parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Yöresel dernekler ve Ardahanlılar

21 Ocak 2022 Saat: 13:08

Bölgemizde kaç yöresel dernek var sayılarını bilmiyorum. Köy, ilçe, il derneklerine bir de federasyonlarını eklerseniz , hatırı sayılır sayıda yöresel dernekler olduğu bir gerçek. Bildiğim ise; Her bir yörenin kendi örf ve geleneklerini, kültürlerini yaşatmak, ayakta tutmak için var oldukları. Özverili gayretlerinin temelinde bu yatar.
Sosyal aktivelere aklenmesi gereken bir eylem de; memleketlileri arasındaki birlik, dirlik ve dayanışmayı idame ettirmek, ihtiyaç sahibi hemşerilerine destek olmaktır. Hangi dernek bunu ne ölçüde başarabiliyor, asli görevlerini sadece kağıt üzerinde mi tutuyorlar , yoksa realitede aktifler mi, bu da başka bir soru.
Lakin bir de, yüklendikleri sorumluluğun bilinciyle fedakarca çalışan dernekler var. Mesela bu yönde Erzurumlular, Karslılar , Giresunlular, Trabzonlular oldukça başarılılar. Bu dörtlüye Ardahanlılar derneklerini de ekleyebiliriz.
Özellikle ''Darıca Ardahanlılar Derneği''ni...
Bülent Işık başkan olduktan beri yakından takip ettiğim memleketimin derneği, sıradışı çalışmaları, yaratıcı fikirleri ile başından beri kadrajımda duruyor. Işık, gerçekten harika bir yönetim kurulu oluşturdu. Yöresini tanıyan, tarihini bilen, yedi ceddini sayabilecek yönetimdeki isimler, derneğin Darıca'dan Ardahan'a, oradan neredeyse bütün ülkeye yayılmasını sağladılar. Tabi bunu gerçekleştirdikleri çalışmaları ve dikkat çeken projelerle başardılar.
Ölümden doğuma, acı günden gülen güne, mutluluktan kedere her daim hemşerilerinin yanında olan Darıca Ardahanlılar Derneği , şimdi de bir ilki gerçekleştirmenin hazırlığında. Konuyla alakalı haberi sütünlarımızda okumuşsunzudur, o nedenle burada detaya girmeyeceğim...
Ancak, dört gün sürecek Ardahan tanıtım günleri festivali inanıyorum ki, Darıca'dan dünyaya ses verecek bir başarı öyküsü olacak. Zira dün akşam misafir olduğum dernekte yönetimdeki her bir hemşerimin gözlerinde bunu görebildim. Rekor sayıda on binlerce Ardahanlı'nın katılması, stantları gezmesi, memleketine olan hasreti gidermesi bekleniyor. Böyle olacağına da inanıyorum.
Gebze'de yaşayan bir Ardahanlı olarak Darıca Ardahanlılar Derneği'nin tarih yazmasını diliyorum. Burada bütün hemşerilerimize düşen tek görev ; aşına , suyuna, toprağına, kazına, balına, eski kaşarına, sarı yağına, tulum peynirine, çeçiline, loruna, pişisine, hıngalına, ketesine, mahalli sanatçısına sahip çıkmalarıdır. Dolaysıyla Darıca Ardahanlılar Derneği'nin davetine icabet edilmelidir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑