parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Köşker adam satar mı?

30 Eylül 2014 Saat: 14:53

Başlıktaki sorunun cevabını yazının sonunda vereceğim. Soruyu biraz daha geniş tutayım;  Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker  yol arkadaşlarını , mesai arkadaşlarını, kendisine gönül vermiş olanları satar mı?  

Soru bu…

Elbette  bu soru durup dururken aklımıza gelmedi. Şayet Okan Kurt’la ilgili medyada iki gündür  yer alan haberler olmasaydı ,  belki de bu soruya cevap aramak gibi bir düşünce içinde olmayacaktık.

Özellikle sanal medyada  bir haber dolaşıyor.. Fırsatı fırsat belleyen Köşker muhalifleri  ise haberi yaydıkça yayıyor. Benimde dikkatimi çekti.  ‘’Gebze Belediyesi personeli  Okan Kurt’un işine son verildi’ başlıklı haberlerin içeriği okunduğunda , ‘Vay be! neymiş bu Köşker. Acımasız ve zalim bir Belediye Başkanı, siyaseten kendisine rakip olmuş partilisini bile hiç düşünmeden ekmeksiz bırakabiliyor’’ dedirtecek cinsten.

Zaten haberin  amacı da bu. Böyle düşünülmesini sağlayarak Köşker’e yara vermek, kamuoyunda ‘işçi düşmanı Köşker’ algısını oluşturmak. Oysa  Köşker’i yakından tanıyanların bildiği bir Köşker gerçeği var. Ona da değineceğim. Fakat önce Okan Kurt konusunu irdelemek gerekir.

Siyasete ilgi duyan Gebzeliler Okan Kurt ismini hatırlayacaklardır.. 27 Mart seçimleri öncesi Ak Parti’nin  Köşker’le beraber Gebze Belediye Başkanlığına aday olmuş on üç isminden biriydi. Kendisini tanırım, çay içmişliğimiz, oturmuşluğumuz, sohbetimiz var. Boylu poslu, yakışıklı, güzel bir insandır. Takım elbise reklamlarında oynayabilecek kadar da karizmadır.

Lakin bu meziyetler siyaseten yetmiyor. Nitekim yetmediğini ön seçim sonrası  gördük. Yanlış hatırlamıyorsam ön seçimde en az oyu alan, temayüllerde de en alt sıralarda çıkan isimdi Okan Kurt. Yine o süreçte uzun bir sohbetimiz olmuştu. Gazeteleri geziyor kendini ifade etmeye çalışıyordu. Bize de gelmişti. Ardından  bir yazımda Kurt’tan bahsederken aynen şu ifadeleri kullanmıştım; ‘’Kurt, iyi bir insan. Boylu postlu, yakışıklı. Ama siyasette bunlar ölçü değil ve karşılığı pek yok. ‘’

Kurt’la ilgili kaleme aldığım yazımın sonu bu düşüncelerimle bitiyordu ve özeti de buydu.

Şimdi Okan Kurt’un Gebze Belediyesi’ndeki iş akdinin sona erdirildiği, bunun sebebinin ise ‘siyasi düşünce olduğu ‘ havası yayılıyor. Ve Köşker, buradan vurulmaya çalışılıyor.

Konuya şöyle bakmak daha doğru olur; Resmi veya özel  kurumlarda  statüsü ne olursa olsun ‘’çalışanların iş akitleri sonsuza kadardır’’ diye bir kaide yoktur. Özellikle siyasetin oluşturduğu belediyelerde ‘hiç kimsenin yarını garanti altında olamaz.’

Çünkü belediyeler  her ne kadar resmi kurum olsa da, siyasetin var olduğu ‘ekip ruhunu’ barındıran yönetim mekanizmalarıdır. Siyaseten gelmiş birisi kendi kadrosunu kurmak, uyum içinde çalışacak ekibini oluşturmak zorundadır. Aksi halde hizmet alanı daralacağı gibi, yönetimde tıkanmalar yaşanır ve koridorlar da huzursuzluklar oluşur.

Niçin böyle düşünüyorum?

Kendimden bir örnek vereyim… Bu satırların yazarı 1987-1994 yılları arasında Dilovası  Belediyesi’nde  ‘Başkan Danışmanı’ olarak görev yaptı. ANAP’lıydık. Ercan Dalkılıç’ın başkanlığı döneminde beraber çalıştık. 1994 seçimlerinde  RP’nin adayı Halit Yaşar’a karşı seçimleri kaybedince ,ertesi gün  belediyedeki makamına gitmeyen üç kişiden birisi  bendim. Zira belediyeyi yeni bir ekip kazanmış, rakibimiz yönetime seçilmişti. Biz siyaseten vardık, siyaseten  ayrılmamız  gerekir diye düşünerek görevimizi bıraktık. Ahlaki olanda buydu.

Okan Kurt’a dönecek olursak…

Gebze Belediyesi’nde Kurt’un iş akdi hangi gerekçeyle sonlandırılırsa sonlandırılsın, bunu siyasi rant elde etme yolunda kullanmanın mantığı olamaz. Ki , Kurt’un bu yönde kullanıldığını düşünüyorum. Birileri Okan Kurt’u sokağa sürecek, medyaya yönlendirecek, gaz verecek, ayar çekecek, ajitasyon yapacak ve Kurt’un durumundan nemalanmaya çalışacak. Görülen fotoğraf  bu. Lakin Okan Kurt’un  bu tür oyunlara alet olmayacak kadar ‘zeki’ ve  ‘‘partisine  sadık ‘’ olduğunu bilenlerdenim.

Başka bir pencereden daha bakalım…

Okan Kurt,  dediğimiz gibi Gebze Belediyesi personelidir. Buna rağmen aktif siyasete girmiş, kendi partisinden olan kendi amirine rakip olmuş, daha reel anlatımla  kendisinse ekmek verenin çanağına yan bakmıştır.  O durumda  siyasi ahlak ve nezaket devreye girmeli, Kurt   27 Mart’ı görmeden görevinden istifade edip gitmeliydi.

Gelelim Adnan Köşker’e…

Beş yıllık Gebze Belediyesi Meclis Üyeliği görevini de sayarsak,  Köşker on küsür  yıldır  belediyede hizmet veriyor. Gebzelilerin  beğenisi neticesinde başkanlıkta  ikinci dönemimi yaşıyor. Dolaysıyla Gebzelilere mal olmuş bir isim. Siyasi istikbali olan birisi. Belki Gebze Belediye Başkanlığında üçüncü dönemini de yaşayacak. Ve hemen her kesimce sevilen, toplumla barışık olan bir Belediye Başkanı. Hata kaldırmayacak kadar dikkatli ve  herkese aynı mesafede olan bir başkan.  Bu niteliklerdeki bir Köşker’in , bir personelle dans edeceğine ihtimal vermek bile akla ziyan iştir.

Başlıktaki soruya gelince…

Köşker , adam satar mı?

Çok yakından tanıdığım için cevabım kati olur.  Bugün hac farizasını  yerine getirmek için kutsal topraklarda bulunan Adnan Köşker  ne siyaseten, ne de özel yaşamında kendisine gönül  vermiş insanları  satmaz. Yol arkadaşlarını yarı yolda bırakmaz, kimsenin ekmeğiyle oynamaz, hele de personelinin ekmeğine yan bakmaz. 

Zira aksi olsaydı, iki dönemdir aynı koltukta oturan Köşker’in  çoktan işçi kıyımı yapması gerekirdi. Beş buçuk yıldır Gebze Belediyesi’nden tek bir işçinin çıkarılmadığı, personel alımlarının olduğu gerçeği düşüncemi doğrulayacaktır.

Kaldı ki, SHP’li M.Emin Akın’dan, RP’li Ahmet Penbegüllü dönemlerinde işe  girmiş  personel dahi  halen evlerine ekmek götürmektedirler.

Velhasıl; Gebzelilerin tanıdığı Köşker su satar, simit satar, çay satar, ama adam satmaz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑