parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

M.Ali Okur, niçin takdir edilmeli?

4 Ağustos 2014 Saat: 20:38

Başbakan  Recep Tayyip Erdoğan dün İzmit’te halka hitap ederken, Kocaeli’ne kazandırdıkları  hizmetlerden bahsetti. 12 yılda ilmizde gerçekleşen yatırımların toplam tutarını duyunca , işin doğrusu ‘vay be’ dememek elde değildi.

Gerçekten de ‘’dudak uçurtan’’ cinsten rakamlardı.

13.5 milyar lira.

Yani 13 katrilyon 500 trilyon lira.

Paranın büyüklüğüne bakın.

Erdoğan bununla kalmadı, tek tek saydı;  5 trilyon ulaşım, 1 trilyon eğitim, 518 trilyon sağlık, 583 trilyon  aile hizmetlerine yatırım yapılmış.

Başbakan’ın açıkladığı bilgileri dinlerken o an aklıma gelen ilk soru şu oldu:  Acaba bu  projelerin kazandırılmasında hangi milletvekilinin ne  kadar emeği var?

AK Parti’li tüm milletvekillerini düşündüm. Tek tek performanslarını analiz ettim. Bildiğim, gördüğüm projelerin mali portresine kafa yordum ve  özellikle Gebze’ye, bizim Batı Yakası’na yapılanları  gözden geçirdim..

Kanaatim şu ki; Başbakan’ın verilerinin doğruluğuna inanmak gerekiyor.

Zira, hergün üzerinde yürüdüğümüz yollar ortada, toprağın altına döşenen borular belli, alt geçitler, üst geçitler, battı çıktılar, köprüler gözümüzün içine batıyor.

Hele sağlık..

Erdoğan’ın dediği gibi , Darıca’daki Farabi Devlet Hastanesi tüm heybetiyle karşımızda duruyor. Yapımı deva eden Fatih Devlet Hastanesi, Dilovası Devlet Hastanesi de ortada.

Elbette burada son 12 yılda Kocaeli’ne, Gebze’ye  kazandırılan hizmetleri  tek tek yazacak değilim. Tüm onlar zaten göz önünde.

Beni asıl ilgilendiren ‘’bu hizmetlerin kazandırılmasında hangi milletveilinin ne kadar emeği’’ var kısmı. Bunu düşündüm. Ve aklıma iki isim geldi. Birisi ; Gebze’ye emeğinin çok olduğuna inandığım eski Milletvekili Eyüp Ayar, diğeri de ikinci dönemimi idame ettiren M. Ali Okur’dur.

Evet, açık seçik söylüyorum..

Kocaeli’ne harcanan 13.5 katrilyon liralık hizmetlerin mimarlarından önde geleni M.Ali Okur’dur. Okur’u uzun yıllardır  tanırım. Dostluğumuz var, sevgi-saygıya dayalı düzeyli  bir  ‘’siyasetçi- gazeteci’’  ilişkimiz var. Buna rağmen kendisini en sert  ifadelerle eleştiren gazetecilerin başında geldiğim de bilinir. Ancak bugün, ‘yiğidi öldür hakkını  yeme’ modundayım.

O yüzden, bir Gebze’li olarak Ak Parti Kocaeli Milletvekili M. Ali Okur’a hakkını teslim etmenin gerektiğini savunuyorum. Gebzellerin, Kocaelililerin aynı kanıda olduklarını biliyorum.

Çünkü M. Ali Okur’u tanıyorum. Sadece tanımakla kalmıyor, kendisini Kocaeli için  nasıl paraladığını, Gebze’ye hizmet gelmesi için TBMM’nde nasıl mesailer yaptığını görüyorum.

Daha da önemlisi Gebze’ye kazandırdıklarını biliyorum.

Örneklendireyim..

Henüz on gün önce Milli Eğitim Komisyonu’ndan geçen ve yasallaşacak olan ‘Gebze Teknoloji Üniversitesi’ Okur’un eseridir. Yıllardır kendimizi parçaladığımız, yazmaktan helak olduğumuz üniversite hayalimiz bugün Okur’un çabalarıyla gerçekleşmiştir. CHP ve MHP’li milletveilleri dostlarım alınabilirler belki. Sadece onlar değil, M.Ali Okur’un partidaşları da alınabilir. Hiç önemi yok.

Çünkü bu yönde hangi milletvekilinin ne düşündüğünü, ya da neler yapıp yapmadığını zaten tarihe not düşmüşüz.

Bir şeyi yine açıkça  dile getireyim..

Ak Partili diğer milletvekilleri de kusura bakmasınlar ama, Kocaeli denilince akla ilk gelen isim son süreçte  M.Ali Okur olmuştur. Bana,  Muzaffer Baştopçu dostum kızabilir, eski bakanımız Nihat Ergün  küsebilir, Sibel Gönül gönül koyabilir.. Lakin  gerçek bu.

O nedenle; Gebze’ye ve Kocaeli geneline yeni  katrilyonlarca  projelerin kazandırılması için mevcutların ''haklarının teslim edilmesi, emeklerinin ise takdir  görmesi gerekiyor'' diye düşünüyorum.

M.Ali Okur, buna örnektir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑