parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Rektörü rahat bırakın. !

2 Haziran 2017 Saat: 14:13

Bizim ülkede;  özellikle de siyasette, siyasete yön verenlerde bazen yanlış kanılar hüküm sürer. Buna bir de ‘art niyet’ eklenirse, yanlış yanlışı doğurur.

Bir de siyasette ‘ ön kesme, adam harcama’’ yolları vardır. ‘Erken öten horozun kafası koparılır’ misali. Tüm bunlara ‘ayak oyunları’ da diyebiliriz. Siyasetin gizemli, bir o kadar da entrikalarla süslü dünyasında yaşamak, var olmak her babayiğidin harcı değildir.

Özellikle ‘temiz insanlar ve ülkesine kariyeri vesilesiyle çok daha büyük  katkılar ‘’ sunabilecek şahıslar, siyasette ‘’potansiyel aday’’ olarak algılanırsa, birileri tarafından bir an önce harcanır, diskalifiye edilir. Bu da siyasetin  ‘alicengiz’  oyunudur.

Geçmişte, bölgemizde gördüğümüz benzer  vakaları hatırlayabiliriz.

Mesela bir  Harun Demirkaya vardı. Gebze Askerlik Şubesi’nden Binbaşı rütbesiyle emekli olduktan sonra 2002 yılında  DSP´den Kocaeli 1. sıra Milletvekili adayı gösterildi.  Demirkaya partisinin barajı aşamaması nedeni ile parlamentoya gidememişti. Daha sonra siyasi hayatına MHP´de devam eden Harun Demirkaya, partisinden Gebze belediye başkan adayı olmuş ve MHP aynı dönemde Gebze´de tarihinin en büyük oy oranını almıştı, ancak Demirkaya seçilememişti. O şimdi Kocaeli Üniversitesi İşletme Bölümü’nde Profesör. Ülkemize beyin yetiştiriyor.

Mesela bir  Vehbi Karkaş vardı. O tarihlerde DYP saflarında siyaset yapan, adaylık için zorlanan, salon toplantılarında konuşturulan değerli bir ilim adamı. Siyaseten de önü kesilmiş oldu aslında. Şu an  Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Dalı’nda öğretim görevlisi.

Gerek Demirkaya ve gerekse  Karakaş’ı yakından tanırım, dostluk derecesinde ilişkilerim vardır. Her ikisi de yüksek öğrenime katkı sunan, pırıl pırıl akademisyenlerdir.

Şimdi döneyim en başa… Siyasetin entrikalarına.

Şu sıralar Gebze siyasetini yakından takip edenler kulislerde dönüp dolaşan bir isim ve öneriden, hatta ‘ara gazından’ haberdardır.

O isim, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün’den başkası değil.

Sözüm ona Görgün’ü siyasete hazırlayacak, kulağına ‘’Gebze Belediyesi’ne aday ol’’ diye üfleyecek  ‘şark kurnazı’ siyasetçiler var. Belki de Prof. Görgün’ün bundan haberi bile yok, bilemiyorum.

Ancak bu yöndeki düşüncemizi paylaşmakta yarar var. Ona geçmeden önce Görgün hakkındaki kişisel izlenimimi yansıtayım:  Haluk Görgün’le tanışırım. Çok yetenekli, zeka küpü, Türkiye sevdalısı, manevi değerlere düşkün, yeni nesiller için kendini parçalayan müthiş bir dehadır. Gebze Teknik Üniversitesi’nin varlığını önce Gebzelilere, sonra Kocaelilere ve de tüm Türkiye’ye hissettiren bir  Rektör’dür. Bugün GTÜ, Türkiye’de ilk beşe girmişse, ödül üstüne ödüller alıyorsa, çıtası yüksek bir üniversite haline gelmişse, dünyanın ilgi odağı olmuşsa ,bunun tek sebebi Rektör  Prof. Dr. Haluk Görgün’ün becerileridir. Ondandır ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bizzat ASELSAN yönetimine de seçilmiştir.

Şimdi böylesi bir insanı siyasete hazırlamayı düşünen us’lar, kulis hazırlığı yaparken , aslında Görgün’e iyilik değil,  akademik kariyerini  sabote etmek  niyetindedirler.

Günümüzde bir  Görgün kolay kolay yetişmiyor.

Siyaset sizin olsun, Rektörü rahat bırakın yeter.

 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑