parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Tahsin Tarhan'ın Solculuğu

13 Şubat 2014 Saat: 21:25

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan, tebrik edilecek (!) tanıtım gerçekleştiriyor.

O anlamda hem kendisini, hem de  işinin ehli (!) akıl hocalarını ve  danışmanlarını tebrik etmek gerekiyor.  Edebiyat  literaturuna   yeni kelime   dizeleri soktukları için  samimiyetle (!) alınlarından öpmek lazım.

Bir insan , bir aday bu kadar mı saçma ve anlamsız propaganda yapabilir! Devrimci geleneğinden uzak olduğunu  bu denli mi afişe eder?  Üstelik koca, Kocaeli’nin yönetimime  talip olan , sol’u temsil eden  birisi.

Sol ideolojiden bi haber.

Kavramların anlamından yoksun,  terimlerin manasından uzak, edebi karşılıklarından bilgisiz.

Siyasi propaganda yöntemlerini bilenlerin kıçlarıyla güleceği bir yol izliyor Tahsin Tarhan.  O yolda beceriksiz danışman grubunun tezgahına mı geliyor, yoksa kendisi de mi ‘’sol ideolojiden’’  yoksundur çözemedim.

Açıkça ve alenen  solcuların felsefesi ile  dalga geçiyor.

Devrimcilerin duygularıyla kafa buluyor.

İdealist solcuları  ‘ti’ye alıyor.

Peki nasıl mı yapıyor  bunu?

Önceki gün yerel  gazetelere  verdiği bir ilanı vardı. Görenler bizim gibi dikkatli olmuşlar mıdır bilemem.. Satır satır okudum ilan  metnini. İmza bölümünde film koptu. Slogan kısmı adeta yelpazenin soluna bir hakaret ve küçümsemeden  başka bir şey değildi.

Cehaletin belgesi demek daha doğru olur.

Tahsin Tarhan ekibinin  slogan konusunda ‘saçma fikirler atölyesi’ gibi çalıştığı kanaatine vardım. Neredeyse tüm sloganları zaten traji-komik bir edebi versiyon içeriyor.

İfade sıfır, anlatım sıfır, bütünlük sıfır, mesaj bağlamı sıfır.

Bol sıfırlı bir propaganda izleyen CHP’nin KBB Adayı Tarhan’ın 30 Mart’ta sandıklardan kaç sıfırla çıkacağını merak etmiyorum desem, yalan söylemiş olurum..

Zira işi bilen, halkı ve bölgeyi tanıyan, sorunları masaya yatırıp alternatif projeler geliştirebilecek  bir kadrosu yok.. Kendisi de  zaten bilgi yetersizliğine sahip.

Siyasette ana temalar vardır.. Propaganda yolları ağaç dalları gibidir. Kökünden yapraklara ulaşacak dalların damarlarını yanlış budarsanız o ağaç kurur, meyvesi de olmaz. Tarhan’ın bugün , şu aşamada içine düştüğü gülünç durum bu işte.

Yazık..!

Siyasette sadece maddi gücüyle var olmaya çalışan, yerel basını tırpanlayıp ulusal basından  medet uman, ancak yerel bir aday olduğunu unutan Tarhan’a  bir kıyak yapacağım.

İlanında kullandığı sloganın ne denli ideolojiden uzak, emekçilerin ve de sözde temsil ettiği solcuların  duygularıyla nasıl alay edildiğini anlatacağım. Hem sol cenahı  bilinçli şekilde temsil etmesi için  genel kültürünün gelişimine katkı sunmuş olacağım, hem de bilgi birikimine destek vermiş.

Gelelim ilandaki sloganına.

‘’Yaparsa  Emekçi,  Sanayici,  İş adamı Yapar..’’

Gazetelere verdiği yarım sayfa ilanında fotoğrafını süsleyen sloganı bu.. ‘’Yaparsa  Emekçi,  Sanayici,  İş adamı Yapar..’’

Ya  Allah aşkına!

Bir solcunun (!) kullanabileceği slogan mıdır bu?  

Resmen emekçi ve işçi kesimiyle dalga geçmek değil de nedir? Dünya’da emek ve sermayenin yan yana geldiği,  ortak bir çizgide  birleştiği görülmüş müdür ki, tekil kişi tarafından temsil edilebilsin.!

 Sanırım  bu sloganı üretenler, ya da  Tahsin Tarhan  emek ve sermayenin iş yaşamındaki karşılığını bilmiyor  veya  halka  şirin görünmek için takiye yapıyorlar.. Tamda tezatlarla bezenmiş safsata  yüklü felsefe!

O yüzden Tarhan’a kıyak yapacağımı söyledim.

Bazı değerleri bilmediği gün ışığı gibi aşikar olduğundan katkı sunayım.. Not almasını tavsiye ederim. Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp. İşte kendisine bir fırsat veriyorum, öğrensin diye.

Dünya da 2 sınıf vardır.

1- Emek

2- Sermaye

Bunların arasında küçük ölçekli  ama faklılık doğuran temeller bulunur. Ara sınıf diyebiliriz.

Küçük  Burjuva  ve  Orta Burjuva gibi.

Emek ve Sermaye hiçbir zaman bütünleşmemiştir. Dünyada gerçekleşen devrimler ve   devrim teşebbüslerinin sebebi de budur.

68 kuşağının derdi de budur.

Deniz Gezmiş’in, Mahir Çayan’ın, Mao’nun derdi de budur.

Dünya da ana çelişki emek ile sermaye çelişkisidir. Bunu herkes kabul eder.

Marx’da , Kapitalistlerde.

Emek; emekçi sınıfları doğurur. Sermaye ise sanayici, iş adamı ve kapitalist doğurur.

Ve Tarhan iyi bilmeli ki, her sınıf kendinden yanadır. Yoksa  ne  emekçi olur, ne de kapitalist.

Yani emekçi emekten yanadır, kapitalist sermayeden yanadır.

CHP’nin Kocaeli  Büyükşehir Adayı Tahsin Tarhan’ın kullandığı ; ‘’Yaparsa  Emekçi,  Sanayici  İş adamı Yapar..’’ sloganı bu anlamda tümüyle samimiyetsiz, ciddiyetten uzak, komik, uydurma bir slogandır.  Ne sağ, ne sol  literatura  uymaz.

Çünkü Tarhan  her platformda kendisini sanayici olarak tanıtan bir  iş adamıdır,  sermayedir, kapitalisttir. O noktaya nasıl geldiği ve hangi aşamalardan geçtiği artık önemli değildir. Emek  sınıfından çıkmış, sermaye sınıfına geçmiştir.

Emek ile sermaye bir arada olmayacağına, buna sol ideolojinin  de izin vermeyeceğine göre, Tarhan’ın ‘Emekçi, Sanayici, İş adamı’’ sloganıyla yola çıkması, kargaların güleceği bir durumdur.

Daha da önemlisi şudur; Hiçbir emek sınıfı bunu kabul etmez,  yemez.. Kendi sınıfına ihanet ve hakaret olarak algılar.

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Özürlü/Engelli18 Mayıs 2024 Saat: 15:49
TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑