parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Şevki Demirci farkı...

11 Nisan 2014 Saat: 17:41

Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci’yi tanırım. İyi tanırım. Ticari hayatından siyasi mücadelesine, spora olan düşkünlüğünden  ilçesine verdiği öneme  kadar,  kat ettiği tüm  yolları bilirim. Bir gazeteci olarak her daim  ilgi alanımda oldu.

Tam bir Karadeniz uşağı’dır…

Merttir, yüreklidir, azimlidir, kararlıdır, hırslıdır.

O yüzden, onun belediyede başlattığı ‘iç operasyon’ ve  ‘geçmişi masaya yatırma’  eylemi beni hiç yanıltmadı.  Beklediğim bir çalışmadır.

Önceki günler ‘hayırlı olsun’ ziyareti yaptığımda , benzer operasyonları başlatacağının kokusunu da almıştım. ‘’Bir an önce işimize bakmak istiyorum, yapacak çok iş var. Çayırova hizmet bekliyor. Günde iki bin vatandaş ağırlıyoruz.’’ sözleriyle  düşüncelerini anlatırken, aslında vermek istediği mesaj farklıydı. Ya da en azından ben anlamak istediğim gibi anlıyordum.

Basına da yansıdı..

Şevki Demirci, henüz  görevde ikinci haftasına girmeden çok ciddi bir kararı kayata geçirmeye başladı. Kendinden önceki yönetimi, yani Ziyeattin Akbaş yönetimini masaya yatırdı.

Diyeceksiniz ki, ‘’Ne var bunda, her yeni Belediye Başkanı’nın yaptığı işler bunlar..’’

Konuya klasik belediyecilik yönünden  bakarsanız haklı olabilirsiniz, lakin ‘’kaz’ın ayağı ‘’ öyle değil.

Demirci’nin başlattığı operasyonun bir çok manası var. O nedenle konuya çok yönlü bakmak gerekir.  Biz de öyle yapalım.

Bir kere şu bir gerçek; Ziyeattin Akbaş dönemi şaibelerle dolu ve boşa geçen koca bir beş yıldı. Zaten  AKP tepe yönetimi bunu bildiğinden Akbaş’ı yeniden aday göstermedi.

Ve şimdi başlatılan ‘iç operasyon’, şüphe yok ki  sadece Şevki Demirci’nin  ‘Akbaş’ı masaya yatırma’ eylemi değil, AKP Genel Merkezi’nin de  beklentisidir. Akbaş döneminde  sümen altı olmuş pek çok şey ortaya çıkarılacaktır. Devletin, dolysıyla belediyenin ve de ‘tüyü bitmemiş yetimlerin haklarının’ nasıl har vurup harman edildiği gün ışığına çıkmalıdır. Şimdilik kamuoyunun beklentisi bu.

Gelelim asıl konumuza..

Şevki Demirci’nin başlattığı çalışmanın  çok daha önemli bir anlamı var.  O da şu; Şayet Demirci görevi kendi partisinden olmayan birinden alsaydı, olağan ve normal bir adım diye bakabilirdik. Buradaki olağanüstü durum; Göreve gelen AKP’li bir başkan, kendi partisinden olan bir arkadaşının geçmişini irdeliyor.

Demek istiyor ki; Senin dönemin karanlıktı, hak yiyordun, görevini kötüye kullandın..

Ve yine demek istiyor ki; Ben hak yedirmem, halkın hakkını peşkeş çektirmem, suç varsa ortaya çıkaracağım, suçlu cezasını çekmeli.

Tüm bu çalışmayı  Şevki Demirci dışında kaç AKP’li Belediye Başkanı kendi partilisine yapabilirki?. İşte Demirci için ‘Kararlı, yürekli, Karadeniz uşağı’ dememin sebebi de bu.

Çayırova fiziksel konumu itibariyle siyasilerin her daim iştahını kabartan kent olmuştur. Belki de o yüzden bugüne kadar AKP üç dönemdir farklı isimleri aday yapmıştır. Zira her giden  rantın  kapısından kafasını uzatmışsa,  bununda Şevki Demirci ile ortaya çıkabileceğini düşünüyorum.

Demirci’yi en az bizim kadar tanıyanlar, bizim gibi düşüneceklerdir. Çayırova’da artık her şey farklı olacak, hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Temiz siyasetin başlangıcı Demirci ile olacaksa, kirli ilişkilerin süpürülüp atılacağı dönemde yine Şevki Demirci ile başlayacaktır.

Çünkü, tanıdığımız Demirci’nin ‘dik duruşu’ , bir şekilde ilçede kendisini  hissettirecektir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑