parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

MAHMUT CİVELEK’İN UÇUŞLARI…

Edebiyata biraz meraklı olanlar bilirler… En hızlı taşıma aracı ’Uçak’, ‘Uçmak’ fiilinden gelir. Uçak’ın icadı; kuşların kanatlarından esinlenerek ortaya çıkmıştır..

25 Ekim 2013 Saat: 13:43

Edebiyata biraz meraklı olanlar bilirler… En hızlı taşıma aracı ’Uçak’, ‘Uçmak’ fiilinden gelir. Uçak’ın icadı; kuşların kanatlarından esinlenerek ortaya çıkmıştır..
İnsanoğlu yaradılışından beri sürekli uçmaya heves duymuş, kuşlar gibi süzülerek denizleri, okyanusları geçmeyi hayal etmiştir. Kollarına kanat takmış denemiş, olmamış. Hatta bizim Hezarfen Ahmed Çelebi’de Osmanlı döneminde Galata Kulesi’nden kanatlanıp Üsküdar Meydanına süzülerek inmeyi başarmış, lakin devamını getirememiştir.
İnsanoğlu bakmış ki, Allah vergisi uçma yeteneği sadece kuşlara has, o zaman da demir yığınına kanat takarak uçağı icat etmiş. Uçmak ve uçak, binlerce yıldır var olan bir merak ve heves olmuştur insanlık için…
Uçmak iyidir…
Ayağın yerden kesilmesi iyidir. İnsanın içini bir hoş eder. Kötü tarafı ise, insanlara tepeden bakmak gibi bir ‘bağışıklık’ kazandırabileceğidir. Bu tehlikelidir işte. Hele bu bağışıklık, siyasi kimlik taşıyanların kanına bulaşmışsa daha büyük tehlike arz eder.
Hem yüksekten uçacaksın, hem insanlara yüksekten bakacaksın, hem de himayendeki insanları aşağılayıp tehdid savuracaksın! Yüksekten uçmanın başka bir versiyonudur tüm bunlar. Şimdi bu yazdıklarımla yazacaklarımın ne alakası var diye merak edenlere peşin peşin söyleyeyim; AKP Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek’i düşününce aklıma geldi bu uçma meselesi.
İl Başkanının İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisliği bölümünü bitirmiş olması,’ acaba onun, siyasette uçmasına ve partililerine tepeden bakıp tehdidler savurmasına neden olabilir mi’ diye soruyorum kendime. Yaklaşan il kongresi öncesi Civelek’in basına yansıyan demeçleri malum. İlçe kongrelerine yönelikte de aynı havada demeçler vermiyor mu Civelek?
Delegelerin hiçe sayıldığı, delege insiyatifinin görmezden gelindiği AKP’de , İl Başkanı Civelek’in partililerine göz dağı veren açıklamalarını okuyoruz medyada.
Ne diyor Civelek?
-Kongreler bitsin, yanlış yapanlar cezalandırılacak.
Bu açık ve seçik tehdid değil midir? Hani nerede kaldı parti içi demokrasi, delegenin önemi. Gerçi dün, yine bu sutünlarda benzeri konuları işledik. AKP’de delegelerin il kongresi öncesi ‘kukla’ olarak görüldüğünü yazdık. Aynı şeyi tekrar etmemizin anlamı yok. Zira Mahmut Civelek’in bu sözleri bizim ne denli haklı olduğumuzu ortaya koyuyor zaten.
AKP’liler ‘Uçan’ ve ‘Uçmak’ filillerini pek sevmezler. Bilirim ki onlar ayağı yere basan, temiz siyaset ve siyasetin içinde temiz kalan lider seçerler. Çünlü siyasette mevkiye uçarak konanların, uçakla gönderilmesi gerektiğini düşünürler. Uçak eğitimi almış, siyaseten uçmasını çok iyi bilen Mahmut Civelek, partililerinin vetosunu kongrede alır mı almaz mı bilemem.. Ama bilenler bilir ki, Civelek’in uçak eğitimi almış olması onun saf değişirken işine yaramıştır. Uçak hızıyla Büyük Birlik Partisi’nden AKP’ye geçerken, bugün hem geçmişte ki ülküdaşlarına yanlış yapmış, hem de şimdiki partisi AKP’lileri gözdağıyla elde tutmaya çalışmaktadır.
Eğer şansı yaver gitseydi 1999 yılında Mahmut Civelek Büyük Birlik Partisi (BBP) Kocaeli Milletvekili olarak TBMM’nde olacaktı. Olmayınca yine uçak hızıyla rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nu Kocaeli’nde ilk satan, davaya ilk ihanet eden zat olarak us’larda yerini almış oldu. Şimdi ise, kendi delegelerine gözdağı vermeye çalışması, ‘Yanlış yapan kongre sonrası cezalandırılır’ demiş olması, akılllara ‘ Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu’ vecizesini getiriyor ki; bu da uçarken kanatlarının bir gün düşeceği endişesi içinde olduğunu ortaya koyuyor..
AKP Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek, iyi ki uçak eğitimi almış. O eğitimini her platformda siyasi menfaati icabı kullanabilme yeteneğine erdiğini geçmişte de görmek mümkün.. Mesela BBP’den uçtuktan sonra, 2001-2004 yılları arasında AKP Kocaeli il yöneticiliği yapıp, hemen ardından gerçekleşen mahalli idareler genel seçimlerinde doğduğu yerden, Kullar’dan belediye başkanı seçilmesi de uçmayı bilmesinin bir avantajıdır.
Ancak, uçak eğitimi almış olupta uçmayı çok iyi bilen bir siyasetçinin şansının, bazen iyi yönde dönmediği de olabiliyor. 2004-2009 yılları arasında Kullar Belediye Başkanı iken yine yüksekten uçarak şimdi il başkanlığı koltuğuna konan Mahmut Civelek’in, partisi içinde ki bazı isimlerle aynı kaderi paylaştığını da görmek mümkün.
Hatırlarsınz.. Bir zamanlar rantların, rant kavgalarının ve kirli ilişkilerin ayyuka çıktığı AKP içinde bazı isimler ha bire kurşun yiyorlardı. Kimlerin niçin vurdukları pek anlaşılmış olmasa da, kurşun yiyen taraf sürekli AKP’li yöneticiler ve AKP’li oldukları bilinen işadamları oluyordu. Bunun örnekleri Kocaeli genelinde çoktur. Benzer olaylar sonrası Büyükşehir Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun,’ O kurşun arkadaşımıza takılmış madalyadır’ dediğini de hatırlarız.
Fakat hatırlayamadığım bir şey var. Sanırım yaşlılıktan olsa gerek. Yaşlanınca insanların hafızası yorulurmuş, benimki de öyle…Düşünüyorum taşınıyorum hatırlayamıyorum. Belki AKP’liler hatırlar. Ne bileyim, belki Fikri Işık hatırlar. Ya da Zeki Aygün.!
Sahi, Mahmut Civelek Kullar Belediye Başkanı iken, çok uçtuğu sıralarda kurşun yemiş miydi, vurulmuş muydu? Vurulmuştuysa niçin?

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑