parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Seçime 10 gün kala Gebze

20 Mart 2014 Saat: 17:57

Siyasi maratonda  artık finale  yaklaşıyoruz.  30 Mart’a bir şey kalmadı. Siyasi yasakların başlamasıyla çekişme iyice kızışacak ama, fazlaca bir  değişiklik olacağını düşünmüyorum.

En azından ben  böyle düşünüyorum.

Bölgemizdeki sonuçlara yönelik tahmin ve gözlemimi  birkaç  kez yazdım. Tabir-i caiz ise rengimizi de belli ederek  realite olduk. Sadece kendi rengimizi dürüstçe ortaya koymadık, sokağın nabzını da anlatmaya çalıştık.

Bugün, seçimlere 10 gün kala  genel havayı yansıtmaya çalışayım.

Siyasette kararlılık  diye bir tanımlama vardır. Bir de ‘’kararsızlar’ dediklerimiz. Aslında bu kararsızlar denilen kesime fazlaca inanmıyorum. Çünkü siyasete ilgi duyan  her bir birey, bir şekilde kararlıdır. En azından sandığa gitmeye kararlıdır. Oy kullanmayı isteyen ve sandıkla yüz yüze kalmayı bekleyen  seçmen, dolaysıyla kararını vermiştir.

Kararsızlar demek eksik kalır.

Kimi insan aylar önceden karar vermiştir..

Kimi yıllar önceden.

Beklenen olgu siyasi taraflılık anlamında karardır. Biraz karışık olabilir anlatmak istediğim, zira kafaların karıştığı bir süreçteyiz çünkü..

Hayır!

‘’Oyu kime vereceğiz’’ anlamında değil karışıklık. Herkes oyu vereceği adresi belirlemiştir de, ülkenin nasıl bir seçim sonucuyla karşılaşacağı kargaşası  öne çıkıyor..Hepsi o.

Çok riskli, çok enteresan bir seçim olacak. Seçimler  yerel seçim modundan  çıktı, ‘’AKP ile AKP karşıtları seçimi ‘’ olacak havası yaygın.

Seçimlere bu çerçeveden bakıldığında zaten kararın verildiği anlaşılacaktır. Ayrıca küçük bir detay daha var. Her ne kadar sokağa AKP ile karşıtları seçimi gibi yansıtılmaya çalışılsa da,  seçmen, seçimlerin yerel seçim olduğunun bilincinde.

Bölgemize bakalım…

Seçimlere son 10 gün kala..

Hava nasıl?

En baştan beri iddia ediyorum… Kamuoyu rüzgarını koklayıp, gözlemlerimle görüşümü harmanlayınca ortaya çıkan gerçek şu yönde; Gebze’de Adnan Köşker’den yana sıkıntı yok. AKP bu yönde çok rahat. AKP’ye genel siyaseten yüklenen muhalefet, Gebze’de Köşker için diyebilecek laf bulamamanın yetersizliğiyle seçimlere girecek.

Köşker’in önceki gün açıkladığı muhteşem projelerini bir tarafa bırakın..

Köşker’in halkla olan kemikleşmiş siyasi diyalogu ve aldığı desteği de görmezden gelin..

Köşker’in Gebze’ye son beş yıldır kattıklarını da bir kenara koyun..

Ama görülmesi gereken çok önemli bir şey var; Köşker saha desteği ile yürüyor.

Ne demek saha desteği?

30 Mart’ta sandığa gidecek olanlar demek…

CHP’li zaten CHP’ye oy verecektir. CHP’nin eksikliği kendi tabanı dışından oy çekememesi. MHP’de aynı durumda. Fakat Gebze’de  AKP’nin durumu farklı. Bir tarafta  AKP’ye gönül verenler var. Diğer tarafta Başbakan için yol kat edenler. Beri tarafta Adnan Köşker’in bireysel duruşu var. Bir de AKP’ye siyasi linç kampanyası olduğunu düşünerek ‘inadına’’ Köşker’e oy verecek olanlar..

Farkındaysanız AKP bölümü daha ağır basıyor.

Köşker terazisi üstte duruyor.

Bir örnek;  Dün , yardımcısı Nilay Ayran’ ı  yanına alan Köşker, Arapçeşme’de kadınlarla bir araya geldi.   Namık Kemal’de A101 ‘in altında büyük bir alan var, düğün salonu gibi kullanılıyor. O salon Arapçeşmeli  kadınlarca hınca hınç doldurulmuş, Köşker’i dinliyorlar. Mayıs ayında belediye Çanakkale’ye bir gezi düzenleyecekmiş. Bana gelen bilgilere göre 340 kadın ismini yazdırmış geziye katılmak için.

Diyeceksiniz ki, ‘’Burada önemli durum nedir?’’

Önemlisi  şu;  Köşker’in yeniden kazanacağına ve Çanakkale gezisinin gerçekleşeceğine inanan 340 kadının ismini yazdırması önemlidir. O kadınlar sokak sokak Köşker için çalışıyorlardır, şüphe olmasın.

‘’Nereden biliyorsun?’’ diye sorarsanız cevap vereyim.. Biliyorum, çünkü o kadınlardan birisi benim annemdir.

Saha desteği bu işte.. Partisinin adı ne olursa olsun sahadan, yani seçmenden, yani halktan destek bulabilmek.

Köşker Gebze’de tüm bunları kendinde bulabiliyor. Muhalefetin göremediği bu işte. O yüzden  bu satırların yazarı bir yıl öncesinden beri, ‘Gebze’de Köşker ikinci dönemini yaşar.’’ diye  avazı çıktığı kadar bağırıyor.

Yarın bu köşede  CHP’nin niçin kaybedebileceğini  işleyeceğim. Birazda diğer ilçelere bakıp genel bir panorama yapacağım.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑