parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Köşker 'in turu..

28 Ocak 2022 Saat: 11:55

Siyaset edenlerin olmazsa olmaz özelliklerini sıralayacak olursak ; yetenek, gönül dostluğu, beceri , ahd-e vefa gibi nitelikler birbirini izler. Kriterleri ççoğaltabilirsiniz. Ama illa ki, vefa. En önemli unsur budur.

Zira , vefadan bihaber siyasetçinin gönül köprüleri kapalı olduğundan  arenada kalıcı olamazlar. Hele de, insan gönlünde bırakın yer edinmeyi, taht kuramazlar. İnsanı önemseyen, insan sevgisi taşıyan, ikili ilişkileri had safhada tutan siyasetçiler, görevleri sonlansa da, temsil ettikleri koltuklar ömrünü doldursa da,  gönüllerde her daim kalıcı olurlar. Yerel ve yaygın siyasette pek çok değerli ismi örneklendirebiliriz.

Merhum Alaettin Kurt, Bülent Atasayan, Ahmet Penbegüllü hafızalarımızda silinmeyecek şekilde dururlar.

Merhum Turgut Özal, Bülent Ecevit, Süleyman Demirel'de öyle.

Yukarıdaki gönül siyasetçilerine yaşayanlar arasında eşdeğerler ise;  Sefa Sirmen, İbrahim Karaosmanoğlu, Şükrü Karabacak, Ercan Dalkılıç ve Adnan Köşker'i  örnek verebiliriz.

Bir kaç gündür sosyal medyada muhtar ziyaretleriyle gündeme gelen Adnan Köşker'in insani  temasları  nedense kendi partisi içinde ''Dananın altında buzağı aramak'' gibi değerlendiriliyor.

Sevin sevmeyin ... Lakin Köşker, Gebze'de iki dönem aslanlar gibi Şehreminlik yapmış, gönül pencereleri  her daim açık olmuş bir siyaset adamıdır.  İnkar edilemez bir gerçek de şu: Gebze Belediyesi tarihinde Sedat Tüze kadar, rahmetli Penbegüllü kadar iz bırakan isimdir Adnan Köşker.

Köşker'in bugün sokağa inmesi, muhtarlarla endeksli  de değildir. Pek çok kez, her cemiyette, çarşıda-pazarda rastlaştığımız , bu kente on yıl gibi koca bir zaman diliminde muhteşem  değerler katan Adnan Köşker'in en doğal hakkı değil midir ziyaretler?

Meslek hayatımızda öyle belediye başkanları  tanıdık gördük ki, öyle milletvekilleri bildik  ki, isimlerini anca kırk dakika düşündükten sonra hatırlayabiliyoruz. Kiminin esamisi yok, kiminin ayak izi kalmadı.  Kimileri ise sokakla buluşacak yüz bırakmadılar kendilerinde.

Tekrar Köşker'e gelelim...

Gebze'ye kazandırdığı hizmetleri alt alta yazmak isterseniz kağıdınız muhtemelen yetmeyebilir. Kurduğu  dostlukları sayacak olursanız hesap makinenizin ekranı almayabilir. Kazandığı dostlukları konuşmaya bile gerek yok.

İşte bundandır ki, bazı siyasetçiler bakidir. Çünkü kubbede hoş bir seda bırakmışladır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑