parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Köşker'den ne anladık?

23 Eylül 2014 Saat: 14:10

Dün akşamdan  bu  sabaha yoğun bir program geçirdik. Hatay’a  atanan Kocaeli Valisi  Ercan Topaca’nın  veda yemeğinin ardından,  bu sabahta Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in kahvaltısındaydık.

Her iki buluşmada da  Gebze’ye kazandırılan hizmetler anlatıldı, bizde dinledik. Sadece dinlemekle kalmadık, düşündük, soru yönelttik, değerlendirmelerde bulunduk.

O nedenle detaydan uzak , intibalarımı yansıtayım.

Vali’den başlayalım..

Ercan Topaca, bu il’e 4 yıl altı ay hizmet verdi. Başarısıyla, başarısızlığıyla ‘iz ve hatıra’ bıraktı, gitti.  Dün akşam onuruna düzenlenen yemekte konuşurken dikkatle dinledim kendisini. Kocaeli’ne hizmet kazandırmak adına bilmediğimiz pek çok  çalışma yaptığını idrak ettik. Bazen rica ile, arada bir de sanayicileri tehdide varan uygulamayla katkıya ortak ettiğini anlattı. Başka bir ifadeyle, ‘eli sıkı ve cimri’ diye bildiğimiz sanayicileri devlet olanaklarıyla tehdit  ederek hizmetlere ortak ettiğini itiraf etti.

Bu, şu anlama geliyor; Devletin il’de ki en büyük mülkü amiri, her şeyin devletten beklenmemesi, gerektiğinde vatandaşında katkı sunması gerektiğini anlatmaya çalıştı. Bunu sağlarken de özellikle sanayicilerle şaka yollu ‘devlet tehdidi’ içine girebildiğini  ifade etmeye getirdi.

Vali Topaca pazartesi günü Hatay’da makamını devir almış olacak. Kocaeli’nde perçinleşen dostlukları, Gebze’ye sahip çıkması ve  başarılarıyla bizde hatıra olarak kalacak. Bir de , bir türlü çözemediği taş ocakları sorunu ile hep hatırlayacağız.

Gelelim Köşker’in toplantısına…

Cumartesi günü ikinci kez  Hac’a gidecek olan Köşker’e çıkacağı o kutsal yolculukta  saadetler dileyelim önce.

Basınla helalleşmek için bu sabah bizlerle bir araya gelen Köşker’i dinlerken bir ara gözlerimi kapattım. Kulağım ondaydı. Gebze’ye yönelik anlattıklarını gözlerim kapalı dinliyor, algılamaya, hayal etmeye çalışıyordum. Tam da o sırada ‘Hayal etmek başarmanın yarısıdır. Biz, Gebze’de hayalleri gerçekleştiriyoruz’ dedi.

Gözlerimi açtım, göz göze geldik…

Son derece rahat, kendinden emin , bir o kadar da başarısının farkında olan bir Köşker konuşuyordu.

Bir cümlesini özellikle not aldım, zira konuştukları neredeyse bugüne kadar  bildiklerim ve  Gebze’ye  kazandırdığı projelerden pasajlardı. Ama, ‘’Zoraki yaşamak zorunda kaldığımız  bir kent değil, yaşarken mutlu olduğumuz bir kent kazandırmak istiyoruz.’’ sözü her şeyin özeti, başarmak istediği projelerin de tanımıydı. Bu sözünü tuttum.

Dikkatimi çeken bir nokta da; Başarılı olduğunu ifade ederken arkasında kitle  desteğinin olduğunun farkında  olmasıydı. Kullandığı her kelimeyi özenle seçiyor, ifadelerini tam isabet ettiriyordu.

Sağlam bir ekibi olduğuna değinirken de , yol arkadaşlarını geri plana atmıyordu. ‘’Bu başarılar sadece benim değil, tek başıma başaramam’ derken, yardımcılarını onore ettiğini seziyordum. Öyle ya, Nilay Ayran ve Engin Güzel’in yanına bir de  deneyimli  ve yetenekli belediyeci Sadık Albayrak’ı transfer etmesi ‘sağlam ekip’ anlayışını  yansıtır  gibiydi.

Peki, Köşker’in anlatımlarından ne çıkardık?

Bir kere ikinci döneminde çok daha önemli hizmetlere imza atma kararlılığında olduğunu gözlemledik. Gebze’nin ‘mega kent’ olması yönünde beklentileri tespit ettiğini gördük. Sadece toprağın altına üstüne değil, insana da yatırım yapılacak bir dönemi göreceğimiz hissettik. Daha da önemlisi  Gebze’nin şahlanış dönemine girdiğini soluduk.

Basın toplantısıyla ilgili ayrıntılı haberi sütunlarımızda okuyacağınızdan burada yinelemek istemiyorum.

Fakat yinelemem  gereken tek gözlemim şu; Hac dönüşü çok daha enerjik bir Köşker bulacağımız. Tabii bu da Gebze’ye ve Gebzelilere hizmet olarak yansıyacak.

Hadi hayırlısı bakalım.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑