parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

KARİYERLEŞEN VE GENÇLEŞEN CHP

10 Şubat 2014 Saat: 13:00

Hafta sonu gerçekleşen CHP Gebze Belediye Meclisi ön seçiminde ortaya çıkan tablo, bizim  iki ay önce önerdiğimiz görüşleri yansıtması bakımından önemli.

Bir gazeteci için bundan daha güzel malzeme olabilir mi?

Yazmışız, önermişiz ve sonuç almışız.

Aslında sonucu alan biz değil, CHP’nin duyarlı üyeleridir. Zira ön seçimde çıkan sonuç iki şeyi göstermiştir.

Birincisi; CHP’de tabular yıkılmıştır. Daha kariyerli ve genç nesil parti temsilciliğine soyunarak sorumluluk elde etmişlerdir. Gelişen dünyanın yarattığı yeni donatılı siyaset ön plana çıkmıştır. Olması gereken de buydu.

İkincisi; CHP’liler aklın yolunu seçmişlerdir. Gebze sorunlarına daha duyarlı ve hızlı refleks verebilecek bir ekip görevlendirilmiştir. Ve daha önemlisi, CHP’de kadın misyonu değer bulmuştur. Dilek Tan’ın liste başı olması buna örnektir.

Bu konuda derin analizler yapılabilir.

CHP’de çıkan sonuç iyi midir, idare eder mi gibi sorularla yoğunlaşmamak gerekir.

İşin sırrı bizim 15 Kasım 2013 tarihli  ‘’ CHP’ye bir hatırlatma’’ başlıklı yazımızda yatıyor. Ön seçime aylar varken konuya dair görüşlerimizi  yansıtmış ve bugün ortaya çıkan tabloya ışık olmuşuz.

O bakımdan ‘CHP’liler aklın yolunu seçti’ diyoruz.

Bir gazeteci için bundan daha büyük mutluluk var mı?

Lafı eveleyip gevelemeyeceğim.

O tarihte söylediklerimizi aşağıda yeniden hatırlatmakta yarar var. Bugün çıkan meclis tablosunu inceleyin. Listeyi oluşturan isimlere, meslek gruplarına, yaş ortalamasına, toplum nezdindeki etkinlik ve  kariyerine  bakın.. Bir de bizim  yazdığımız tekrar okuyun..

CHP’lilerin  ne denli doğru karar verdiğine tanık olacaksınız. Bu satırların yazarının da  isabetli ve doğru önerilerde bulunmuş olduğuna..

Buyurun okuyun…

CHP’YE BİR HATIRLATMA... (15 Kasım 2013)

CHP Gebze Örgütü nihayet ön seçim tarihini  belirledi. Biraz geç bir tarihte olsa, yine de kararlılık noktasında iyi oldu.

1 Aralık Pazar günü CHP’liler sandık başına gidecek ve Gebze Belediye Başkan Adayını belirleyecekler. Geçtiğimiz haftalarda  Darıca’da Cengiz Hamşioğlu ve Çayırova’da Timur Koç bu yöntemle sandıktan çıkmıştı.

Dilovası’nda ise aylar önce Ercan Dalkılıç atama ile belirlenmişti.

Gebze , CHP için önemlidir.

Bilindiği üzere Yakup Yılmaz, Nilgün Aydın ve Yüksel Genç , Gebze için aday adaylarıdır. Aylardır süre gelen aday arayışı, ‘’Aydın ve Genç ile seçimlerin sıkıntı olacağı’’ görüşü süreci uzattı.   Bu gerçeği kabul etmek gerekir.

Yakup Yılmaz’ın sahaya çıkmasıyla örgüte heyecan geldiğini ve CHP’lilerin 30 Mart’a  iddialı gireceklerini daha önce yazmıştım. O nedenle bu konulara değinmeyeceğim. Farklı ama, çok önemli bir konuya CHP’lilerin dikkatini çekmek istiyorum.

Kaldı ki bu konu  sadece CHP için değil, belediye yönetimine talip olan bütün siyasi partiler için önemlidir. Zira, kenti  yönetmeye talip olmak veya yönetmek, sadece bir adayı belirlemek ya da seçimleri kazanmakla bitmez.

Asıl önemlisi ondan sonraki  durumdur.

Seçimlere girecek olan Belediye Başkan Adayı ne kadar önemliyse, onunla çalışacak meclis üyeleri de, en az başkan adayı kadar önemli ve seçkin olmalıdır.

Bu yazıyı yazmadan önce   halen görevde bulunan CHP’nin Gebze Belediyesi  meclis üyelerini gözden geçirdim. 

Gebze Belediyesi’nde sekiz üye ile temsil ediliyor CHP.

Eğitim ve mesleki konumlarını incelediğimizde  görünüyor ki CHP’yi temsil edenler, sadece yıllardır parti içinde olmalarının dışında bir meziyetlere sahip değiller. Sadece CHP’li olmaları, sadece solcu olmaları, sadece örgüt içinde yıllardır var olmaları taşımış onları belediye meclisine.

Kişilikleri, dürüstlükleri, karakterlerinden bahsetmiyorum. Hepsi tanıdığım iyi ve onurlu  insanlardır. O ayrı. Konumuz  bu değil zaten.

Belediye yönetiminde olmanın, kente yön vermenin ayrıcalığından bahsediyorum.. Dolaysıyla günümüz şartlarında kent yönetmek ve  katkı sunmak için yola çıkan ekipte var olmak, sadece yılların partilisi olmak gibi ‘’demode olmuş’’ bir düşüncenin  artık hükmünün kalmadığını  anlatmaya çalışıyorum.

CHP’ye bu çerçeveden bakacak olursak yetersizlik kendisini hemen gösteriyor.

Mevcut belediye meclis üyelerini inceleyin.

Eğitim seviyeleri ilkokul, ortaokul, lise..

Meslekleri esnaf, emekli, tüccar...

Böyle bir yapılanma içinde bulunan siyasi parti sizce kent yönetimi ve projelendirmede ne kadar başarılı olabilir? İktidar olsa ne kazandırır kente? Muhalefette dursa ne kadar yeterli olabilir?

Dünya değişiyor. Ülke değişiyor. İnsanlar değişiyor. Dolaysıyla beklentiler de değişiyor. Halk daha modern bir şehirde, çok daha yoğun donanımları olan bir kentte hayatını idame ettirmek istiyor.

Talepleri karşılamanın yolu; ufku geniş, ileriyi görebilen, vizyonu büyük, eğitimli ve mesleki insanların yönetimlere gelmesinden geçer.

O nedenle CHP meclis listesini hazırlarken bir belediye başkan adayını belirlemede hassas olduğu kriterleri ele almalıdır. Partisini bilen, ancak proje  adamları olmalıdır listede. Kariyer ve meslek sahibi olanlara öncelik verilmelidir. Yarınları düşünerek liste yapılmalıdır.

Çünkü o liste CHP’nin delege veya üye listesi değil, kenti yönetmeye aday olan belediye meclis üyeleri listesidir. Donanımlı isimler kesinlikle yer almalıdır.

Örnekleyelim..

Eğer listede bir mimar, bir kent planlamacısı, bir doktor, bir hukukçu, bir mühendis, bir ekonomist  yer almıyorsa külliyen boş bir liste olacaktır.

Gebze için bu kriterler çok önemlidir. Hatır gönülle liste hazırlanmaz. CHP’lilerin daha bilinçli ve daha duyarlı olarak hazırlayacakları  belediye meclisi aday listesi, hem partilerine ivme kazandıracaktır, hem de yarışta kamuoyunun ilgisini çekecektir.

Bizden hatırlatması...

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑