parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

İktidar vekilleri yürekli olmalı

28 Temmuz 2023 Saat: 15:30

Yanlış hatırlamıyorsam; son yıllarda  Gebze'nin il olması yönünde kanun teklifi verenlerin başında  Lütfü Türkkan geliyor. Şimdinin İYİ Parti'lisi, o donem MHP milletvekili olan Türkkan'dan sonra konuyu meclise taşıyan  diğer bir isim  CHP'li vekil Tahsin Tarhan'dı.

Bugüne gelecek olursak....

Biz bu satırları kaleme almadan az evvel CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler'nin de aynı yönde, aynı teklifi TBMM başkanlığına sunduğu haberini aldık.

Burada iki ayrıntıya dikkat etmek gerekiyor;

1- Gebze'nin il olması isteği her daim muhalefet kanadınca meclise taşınıyor, sıcak tutuluyor.

2- Her gelen teklif iktidarca red ediliyor.

Bugün  Nail Çiler'in 28. parlemontoda , bilmem kaçıncı kez yasa teklifi vermesi karşılık bulur mu, iktidarın Kocaeli vekillerince de destek görür mü bilemem, lakin zor bir soru benimkisi. Zira Gebze'nin il olma isteğine destek verecek olan AK Parti'li  milletvekillerinin mangal gibi yürek taşımaları gerekiyor. Yani  Genel Başkan  Erdoğan'a rağmen  CHP'nin teklifine evet diyebilecek bir  AK Parti'li babayiğit çıkması zor.

Ondandır ki ; Çiler'in epey süredir mücadelesini verdiği , her platformda basbas nara attığı il konusu yine başa dönecektir. Ancak bu sorun ve beklentinin artık düzlüğe çıkmasının da zamanının geldiği bir gerçek.

Bu hakikatten  yola çıkarak  GTO'nun mevcut başkanı Abdurrahman Aslantaş'a, GEBZESİAD Başkanı Muhammet Demirtaş'a , velhasıl Gebze'nin menfaatlerini  samimi ve candan savunan her bir STK'ya önemli görevler düşüyor.

O da şu ; Ağlamak gerek.

''Ağlamayan çocuğa meme vermezler '' misali ağlamalı, tepinmeli, paralanmalı ve birleşerek tüm volümle çığlık atılmalıdır.  Mevzu Gebze ise gerisi teferruat.

Zira, 38 yıllık il isteğimizin tarihinde hiç bu kadar gür ve net ses çıkarılmadı ve hiç bir dönem bu denli limana yanaşılmadı.

25 Mart'ta yerel seçimler var.

Zam furyası her gün yenileriyle çoğalıyor.

İnsanların alım gücü eridi de eridi..

Emekli isyanda, memur yasta, işçi borç batağında.

Esnafın yüzü gülmez oldu.

Hal böyleyken iktidar elbette tüm  seslere kulak vermek , çıkar bir yol bulmak zorundadır. Özellikle  yerel seçimlere ramak kala yine mavi boncuk dağıtacağından da şüphe yok. O mavi buncuk Gebze üzerine neden düşmesin ki...

Anlayacağınız işin şakası da yok. Gebze'ni il olmasına belki de ramak kaldı. Lakin iktidar vekillerinin de cesur olması, Gebze'yi sahiplenmesi gerekir. Aksi konuşmalar ise samimiyetsizliğin fotoğrafıdır.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑