parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Olmadı Ali Toltar

26 Şubat 2014 Saat: 13:06

Dilovası her daim siyasetin ilgi odağı olmuştur. Feodal yapısı, ata erk yönetim anlayışı ve etnik halkaların bireysel ilişkileri Dilovası’nda siyaseti çekim merkezi haline getirmiştir.

Bu, 1987 yılından beri böyledir.

Dolaysıyla Dilovası’nda siyaset üretirken, siyaset ederken siyasilerin daha bir başka hassas ve dikkatli olmaları gerekir.

Verilen  her mesaj, kullanılan her söz farklı anlamlara yüklenebilir. Dengeler değişiktir Dilovası’nda. Orada özellikle her seçim dönemi patlamaya hazır bir bomba gibi olur insanlar .

Fitili çekilmiş birer bombadırlar.

Çünkü siyaset algısı değişik, beklentiler farklıdır.

Genelde kişiler üzerine yürür politika. Propagandalarda öyledir.

Her fırsatta söylediğim gibi; Dilovası’nda siyasi partiden ziyade , partinin mensubu öndedir. Böyle olunca da propaganda da kullanılan tek bir sözcük hedefteki  partiye değil, partinin adayına mal olur.

O yüzden Dilovası’nda siyaset ederken, hele de saha çalışması yaparken tüm adayların  daha seçici, ifadelerinin daha yapıcı, söylemlerinin daha toparlayıcı olması gerekir.

Aksi halde yanlış anlamaya varacak tek bir kelime bile, nahoş olayları tetiklemeye vesile olabilir. Bundandır ki; Dilovası’nda başta iktidar partisi AKP’nin adayı Ali Toltar olmak üzere, CHP’nin adayı Ercan Dalkılıç’a ve diğerlerine önemli  sorumluluklar düşmektedir.

Zira, Dilovası siyaseti  Bağdat Caddesi’ne , seçmeni de İstanbul sosyetesine benzemez .

Dikkat gerektirir, hassasiyet ister.

Bunları niçin yazıyorum?

AKP adayı Ali Toltar’ın Cumhuriyet Mahallesi’nde gerçekleşen toplantıda  kullandığı ifadelerden yola çıkarak yazma gereği hissettiğimden.

Gazete sütunlarında yer bulan açıklamalarında demiş ki Ali Toltar,’’CHP’ye oy verirseniz Dilovası 20 yıl geriye gider. Bunların geçmişleri belli.’’

‘’Bunlar’’ dediklerindeki kasıt CHP’nin adayı Ercan Dalkılıç ise, Toltar’ın teşbihi son derece yanlış.

Hedefi de yanlış, söylemi de..

Üstelik son derece de tehlikeli.

Dikkat ederseniz Kocaeli’nde siyasi propagandanın tavan yaptığı tek yer , şu aşamada Dilovası’dır. Bir Gebze’de, Darıca’da, Çayırova’da o Dilovası’nda ki ritmi bulamazsınız. Gerekçelerini yukarıda özetlemeye çalışmıştım.

O nedenle; Dilovası’nda ki adayların çok daha dikkatli propaganda yapmaları gerekiyor.

Söylemleri kişiselleştirmeden, propagandalarını  tümüyle siyaset ve proje üzerine kurmaları daha sağlıklı ve  huzurlu bir seçim süreci yaşatacaktır. Öyle de olması gerekir.

AKP’nin adayı Ali Toltar çok iyi tanıdığım sevdiğim bir arkadaştır. Gençliğin verdiği hırsla sözcük hatalarına kapılmayacağını umuyorum.

Siyaset,  ince uzun bir yol olduğu kadar, bin düşünüp bir konuşmak gerektiren sanattır. Şüphe olmasın ki, Dilovası’nda bu sanatı en iyi şekilde icraa eden seçimin galibi olacaktır.

CHP adayı Ercan Dalkılıç’ın duruşu ve seçkin söylemleri de bundan olsa gerek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑