parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Sadık Güvenç'in istifası ve bir ders

29 Haziran 2021 Saat: 09:56

Bilirim ki, çoğu insan o'nu halen ''Muhtar Sadık'' olarak tanır, sever, sayar. O'nun iki dönemdir AK Parti Gebze Belediyesi Meclis Üyesi olması , üzerinde yıllardır taşıdığı ''muhtar '' sıfatının önüne geçememiştir.

Zira muhtarlık dönemlerinde kazandığı dostluklar, Tavşanlı'yla bütünleşen hizmetleri, partiler üstü insani ilişkileri Sadık Güvenç'i efsane muhtar yapmıştır.
İşte bundandır ki ; yerel ve tepe siyasiler Sadık Güvenç'in kapısını gece-gündüz aşındırıp saflarına çekmek için teklifler götürmüşler, o'na siyasi bir kimlik kazandırarak aslında Güvenç'i kazanma uğraşında olmuşlardır. Bunu AK Parti'de yaptı, CHP, MHP, SP'de. Güvenç'in tercihi AK Parti oldu.

Biliyorlardı ki; Sadık Güvenç demek adamlık demekti. Sandıkta rey, sokakta itibar, mecliste mantıklı kararlar çıkması demekti. Güvenç'in siyasete girmesinin hikayesi böyle. Bir de şimdi siyasetten çıkmasının hikayesi var. Aşağıda değinmeye çalışacağım..
Lakin önce biraz daha Sadık Güvenç'ten bahsedelim...

Kesintisiz ve abartısız en az 40 yıldır tanırım, tanışırız, konuşuruz, dertleşiriz. Dil, din, mezhep, ideoloji, renk, ırk ayrımı yapmayan, tümüyle kendisini 'insan' odaklı yetiştirmiş ve hayat felsefesi de ''İnsan, hak, adalet' üzerine kurulmuş bir adamdır.
Sadık Güvenç muhtar olmadan öncede, muhtarlık döneminde de, meclis üyeliği süresince de insan ilişkilerini, dostluk ve yardımlaşmayı hep en önde tuttu. Derdi olanın derdiyle dertlendi, acısına ortak oldu, düğünlerde halay çekti, insan olmanın getirilerini yaşattı, yaşadı.

Bilirim ki; kendisine el açan, aman diyen, medet uman, çare gören hiç bir eli geri çevirmedi. Ve akçeli işlerle de hiç işi olmadı. Onuru, karakteri, kişiliği, bayrak-millet-devlet aşkı tavan olan bir insandır Sadık Güvenç.
Peki her kesimden herkesin sevgisini kazanmış olan ; kiminin muhtar Sadık'ı, kiminin muhtar amcası Sadık Güvenç neden partisinden istifa etti. ? Bu ne anlama geliyor.? Bu sorunun yanıtını da en altta vermeye çalışacağım.
İşin özeti şu: Muhtar Sadık, mantığı ve vicdanına kulak verdiği için bir insana yardımcı olmak istemiş, partisinin genel merkezi de bunun hesabını sorma yoluna gitmiş.
İyi Parti Gurup Başkanvekili Lütfü Türkkan değil, hangi siyasi partiye mensup , her kim olursa olsun Güvenç'ten yardım isterlerse, biliyorum ki, Güvenç kayıtsız kalmaz. O'nun mayasında insanlık yatar.
Zaten siyaset bu değil midir? Kamuya, dolaysıyla vatandaşa hizmet etmek, dertlinin derdine derman olmak için yapılmaz mı siyaset? Belediye meclis üyeleri, muhtarlar, belediye başkanları, miilletvekileri ne için, kimler için vardır? Neden o görevdedirler?
Siyaseti nefrete, ötekileştirmeye , sizden-bizdene çevirdiğimiz zaman herşey berbat olmuyor mu?
Sadık Güvenç ne yapmıştır?
Rakip bir siyasi partinin üst düzey yöneticisinin kendisinden rica ettiği insanlığa kayıtsız kalmamıştır. Suçu bu mu? Bunun hesabını sormak istiyen zihniyet insanlıktan bihaberdir. İnsanı duygular, ahlak çerçevesinde siyasi ayrım yapmamalıdır.
Demem o ki; AK Parti Sadık Güvenç 'i kaybetmekle çok şey kaybetti. Büyük bir yürek, herkese nefes olan bir can, tertemiz bir kan kaybetti.
Sadık Güvenç'in istifası: Vicdan, insaniyet, haksızlık ve biat dörtleminde çok önemli bir haykırıştır. Kalkın ayakta alkışlayın.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑