parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Karabacak'ın sırrı nedir?

7 Şubat 2014 Saat: 15:37

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ın üçüncü kez adaylığının açıklanması nedeniyle gerçekleşen tanıtım toplantısında şunu düşündüm; Demek ki siyaset zamanla insanı yıpratmıyor, aksine, gönül bağı güçlü olan siyasetçiyi  topluma daha çok perçinleyebiliyor.

Genel bir kanı vardır..

Siyasetle ilgilenenler zamanla yıpranıp eriyebiliyor, esamesi  bile okunmuyor. Bunu geçmişte çok gördük. Örnekleri var.

Bir de , binde bir rastlanan farklı siyasiler vardır. Zaman onları topluma daha fazla adapte edip, adeta ekol yapıyor. Değişse de takvim yaprakları, geçse de fani dünyanın yılları, onlar her daim dik ve yeni kalabiliyor. Buna örneklerden birisi Şükrü Karabacak’tır.

Gerekçelerimi anlatacağım, ama önce dün akşama gidelim. Gözlemlerimi yansıtayım.

Darıca Stadyumu’na en son MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin programından dolayı gitmiştim. Sporla pek alakası olmayan benim gibi spor özürlüsünün sıkça spor salonlarında işi olmuyor zaten.

Bir de dün akşam aynı mekandaydım.

Darıca Stadyumu’nu bilenler  oranın kapasitesini de bilirler. Koltuk sayısı ve salon ortasına konulabilecek sandalye  miktarı malumdur. Hepsini toplasanız 5 bin civarındadır.  Bunun birde dış mekanı var, koridoru var, ayakta duranı var.  Toplasanız 7 bin kişi yapar.

En az yedi bin Karabacak gönüllüsü…Bir siyasetçi için hiçte azımsamayacak  rakam.

Ki  o program hafta sonu olsaydı, katılım sayısını ikiyle çarpmak gerekebilirdi. İzdihamla bütünleşen  bir  kaplı spor salonu, tavan yapan coşku, kadınlar erkekler, gençler yaşlılar, gelin gibi bezenmiş salonun sıcak ortamı. İlk dikkatimi çeken bunlardı.

Oturduğumuz yerden salonun  coşkusunu analiz ederken zorlanmadık değil. Kulaklarımızın zarını patlatan tezahüratlar,  Karabacak’ın salona girmesiyle ıslıklı sevgi  gösterisine dönüşüyordu. Sanki Karabacak adaylığı yeni ilan edilmiş körpe bir siyasetçiydi.

Her yer Karabacak sevinciyle inliyordu.

Peki,  nasıl oluyor da iki dönem belediye başkanlığı yapan ve yeniden üçüncü kez adaylığı açıklanan bir insan bu kadar bembeyaz kalabiliyordu.? Karabacak’ın sırrı nedir?

Salondaki Karabacak coşkusu havada uçuşurken  bu soruları düşünüyordum.

Nedir bu adamın sırrı, nedir kimyası?

Biraz gerilere gidelim…

Bizim gazeteciliğe başladığımız yıllarda Darıca’da tanıdığımız ilk Belediye Başkanı  Hasan Ciddi idi. (1980)

Ardından 12 Eylül  ihtilalin kısa dönem reisleri geldi gitti.

Ali Kılıçarslan, Bedri Dinçer, Nevzat Özcan, Macit Günay, Şeref Artar..

Ve sonrası demokrasiye geçiş..

Zeki Bozkurt, Zihni Topçu, İbrahim Pehlivan ve Şükrü Karabacak.

Darıca Belediyesi  tarihine baktığımızda  Şükrü Karabacak’ın bir ilk olduğunu görmekte mümkün. Hatta onun ilkliği sadece Darıca ile sınırlı kalmıyor. Kocaeli’nde ilk, Marmara da ilk, Türkiye genelinde ise sıralamaya girecek şekilde pek ender.

Ne demek istiyoruz?

Demek istiyorum ki; Bugüne dek siyasette iki dönem üst üste başkanlık yapan, ardından üçüncü kez aday gösterilen siyasetçi sayısı pek enderdir. Rahmetli Ahmet Penbegüllü vardı (iki dönem yaptı Gebze’de)  Bir de Sefa Sirmen İzmit’te.

İşte Karabacak bu enderlerin içinde yer alan, bölgemizde  ilkidir.

Zira siyaset yıpratır, yorar, düşman edindirir.

Ancak Karabacak’ın duruşunu ele aldığımızda tam tersi figürlerin oluştuğunu görebiliyoruz. Geçen on yılda müthiş gönül bağı kurmuş Darıcalı’larla . Siyaset üstü bir şeydir bu. Belki de halen bir numara olmasının, Darıcalı’ların  bu denli kucak açıp bırakmamasının sebebi budur.

Çükü sadece belediyecilik yapmak, kentin güzelleşmesine katkı sunmak yetmiyor bazen. Proje geliştirmek de yeterli olmuyor.

İnsanı sevmek, insanca yaşama ortak olup gönül bağı yaratmak siyasette ayrıcalıktır. Karabacak bunu başarabilen bir siyasetçi olduğundan olmalı ki, Darıca’da bitip tükenmeyen bir Şükrü Karabacak sevdası hüküm sürüyor.

Biliyorum ki tüm bu yazdıklarım kimilerini kızdıracaktır. Herkese yaranmak veya birilerini mutlu etmek gibi bir dertte değilim. Darıca Belediyesi tarihinin geçmişinden de bilgi aktardım. Güneşin balçıkla sıvanmayacağı gibi, Darıca’da hissettiklerimi anlatmaya çalışıyorum.

Bir insanın siyaset üstü gönül bağı oluşturarak nasılda güçlü kalabileceğine örnektir Karabacak. Onu  anlatmaya çalışıyorum. Hem yeni siyasi nesil örnek alsın, hem de Darıca tarihine ışık olsun diye.

Hizmetlerine gelince….

Onu yazmayacağım. Meraklılarına yol göstereyim, gidip Darıca’yı gezin.

Bir siyasetçinin anatomisini göreceksiniz. Üstelik feyz alarak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑