parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Köşker, ektiğini biçer

1 Mart 2014 Saat: 18:29

30 Mart seçimlerine yönelik adayların tanıtımları tüm hızıyla devam ediyor.  Her biri projelerini anlatıyor, seçmenle bir araya gelerek düşüncelerini  paylaşıyor.

Güzel şey bunlar..

Lakin…

Gebze’de kimi adeta hayal dünyasında geziyor, dudak uçuklatacak projelerden bahsediyor, kimi de teleferikle gezinti yapıyor. Helikopter alan da var,  çölü  denize dönüştürecek olanda. Ferhat gibi dağları delmeye niyetli olanda var, Teyo Emi gibi sallayanda.

Donkişot olan cabası.

Tüm bunların yanında, realiteden şaşmadan,  siyasette insana yatırımın önemini bilerek çalışanda var.

İnsana yatırım topluma yatırımdır. Topluma yatırım; kitleleri peşinden sürüklemek ve toplum desteğini bulmaktır. Ektiğini  biçmek gibi..

Bölgemizdeki siyasiler içinde buna örnek,  Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’i  gösterebiliriz... Sıralayabileceğimiz örnekleri çok, ama bir tane örnek vermek istiyorum..

Lütfen  çok iyi  analiz edin ve 30 Mart’a yönelik değerlendirmenizi bu yönde ele alın.  Zira ‘oy’  namustur. Boşa gitmemesi gereken en değerli bireysel güçtür. O nedenle yerel seçimlerde sandığa gidilirken her şeyden önce seçeceğimiz insanın ‘’şehremin’’ olacağını bilerek, fazlaca partizanlık yapmadan oy kullanmamız gerekir.

Madem Belediye Başkanı seçeceğiz, veya ‘’mevcut başkanla yola devam’’ edeceğiz, o nedenle kendimize yakın gördüğümüz siyasi partiyi gerekirse genel seçimlere saklayıp, yaşadığımız kent için yararlı olan,  topluma değer veren adayı desteklemek zorundayız.

Kent için kendini paralayan..

Gücünü koltuğundan değil  mes’ul olduğu  halktan alan..

Hizmet ve proje geliştirmeye adanmış bir yaşam tarzı süren  adayla devam etmek, hem vicdanın sesidir, hem de bu kentin gelişimine devam desteğidir.

Adnan Köşker’i bu ölçülerden değerlendirdiğimizde , zaten sıkıntısı olmayan bir aday olarak  toplum  desteği  almış olduğunu görebiliriz. Bu kanı sadece bize ait değil. Gebze’nin her sokağında  eğilimin bu yönde olduğunu yinelemeye gerek yok.

Gebze çok ciddi bir kitleyi içinde barındıran devasa ilçedir. Şayet siyasi partilerin mensuplarını, aktif siyaset edenleri, her hangi bir siyasi partiye gönül vermiş olanları bir tarafa koyarak 30 Mart’a yaklaşacak olursak, görülecektir ki , kalan kitle  mevcut Belediye Başkanı ve AKP’nin yeniden aday gösterdiği Adnan Köşker’den yanadır.

Niçin bu düşüncede olduğumuza gelince..

Çünkü; Aklın yolu  birdir..

Ayrıca  sokağı iyi okuyan   her bir bireyin bunu fark ettiği de aşikardır.

Siyaset sadece siyaset etmek, bol keseden atmak, hayal dünyasında gezmek, rakiplerini karalamak, olmayacak duaya amin demek de değildir.

Toplumla barışıklık gerektirir…

Kitlelerin gönlünde yer etmek ister..

İnandırıcı ve inançlı olmayı öngörür.

Ve en önemlisi insana yatırımı emreder..

İşte bu kriterler toplum sevgisiyle birleşince ortaya sarsılamayacak siyasi bir abide çıkar ki, toplumu peşinden sürükler. Markalaşır siyasetçi.

Adnan Köşker buna da örnektir..

‘’İnsana yatırım, toplumu peşinden sürükler’’ diyorum ya.. İşte o örneği burada vermek istiyorum.

Geçtiğimiz gün Gölge’de bir haber vardı. Hatırlayanınız , okumuş olanlarınız  vardır. ‘’Köşker sözünde durdu, yatalak hasta güneşi gördü’’ başlıklı haber.

Özetleyeyim:

Trafik kazası sonucu üç yıldır yatağa bağımlı yaşayan ve parasızlıktan kıvranan Namaz Karataş isimli vatandaşa  el uzatan Köşker, ona akülü araba vererek sokağa çıkmasını sağlamıştı. Kocaeli Milletvekili M.Ali Okur’da devreye girerek fizik tedavisinin devamını gerçekleştirmişti.

Çok basit bir örnek verdim.  Ancak o örneğin kahramanları bugün Arapçeşme’de Köşker için kapı kapı gezip dua ediyor.

Hiç uzatmayacağım..

İnsana yatırım dediğim bu işte… Toplum desteği siyasette  bu gibi  vesilelerle kazanılıyor.

Adnan Köşker’de bunu çok iyi yapıyor.

Köşker’in  beş yılda benzer  kaç yüz hastaya deva olduğunu, kaç bin dar gelirli aileye el uzattığını, kaç bin işsize iş olanağı sağladığını, kaç yüz düğüne-cenazeye katılarak gönül ortağı olduğunu yazacak olsak, muhtemelen bol yapraklı  bir kitap yazabiliriz.

Tüm bunlar Gebzelilerin bildiği, yaşadığı, gördüğü insan yatırımlarıdır. Asıl ‘rey’ o kesimden gelecektir.

Demem o ki, sandığa giden Gebzeliler sadece parti için değil, partinin adayını da göz önüne alarak oy vereceklerdir.

Şüphe olmasın , Köşker ektiğini biçmiş olacaktır.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑