parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

KAISİAD'ın Gücü.!

8 Ekim 2022 Saat: 15:51

Marmara Kars Ardahan Iğdırlılar Sanayici İş Adamları Derneği ( KAISİAD) 'ın düzenleği kahvalıya yönelik bir Ardahanlı olarak yazacak olsam , muhtemelen kelimeler tavanda buluşur. O nedenle abartısız, kahvaltıya katılmış sade bir gazeteci olarak gözlemlerimi yansıtmakta yarar var.
Bölgemizdeki hemen her yöresel SİAD'lar benzer organizasyonlar düzenliyorlar. Memleket kokusunu yansıtan bu tür organizasyonlar; birlik, dirlik, kaynaşma, dayanışma ruhununu güçlendirirken , 'bir güç' olma niyetini de barındırır. Böyle olunca, o derneğin 'erk' olma olasılığı daha fazladır.
Şamil Yalçın başkanlığındaki KAISİAD yönetimini bu anlamda tebrik etmek gerekir. Zira , şahit olduğumuz organizasyon bir derneğin sıradan kahvaltısından çok , yörenin güç ve etkinliğini bir araya getirme başarısıyla süslüydü.
Özellikle siyasi otoritenin ilgi göstermesi; AK Parti, MHP, CHP milletvekilleri ve yöneticilerinin tam kadro katılması , üç belediye başkanının bulunması, GTO Başkanı'nın kadroyu tamamlaması, rektörlerin olması , il emniyet müdürünün yer alması KAISİAD'ın siyaset üstü, fakat birleştirici bir yapı olduğunu da gösteriyordu. Tebrik etmemin sebeplerinden biri bu. Organizasyonun içeriği, davetli seçimi, ev sahipliğindeki sıcaklık profesyonel bir başarıydı.
Elbette bu tür etkinlikte ufak tefek kusur olmuyor mu?
Olabilir....
Mesela katılımcıların sunum kısmı biraz abartılı oldu. Neredeyse salonda bulunanlar tek tek anons edildi. Bu hem başarılı sunucu Çiler Boylu'yu yordu, hem de ismi unutulanları üzdü. Doğrusu, sadece A Protokolu anons etmekti.
Kahvaltıda edindiğim ana intibaya gelince... KAISİAD , Marmara için bir şans. Bölgede istihdamı artırmak isteyen, ticari ilişkileri genişletmek ve doğru ağ kurmak düşüncesindeki  iş insanlarının önünü açacağına inananlardanım. Ve ayrıca, derneğin başarılı diğer yöre iş insanlarına da kapısını açık tutması, çıtasını yükseltme niyetinde olduğunu da gösteriyor.
Bu bağlamda da Şamil Yalçın ve yarenlerini kutlamak gerekir.
Yapmaları gereken bir şey de şu; arayı soğutmadan bol projeli seminer ve konferanslarla çalışma alanlarını genişletmeliler.
Çünkü KAISİAD'ın yöre iş insanına, Türk ekonomisine ve bölgemize katma değeri çok olacaktır. Yakın zamanda gücüne güç katacağına, siyasi arenada da yaptırım gücüne ulaşacağına inanmak gerekir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑