parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Köşker ve Karabacak'ın kazanması

2 Nisan 2014 Saat: 19:34

 30 Mart’ı ‘’kazanarak’ tamamlayan bölgemizdeki Belediye Başkanları bugün mazbatalarını alarak görevlerine ‘resmen’  başlamış oldular.

Üçüncü kez kazanan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, haklı olarak ‘’usta’ payesini de almış oldu.  Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ikinci dönemine  başladı, Çayırova’nın Başkanı Şevki Demirci ile Dilovası’nın kazananı  Ali Tolar ilk kez kent yönetiminin başına geçtiler.

Büyükşehir  Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na eğer bir yakıştırma yapılacaksa, ‘’ Mesleği Başkan ‘ demek yanlış olmasa gerek. Zira Karaosmanoğlu, Büyükşehir’de üçüncü dönemine  girerken, Yuvacık’ta da bir kez aynı sorumluluğu üstlenmişti.

Bize düşen tüm seçilmişleri tebrik etmek, ‘başarı ‘ dilemek olmalıdır. Nitekim milletin iradesi sandığa gitmiş, hem de ezici bir çoğunlukla sandığa ilgi göstererek vatandaşlık görevlerini yapmışlardır. Demokrasinin güzelliği böyle bir şey işte.

30 Mart seçimlerinin siyasi arenadaki  önemi kadar;  bizim için, bu satırların yazarı içinde ayrı bir önemi vardı.  Bugün, bu yazıda fazla uzatmadan bizle ilgili kısmını yazmak istiyorum. Yarından sonra   ise, ‘’CHP’nin niçin başarısız olduğunu, Karabacak ve Köşker faktörlerinin bundan sonraki süreçte nasıl bir yol izlyebilecekleri’’ gibi yığnla konuları   ele alacağız.

Ama önce 30 Mart ve öncesi…  Gazetecilik öngörülerimiz.

Bu yazıda mütevazi olmayacağım..

Çünkü sonuçta her ne kadar Karabacak ve Köşker kazanmış olsalarda, aslında bana göre asıl kazanan bizim gazetecilik gözlemlerimiz ve tesbitlerimizdir. İşte bu yüzden mütevazi olmayacağım. Ukalalık da diyebilirsiniz bugünkü  üslubuma.

Niçin böyle yazıyorum?

Hatırlayın.. Bizi yakından takip eden, hergün okuyanlar çok iyi bileceklerdir; Köşker ve Karabacak konusunda son iki yıldır yazıyorum. Ve tüm yazılarımın özetinde , her iki isminde yeniden kazanacaklarıni vurguluyordum. Hem de ortada henüz adaylık ve seçim yok iken.

Gerilere gidelim…

‘’Köşker ve Karabacak , ilçelerine  katkıları olan ve başarılı  Belediye Başkanlarıdır’’ diye açık açık yazan tek gazeteci olduk, iki yıl öncesinden.

Henüz Ak Parti’de temayül yoklaması yapılmamışken..

Aday  adayları ortada yok iken.

Kendi içlerinde Köşker ve Karabacak’a muhalefet tavan yaptığı günlerde , ‘’Gebze’nin Köşker’e, Darıca’nın Karabacak’a ihtiyacı var. Her ikisi de temayülden çıkmalı, aday gösterilmelidir’ şeklinde yazan ve arkasından ,’’ Köşker ile Karabacak aday gösterilecektir’’ başlıklı yazılarımızla açıkça önsezide bulunan da biz olduk.

Ki , benzer yazılarımızdan dolayı azınlık kesimlerden aldığımız tepkiler hatırlarımızda yerini çoktan aldı.

Sonuçta,  AK Parti’de çıkan tüm kararlar öngördüğümüz, tahmin ettiğimiz gibi şekillendi.

Bu kadar  katı   görüşlerimizden sonra şimdi şu soruyu sorabilirsiniz; Nereden biliyordun kardeşim?

Bildiğimizden değil..

Gazetecilik tecrübemiz ve sokağın nabzı ile siyasetin kaidelerini  birleştirip ,  öngörülerde bulunuyor ve açık seçik yazıyorduk.

30 Mart’ın kazananları belli.. Mazbatasını alan Beleddiye Başkanları ve onları o göreve taşıyan millettir.  Lakin bir  kazananda  biziz, bizim  gazetecilik sezgilerimizdir. ‘’Ukalalık yapacağım’’ dememde  ki kasıt bu.  Bir gazeteci için anlatılmayacak derecede haz veren duygu.  Savunduğunuz ve başarıyla  sonuçlandığını  gördüğünüz fikirleriniz. Gazeteciliğin gıdası bu işte.

Altını çizmekte yarar var…

Bizimkisi elbette sadece önsezi değildir.

Yukarıda da söylemeye çalıştığım gibi, sokağın nabzını görebilmek.. Siyaset edenleri okuyabilmek.  Mevcutların  toplum nezdinde  karşılığını yakalayabilmek. Kaynaklarla sağlıklı ilişkide olmak, daha da önemlisi güvenilir olabilmek.

Özeti bu.

İki yıl öncesinden  beri Köşker ve Karabacak için ‘’yeniden aday gösterilmeliler, gösterilecekler, kazanırlar’’ diye tüm cesaretimizle yazmış olmanın  mutluluğunu , bugün alınan sonuçlarla bir defa daha yaşıyorum.

Mütevazi olmayacağım. ‘Ukala’ diyebilirsiniz. Bırakın da beş yılda bir gazetecilik farkımızı ve ‘Duayen’’ olmanın keyfini çıkarayım.

Köşker ile Karabacak’ı başarılarından dolayı bir kez daha tebrik ediyor, kutluyorum.. Lakin asıl kutlamamın sebebi başka..

30 Mart sonuçlarıyla beni yazılarımda haklı çıkardıkları için.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑