parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

HAMZA ŞAİR'İN TABLETİ..!

19 Mart 2021 Saat: 16:56

İlkokulu , Diliskelesi İlkokulu'nda okumuş biri olarak , Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'in ilçedeki binlerce öğrenciye tablet dağıtması, tüm Türkiye gibi benimde çok ilgimi çekti. Hatta beni çok daha fazla ilgilendirdi.
Önceki günler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un, cnntürk'de Şayir'in projesinden övgüyle bahsetmesi benim heyecanım kadar tavan yapmamıştır. Bakan, haklı olarak sorumluluk alanında gerçekleşen çok önemli bir projeyi örnek göstererek Şayir'e destek vermiştir, belki de her belediyeye Dilovası'nı işaret etmiştir. Bakanın tavrını siyasi olarak değerlendirenleriniz olabilir, hatta Başkan Şayir'in bu hizmetini de siyasi olarak düşünebilirsiniz. Herkes her türlü düşünebilir.
Ancak ben, o projeye sadece siyasi gözlükle bakmayanlardanım. Zira ortada somut, büyük, emsalsiz ve ülkede gerçekleşen bir ilk hizmet var. Konuya böyle bakmak hem daha doğru olur, hem de daha insancıl.
İlkokullu yıllarımızda değil tablet, daklilo bile görmüş değildik. Teknoloji, enformasyon, iletişim , olanaklar tabiki böyle değildi. O kadar gerilere gitmeyeceğim ama, Hamza Şayir öncesi Dilovası'nda reislik yapan bir çok başkanın döneminde internette vardı, tablette. Lakin hiç biri bunu düşünemedi.
Bir gerçekte şu: Hamza Şayir şehriemin olduktan sonra , o'nun eğitime ne denli hassasiyetle önem verdiğini bütün kamuoyu gibi bizler de yakından görüyoruz. Unutulmamalı ki ; eğitimli toplum bilge olur, bilge insan topluma faydalı olur. Buna en iyi örnektir Şayir'in tablet projesi.
Tablet.... Dünyayı avuç içlerimizde taşımamıza yarayan , ufkumuzu açan, bilmediklerimizi öğrenmemize vesile olan günümüzün en önemli gereci.
Özellikle de öğrenciler için....
Dünyada ve ülkemizdeki süreç belli.. Virüs her yeri sarmış ve eğitim başta olmak üzere her bir dalı felç etmiş durmda. Okullar aylardır kapalı, evinde bilgisayarı olmayan, uzaktan eğitime mahrum olan binlerce öğrenci var. İşte böylesi bir süreçte Dilovası'nda 10 bin öğrenciye tablet hediye etmek sadece kuru bir teşekkür değil, ayakta alkışlanması gereken bir projedir.
Elbette işin bir de siyasi boyutu var...
Şayir'in tablet projesi vicdan ve gönüllerde yer eden bir hizmettir. Dilovası kökenli bir gazeteci olarak çok net, çok açık ve tüm samimiyetimle söylüyorum; Hamza Şayir, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek kendi gönül hanesine altın harflerle sevgi yazdırmıştır. İlk, orta, lise ve üniversite öğrencisi 10 bin genç.
Bu 10 bin genç ne demektir biliyor musunuz?
Çok basit bir matematik hesapla açıklayayım...Bu 10 bin gencin tamamı AK Parti'li olmadığına göre, 10 bin değişik hane demektir. Dilovası'nın nüfusu 52 bin civarında, hane sayısı da 20 bin dolayındadır. Yani Hamza Şayir neredeyse ilçedeki hane sayısının yarısına bu hizmetle doğrudan girmiş, ailelerin takdirini kazanmıştır. Pandemi döneminde 16 bin haneye maske, kolanyo, gıda veya patates-soğan dağıtmasını bir yana bırakın, tablet projesiyle ilçede ''siyasi hizmetsel devrim'' yapmıştır.
Bugün en ucuz tablet fiyatının 1500 lira olduğunu düşünüsek , Hamza Şayir'in bu muhteşem projesinin maddi boyutu 15 milyon lirayı buluyor. Şayir bunu nasıl karşıladı, karşılayacak ? Belediye bütçesinden mi, hibe ile mi, sponsorlarla mı bilmiyorum. Ve o kısmı beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor.
Beni ilgilendiren ; Öğrencilerin mutluluğu, her haneye tablet girmiş olması , öğrencilerin istikbali, Dilovası'nın eğitim-öğretimde çıtayı yükseltmesi ve Hamza Şayir'in zekası.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑