uzun soluklu sohbet etme imkanımız oldu. Son günlerde çeşitli toplantı ve organizasyonlarda  karşılaşıp selamlaşıyorduk. Lakin sohbet fırsatımız pek olmuyordu.

Yıllar önce rahmetli Ahmet Penbegüllü Şehremin iken bu kentte, göz altına alınıp tutuklandığında bir afiş bastırmış ve gazetemin ‘’kültür hizmeti’’ olarak  Gebzelilere dağıtmıştım. Haksızlığa kurban gittiğini düşündüğüm Penbegüllü’ye açık destek vermiştim. Büyük boy, renkli, kuşe kağıda bastığımız o binlerce afişte rahmetlinin gülümseyen bir portresi ve altında şu slogan yazıyordu: Gebze’yi Düşünen ve Savunan Adam.

Son dönemde  ise bir de Adnan Köşker’i tanıdık, Gebze için kendini parçalayan siyasetçi ve Belediye Başkanı olarak. Köşker’in Gebze  için neler yaptığını görmek bir yana, çok büyük projeleri olduğunu bilenlerden olduğumdan , Köşker’e de aynı pencereden baktım sürekli. O da Gebze aşığı bir Belediye Başkanıydı. Zira her belediye başkanının kentine tutkulu olamayacağını iyi bilirim. Yaşadığı kenti sevmek farklı, o kente reis olmak farklı duygulardır. Her reisin sırf  Şehremin’dir diye   kenti uğruna yanıp tutuşacağı sonucu çıkmıyor ortaya. Bu realiteyi de çok gördük geçmişte.

Konuyu dağıtmayayım, saadete gelelim.

Gebze hepimizin. Kiminin doğduğu, kiminin doyduğu şehirdir. Dolaysıyla bu kentte yaşarken yaşanabilir bir şehir olabilmesi için herkesin katkı sunması, proje üretmesi, tek bir taşının  bile kıymetini bilmesi gerekir. Başka Gebze yok çünkü.

Bu satırların yazarı Gebze hayranıdır.

Pembegüllü’yü bilirdim, Köşker’i bilirdim de , Gültekin Şenel’in de  Gebze tutkusuyla yanıp tutuştuğunu bilmezdim. Şenel’le sohbet ederken birkaç konuyu gözlemledim. Onun  bedel ödemiş çekirdekten ‘Ülkücü’  olması bir yana , üstlendiği  Gebze Kent Konseyi Başkanlığı koltuğunun ne denli önemli bir misyon olduğunun bilincinde olduğunu  idrak ettim. Kendini son derece donatmış, hayatın deneyimi ile idarecilik  yeteneklerini  bütünleştirmiş  ve  yaşadığı kente sorumlu  bir  insan olup çıkıvermiş.

Gültekin Şenel’i Gebze’de tanımayan pek az insan vardır, belki de yoktur.  Henüz çiçeği burnunda Kent Konseyi Başkanı olmasından dolayı  temsil ettiği koltuğa ilişkin düşüncelerini öğrenirken, onu da anlamaya çalışıyordum sohbetimizde.

İntibam şu; Şenel, o koltuk için tam isabet ve aranan kan’dı.

Siyaseten,  ya da ticari faaliyetleri nedeniyle belki ‘haz etmeyenler’ olacaktır. ‘Meyve veren ağaç taşlanır’ misali köstek olanlarda çıkacaktır. Bunların hiçbir önemi yok. Benim için önemli olan ; Gebze’nin kentleşmesine ve Gebzelilerin kültür  çıtasına katkı sunacak insanlara destek  önemlidir.  Gültekin Şenel’e böyle bakmak ve anlamak gerekir.

O gün konuşurken akla hayale gelmeyen projelerini  hayranlıkla dinledim. Gebze’nin daha modern kent olması için geliştirdiği ve ilgili makamlara sunduğu projelerini yazacak olsam sütunlarımız yetmez. O yüzden detaya girmeyeceğim. Ancak; trafik sorunundan ulaşıma, eğitimden sağlığa, sosyal yaşamdan kültüre,  mimariden teknolojiye, çevre sağlığından temizliğe onlarca projeyi çantasında taşıdığını söyleyebilirim. Ki bunların çoğunu Gebze Belediye Başkanı  Adnan Köşker başta olmak üzere Büyükşehir Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile de paylaşmış.

Öneri anlamında  sunduğu  ve destek gören  bir projesi de  fuar meselesi…Benim de oldukça heyecanlandıran fuar projesini Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’la paylaşmış. Çişecam Tesislerinin bir kısmının fuar alanı yapılması Gebze’ye 30 bin istihdam sağlayacağını anlatmış.  Düşünsenize Şişecam içinde  Beylikdüzü’ndeki  gibi  bir  TÜYAP fuarı  olduğunu. Anadolu’nun her ilinden Gebze’ye fuar için gelecek olan katılımcılar bu kentin ekonomisine katkı sunacaklardır. Sosyal yaşam canlanacaktır. Esnafa yansıyacaktır. Gebze’nin çok daha fazla tanınmasına etki yapacaktır. Hani Köşker’in bir deyimi var ya; ‘Marka Kent Gebze’ diye, işte o zaman Gebze gerçekten marka kent olacaktır.

Uzatmayayım..

Gültekin Şenel’in  cebinde onlarca proje var Gebze’ye yönelik… Her biri birbirinden değerli. O projelerin hayata geçirilmesi için Şenel’i anlamak , dinlemek gerekir.  Bir de  Şenel gibi Gebze sevdalılarına el uzatmak, destek olmak , sahip çıkmak. .. Köstek olmamak, sanal ortamda da olsa.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑