parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

UKOME'NİN GEBZE DUYARSIZLIĞI

23 Haziran 2021 Saat: 17:16

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi'nin (UKOME) tutarsızlığını herkes gibi bizde hayretler içinde izliyoruz. Değneğin neresinde tutmalı bilmiyorum. Koca UKOME, nasıl da böyle sorumsuz, tutarsız, Gebze'ye karşı vefasız davranır anlamak güç.
Biliyorsunuz; Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk alanları içerisinde olan tüm bölgelerde ulaşım ile alakalı servis minibüsü, taksi, dolmuş ve otobüs dahil toplu taşıma araçları ile ilgili kararların alınmasına, planlama yapmaya, yürürlüğe sokmaya ve koordinasyon sağlamaya UKOME yetkilidr. Tüm bunlarla birlikte güzerğahlardaki durakların, kent kart satış noktalarının tanzim ve tesbiti de aynı daireye aittir.
Hal böyle olunca bu konularda Gebze'nin yetim bir evlat olduğunu söylemekte fayda var.
Gebze'de kent kart dolum noktaları yetersiz, bazı güzeğahlarda duraklar arası mesafe uzak. Ve Gebzeliler çile üstüne çile çekiyor. Konuyla ilgili defaten şikayet geliyor okurlarımızdan. İlk kez değiniyorum bu soruna. Çünkü bize ulaşan eleştiriler had safhada. Özellikle Arapçeşme-Eskihisar güzerğahı sorun yumağı. Araç sayısı yetersiz, az. Duraklar açık ara uzak. Örneğin Gebze Belediyesi durağından otobüsü kaçıran bir yolcu, EML durağına kadar yürüyecek ve 30 dakika bekleyecek.
Muhtemeldir ki ; Başkan Tahir Büyükakın bu sorundan haklı olarak bihaberdir, lakin daire başkanının sorunları avucunun içi gibi bilmesi gerekiyor. Hele de Gebze gibi metropol bir bölgenin sorunlarını görmezden gelmek, kulakları kapatmak ilçe halkına haksızlıktır.
Belediyelerin temel görevi vatandaşın sosyal yaşamına katkı sunmak, müreffeh içinde yaşamalarını sağlamaktır. Belki devasa fen hizmetleri yapılıyor, görülüyor buna lafımız yok, ancak görünmeyen fakat kanayan daha önemli sorunları çözmekte büyükşehirin ukdesindedir.
İşte Gebze'de kent kart dolum noktalarının yetersizliği, duraklar arası uzun mesafeler, otobüs sayılarının azlığı, varış saatlerinin uzunluğu Gebze için ciddi bir sorundur. Buna derman olmak UKOME'nin görevidir. Hadi dezefenkte otomatlarını doldurmuyorsunuz, epeydir hemen hepsi boş duruyor, bari bu meseleyi ciddiye alın.
Belki işe yarar diye Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz'e de hatırlatmış olalım. Gebze'de böyle de bir sorun var.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑