parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

MHP'nin Adayı Safet Sancaklı'yı dinlerken...

20 Şubat 2014 Saat: 19:29

MHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Saffet Sancaklı ile bugün ilk kez aynı ortamda bulunduk.. Partisinin Darıca Belediye Meclisi Üyesi Adaylarının tanıtım toplantısı için Bayramoğlu’ndaydı.

Biz de oradaydık. İl Başkanı  Aydın Ünlü de.

Gözlemlerimi yansıtmak istiyorum.. Önce şunu belirteyim:  MHP, son derece elit bir liste yapmış. Eğitimli, kariyer sahibi, gerçek ülkücülerden oluşan bir liste. Kadınlara da yer vermişler. Darıca adayı  Arif Gülen’i seçim sonucu bu liste güldürecek mi , onu bilemem ama, gördüğüm şu ki, önemsenecek bir belediye meclisi listesi çıkarmışlar ortaya.

Sokakta karşılık bulabilecek bir liste.

Toplantıda beni daha çok KBB Adayı Sancak’lı ilgilendirdi. O konuşurken can kulağıyla dinleyip,  anlamaya, tanımaya, birazda olsa çözmeye çalıştım Safet Sancaklı’yı..

Tıpkı benim gibi kirli sakallı olmasının dışında  kendimle bir benzerlik kuramadım. En azından benim gibi ‘erkek kası’ dediğimiz göbekte  yok onda. Uzun boya yakışan fit bir vücut t yapısı öne çıkıyor. Siyasette ne denli etkili olacak o  ayrıcalığı bilemem, zira siyasette sadece boy-postun yeterli olmadığını başka bir yazımda anlatmaya çalışmıştım.

Futbolculuğun kazandırdığı direnç, sporun verdiği dirayet Sancaklı’yı yerel seçimlerde başarıya götürür mü, onu da kestiremiyorum..

Çünkü;

Siyasette başarıya giden yolda  bir takım eksikleri olduğu intibasına vardım.

Bu çerçeveden değerlendirecek olursak, Sancaklı’nın çok ama çok çalışması gerektiğini söyleyebilirim. Kendini edebi anlamda da geliştirmeli. O konuşurken özellikle saydım, konuşması boyunca dokuz kez ‘tabi’ kelimesini kullandı. Her cümlenin başında veya sonunda ‘tabiiii’ diyerek  söze  giriyordu.

Demek ki kelime dağarcığı oldukça zayıf. O yüzden ‘kendisini edebi olarak geliştirmesi gerekir’ diyorum.

Bir de gereğinden fazla ‘islami ve milliyetçi’ söylemler kullanması dikkatimi çekti.

Kocaeli ve ülke sorunlarından bilgiler vermemesini ise, toplantının içeriğine yorumluyorum. Belki de toplantı amacının dışına çıkmasın diye özellikle girmedi.

Hitabet sanatını Aydın Ünlü ve Arif Gülen kadar zengin kullanmadığı da bende kalan başka bir not. Bir de konuşma tarzı dikkatimi çekti.  Siyasetçiden ziyade ‘racon keser’ edasında olması , belki de kendisini ilk kez dinlediğim için bana öyle yansıdı.

Peki , olumlu izlenimim yok mu?

Var elbette…

Doğal ve samimi buldum.

Rakamlarla arasının iyi olduğunu fark ettim.. En azından anket sonuçları ve firma isimlerini verirken us’undan söylemesi buna örnek.

Azimli ve hırslı gördüm..Ülküdaşlarını onore  etme adına özel çabası dikkatimi çekti.

Fırsat olsaydı iki sorum olacaktı..Erken çıkmak zorunda kaldığım için soramadım. Buradan sormuş olayım…

1- 2009 yerel seçimlerinde MHP Kocaeli’nde  62 bin oy ve  %7.2 oranına sahip. Dördüncü parti. AKP’nin aldığı  oy %47. Aldığı oy 420 bin. Arada böylesi korkunç fark var. Önce bu farkı kapatıp, ardından da seçimi kazanmak için elinizde sihirli bir değnek mi var ?  Halkın size oy vermesini gerektirecek  özel beceriniz nedir?

2- Reel olmak gerek. Kocaeli’nde  hangi ilçeleri kazanabileceğinizi düşünüyorsunuz, hangi gerekçelerle?

Şayet Sancaklı bu iki soruya cevap verebilirse  buradan yayınlayacağım. En azından bende inanmış olacağım.

Bir gerçekte şu;  Her şeye rağmen MHP’nin Darıca  teşkilatı  Arif Gülen’le  bir yıl önce  çıktığı yolda,   daha profesyonel  bir çalışma içine girdiklerini ve iddialı olduklarını  gösterebildiler.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑