parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Yüksel Ercan ile İyi Parti

5 Şubat 2022 Saat: 10:37

''Bölgemizde siyasete yön verenler'' denildiği zaman aklıma parmakla sayılabilecek kadar isim gelir. Öyle sıradan siyasetçi, iş olsun diye siyasi arenada boy gösterenlerden bahsetmiyorum. Ya da, parasının gücüyle bir yerlere gelmeye çalışan ''misyonu-vizyonu belisiz'' şımarıklardan da örnek vermeyeceğim.
Siyasete yön veren demek; bedel ödeyen, elini taşın altına koyan, ilkeli, dik duruşlu insan demektir.
Us'umda böyle siyasiler var elbette.
''Politika ile siyaset'' arasındaki ince ahenkin farkına varan insan, akıllı siyasetçidir. Ülkesi, bölgesi, çevresi, nefes aldığı muhit için muhim olan siyaset geliştirmek, çözüm üretmek olmalıdır. Akıllı siyasetçi dediğim bu işte.
Üreten, geliştiren, denge unsuru insanlar. Siz bunlara ''akil insan'' da diyebilirsiniz, ''kanaat önderi '' de.
Peki, Gebze'de yukarıda saymaya çalıştığım kaç tane akil insan, kanaat önderi, akıllı siyasetçi var sizce? Savunduğu dava, ileri sürdüğü tez, olmazsa olmaz dediği fikirleri uğruna bedel ödemiş kaç kişi tanırsınız? Öyle partisinin ismiyle bir yerlere gelmiş, parayı bulmuş, entel-dantel siyasileri bırakın bir kenara....
Fikri uğruna bedel ödemiş ve ilkesinden ödün vermeyen siyasilerden bahsediyorum... Toplumda karşılığı olan, işaret parmağını kaldırdığında o yöne yüzlerce insanın bakmasını sağlayacak siyasetçilerden bahsediyorum....
Örnek verebilir misiniz?
Mutlaka vardır bir kaç örneğiniz...
Zira kalender siyasiler yok değil bölgemizde....
Adam gibi adam, dava adamı, ilke adamı vardır elbet.
Siz bunları düşünüp dururken benden yana bir örnekleme yapabilirim. Elbette gönlümde, kelime dağarcığımda , dilimin ucunda pek çok isim var. Lakin, net ve real bir isim zikretmek gerekirse ; Hiç tereddütsüz Yüksel Ercan'ı göstermek yanlış olmasa gerek.
İyi Parti'ye geçişinden sonra Ercan'ı biraz daha yakından takip etmeye başadım. O'nunla birlikle Gebze teşkilatı da kapsama alanıma girdi. Burak Uluköylü'nun nefes almaksızın sürdürdüğü saha çalışmları, iktidar dahil bir çok siyasi parti başkanlarına örnek olmuşken, her geçen gün vitrin isimlerin İyi Parti'ye dahil olması Gebze siyasetine renk ve hareket getirdi mutlaka. Bazen ''Bunlar ne yapmaya çalışıyor, Uluköylü ve ekibi neyin peşinde'' diye sorduğumda, ''Kesinlikle Gebze'de iktidar olmak peşindeler '' şeklinde iç sesim yanıt veriyordu.
Daha dün Halit Altıntaş'ı rozetlendirdiler.
Öncesinde Sadık Güvenç'e kanat gerdiler.
Celalettin Kurt'a yol arkadaşı oldular.
Nusret Acur'u, Aydemir Özcan'ı anlatmaya bile gerek yok. Her biri güç.
Yüksel Ercan ve yarenleri çoktan teşkilatın vitrininde yerini aldı.
Vitrin demişken; bir siyasi partinin mutfağı kadar vitrininin de , ne denli önemli olduğunu vurgulamaya gerek yok sanırım. Vitrinde ne kadar çok etkili ismiler olursa , kitleleri peşinden sürükleyecek rüzgar o kadar güçlü olur.
İşte Yüksel Ercan böyle bir isim.
İyi Parti yönetimi Gebze'de Yüksel Ercan ve dava arkadaşlarını vitrine çıkarmakla en akıllı kararı verdiler. Yukarıda da söylediğim gibi vitrin çok önemli. Ve vitrinde duranın etkinliği sokağa çok rahat yankı yapacağından sonuçlarda olumlu olacaktı.
Dönelim tekrar Yüksel Ercan'a....
Bilmem kaç yıldır tanıdığımız bir isim. Sadece benim değil, bırakın Gebze'yi Kocaeli'nde tanımayan, isim olarak bilmeyen yok neredeyse. Köklü bir ülkücü. ''Anadan doğma ülkücü ''derler ya, tabir-i caizse öyle biri. Davasının bedelini ödemiş, mahpus yatmış, rahmetli Türkeş'le yol yürümüş, su içmiş, türkü söylemiş ülkücü. MÇP'nin Gebze ilçe tabelasını kar günü elleriyle balkona asıp ilçe başkanlığını üstlenmiş biri ülkücü. MHP'den Gebze Belediyesi meclis üyeliği dönemlerini de biliriz. Gebze'nin çıkarları için meclisi yerinden zıplanan, kah oturtup kah kaldıran bir isim. Tam bir siyaset adamı. Tanınmışlık oranını düşündüğünüzde ise Gebze'de en çok tanınan bir isim olduğu aşikar. Yine iyi bilirim ki, ''Ülkücüyüm '' diyen pek çok insan karda kışta evlerinde kahvesini yudumlarken , Yüksel Ercan sokak sokak davasını şırıngalamaya çalışanlardandır. Çoğuna şahit olmuşuzdur.
Kalemiyle , yüreğiyle, ilkeleriyle , fikirleriyle , dostluk ve becerileriyle ''ödünsüz dava adamı olan Yüksel Ercan'ın İyi Parti'ye iyi geldiğini sokaktaki herkes kabul etmişse, demek ki İyi Parti iyi gidiyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑