parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Nail Çiler'den kaç tane var?

12 Ağustos 2021 Saat: 12:27

Bölgemize neler lazım, ne gibi ihtiyaçları var, eksiği gediği nedir? Şeklinde onlarca soru yöneltebiliriz. Cevaplarını alt alta yazıp ihtiyaç listesi hazırlayabiliriz de. Ama asıl şunu sorabiliyor muyuz;  Bölgemize kaç tane Nail Çiler lazım?

Evet ilginç bir soru oldu değil mi? Oysa ben çok içtenlikle soruyorum; Gebze'ye kaç tane Nail Çiler lazım? Veya söyle sorayım; Nail Çiler'den kaç tane var bölgemizde?

Gebze Ticaret Odası'nın (GTO) kaptan köşkünde oturan , dümeni sağlam, alaboralara karşı teyakkuzda olmasını  iyi bilen bir kaptan değil midir Nail Çiler.?

Dün Başkan  Çiler'i dinlerken us'umdan geçenlerle , yüreğimin derinliklerindeki duyguları birleştirince o'nla ilgili bu güne kadar  gurur duymakla nasılda haklı olduğumu düşündüm. Unutmadan şunu söyleyeyim; Nail Çiler ortaokuldan matematik öğretmenimdir. Yazacaklarımda öğrenci-öğretmen ilişkimizden ziyade gazeteci-başkan intibalarımı yansıtmaya çalışacağım.

Düne gidelim....

GTO ile Darıca Belediyesi'nin güç bütünleşmesi ile ortaya çıkan devasa projenin temel atma töreninde bir gazeteci olarak Nail Çiler gibi bir insanın GTO'nun başında olmasından gurur duydum. Ve öğrencisi olarak da onurlandım. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık'ın desteklerini , GTO'ya sınırsız hizmetlerini, Çiler'la nasılda kafa kafaya verip ilçeye hizmet kazandırma mücadelesinde olduklarını öğrenince de, Başkan Bıyık'la da gururlandım. Velhasıl gördük ki; güçler birleşirse, taraflarda samimiyet ve hizmet aşkı varsa insanların kazanımları çok daha fazla olabiliyor.

Dünkü fotoğraf: Çiler ve Bıyık'ın eserleri umarım her siyasetçiye, bir çok STK başkanına örnek olur.

Gelelim Nail Çiler'e...

Göreve başladığı günden bu yana yaptıkları, geliştirdiği projeleri sadece odaya kayıtlı üyeleriyle sınırlı kalmadı. Bölgemizde nefes alan her canlıya dokundu . İnsan odaklı çalıştı, hayvan sever  de oldu. Ülkemizin dört bir yanında zaman zaman meydana gelen her doğal afette Gebzelilerin sesi, gücü oldu. 15 Temmuz kahpe gecenin öncesinde GTO için film fırıldak peşinde olan  hainlere meydanı bırakmadı. Günler öncesinden GTO'nun kapısının dışına attı. Çiler'le ilgili yazılması gereken o kadar çok şey var ki... O'nun yöneticiliği, insan sevdası, millet-devlet -bayrak aşkı, Gebze hayranlığı, proje adamlığı bir gün belki bol yapraklı almanak olarak kütüphanelerde yerini alacaktır.

Dün kendisini kürsüde dinlerken düşündüm... Anlattıkları, vefa örnekleri, Gebze'nin  geleceğine  dair  önerileri  , bugüne dek verdiği emekleri ancak ve ancak siyaset üstü bir adamın beyninde bulunabilirdi. İşte o da, Nail Çiler'dir.

Peki, Çiler nasıl bir ticaret odası yarattı?

Bu soruyu TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'na soracaktım. ''GTO'nun çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz, sizin gönlünüzde ve gözünüzde GTO ve Nail Çiler'in yeri nedir?''

Hisarcıklıoğlu içimden geçenleri okumuşçasına konuşmasında şu görüşlerini dile getirdi : ''GTO beş yıldızlı bir markadır. Avrupa'daki  bir kaç ticaret odası ile eş değerdir. Nail Çiler sadece bölgenizin değil ülkemizin her sıkıntısında elini taşın altına koyan bir başkandır. Türkiye'de çoğu il odalarından çok daha başarılı bir odadır Gebze ilçesinin odası. Çiler ve ekibini tebrik ediyorum.''

Evet, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı böyle açıklama yapınca bizde merakımızı gidermiş olduk.

Toparlayalım...

Yazımızın en başında sorduğum soruyu tekrar ediyorum;  Bölgemizde Nail Çiler'den kaç tane var?

Bir düşünün... Çiler'den 3-5 tane daha olduğunu ve bölgemizin nasılda şahlanıp yüceleceğini.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑