parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Siyasette söz vermek ve yürekli olmak

12 Aralık 2023 Saat: 15:13

Siyaset eden insanların toplum nezdinde  en büyük güçleri ,  verdikleri sözler ve sonuçlarıdır.  Sözler ; siyasetçiyi başarıya, başarı ve sonuçları ise siyasetçiyi bireyin gönlünde muteberleştirme sonucuna ulaştırır.

Yani,  söz vermek ve sözünde durmak her siyasetçiye nasip olmayacak neticeler doğurur.  Temelinde samimiyet , ciddiyet, insan odaklı özgüven yatar. Netice de , o siyasetçi halkın gönlünde kalıcı yer edinir.  Güvenilen, sözüne senet dahi tanzim edilmeyen, bilge kişi olup çıkar.  Başka bir ifadeyle 'emin' kişi olur.

Elbette her siyasi  erk bahsetmeye çalıştığım meziyetleri bünyesinde barındıramaz.  Öyle olsaydı ükemizde ''yalancı-fırıldak, çarkıfelek'' siyasetçiler de türemezdi.

Söz verip sözünün esiri olmak da her siyasetçinin harcı değil.  Zira söz vermek kolay ama, arkasında durmak adam işidir. Her beden kaldıramaz.

''Siyaset- söz-siyasetçi'' kavramlarına bu çerçeveden baktığımda; gazeteciliğe başladığım 1980'den beri  pek çok değil de, bir çok isim hafızamda yer etmiştir.  Bunlar kendilerini hemşerilerine (seçmen) karşı sorumluluk ve samimiyet döngüsünde adeta feda edenlerdir. Sözün mahremiyetine inananlardır. Ki o yüzden toplumda karşılık bulmuş, gönüllerde taht kurmuşlardır.

Bir kaçörnek vereyim;

Rahmetli Turgut Özal, Bülent Ecevit, Necmettin Erbakan  ve Rauf Denktaş sözlerine esir olmuş liderlerdi.

Merhum Alaattin Kurt, Bülent Atasayan ve mevcutta Cemil Yaman  ve Nail Çiler sözlerine biat etmiş vekillerdi.

Sefa Sirmen, Ercan Dalkılıç, Ahmet Penbegüllü , Salih Gün ve Adnan Köşker sözlerine imza atmış belediye başkanlarıydı.

Günümüzde ise;  Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çİftçi, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı , sözleriyle ayakta duran siyasilerdir.

Çünkü söz vermek başka bir şeye benzemiyor ! Hele de topluma hizmet ve proje manasında söz verilmişse  gün gelir o söz, keser olup geri dönebilir.

Sözünün esiri, sözünün adamı, sözünün takipçisi olmak şart.

Daha bir kaç gün önce Başkan Muzaffer Bıyık  icraatlarını anlattığı toplantı düzenledi. ''Sözümüzün yüzde 92'sini yerine getirdik'' dedi. İcraatlarını  ve seçim öncesi taahhütlerini tek tek anlattı, ekranda  gösterdi.

Bir ay önce de Başkan Bünyamin Çiftçi aynı şeyi yaptı. 4.5 yılda gerçekleşen projeleri, verdiği sözleri , yerine getirdiklerini tane tane ifade etti.  Hem de pandemiye ve çoklu depreme rağmen.

Siyasette 'söz' çok önemli. Söz vermek yürek işi, sözünde durmak ise adam işidir. 31 Mart 2024'de yerel seçimler var. Ümit ediyorum ki ; yürekliler tekrar aday gösterilsin , adam olanlar kazansın.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑