parkinnn
DUAYEN / Ercan SARIÇAM
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Zinnur Büyükgöz'le her telden

8 Mart 2022 Saat: 13:14

Uzun zamandır Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz'le  bir arada olamıyorduk. Epey oldu aynı ortamda bulunamayalı. Oysa kafamızda , kentimize dair yığınla sorular vardı, sormamız gereken. Zaman zaman bunları bu  sütunalardan yazıyor, eleştiriyor, doğru gördüğümüzü takdir ediyor, şehrimizin yaşanabilir kent olması yönünde acizane önerilerde bulunarak katkı sunmaya çalışıyorduk.

Büyükgöz'le özel bir sorunumuz yoktu, olması için de bir sebep yok. Nitekim kentin seçilmiş şehrime inine ''ara gazı '' verenlerin olduğunu bildiğimizden , uzaklığımızı kişiselleştirmeden işimize bakmaya devam  ediyoruz. Her siyasetçi ile gazeteci arasında olabilecek  ( samimiyet ve mesafe ) dilimiydi bizimkisi. E bir de buna hain, fesat, çekemez  ''sözde  gazetecilerin '' meslek dışı ithamlarını eklerseniz, bazen yakın olan insanlar da uzaklaşabiliyor, birbirinden. (Bu konuyu başka bir yazımızda işleyeceğiz)

Neyse , dönelim dün akşama...

DHA  Temsilcisi Mesut Işık'ın ev sahipliğinde Gebze'deki gazete sahipleri güzel bir organizasyonda bir araya geldik. Yemeğin sürpriz konukları ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili  Yaşar Çakmak ile Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz'dü. Yemek mekanına gittiğimizde bu iki isminde geleceklerini öğrendik. İyi ki de gelmişler.

Çakmak ve Büyükgöz'e dair izlenim ve intibalarımı aktarırken , her ikisinin de ne konuştuklarını  yansıtmaya çalışayım....

Yaşar Çakmak'ı samimi,içten, dürüst buldum. Konuşurken gözlerinin içi her zamanki gibi gülüyor, tebessübü yüzüne yayılıyordu. Babasının Omtaş'tan işçi emeklisi olarak ayrıldığını  vurgularken Gebze'ye verdiği değeri ve ilçemizi çok iyi tanıdığını  anlatmaya çalışıyordu. Özellikle Gebze'nin sorunlarının çözümünde , kaynak aktarımında Gebze'ye ayrıcalık yaptığını, kayırdığını dürüstçe yinelemesi bende olumlu intiba bıraktı.

Açıkça şunu söyledi ; Bir Kartepe'ye veya Kocaeli'nin diğer ilçelerine nisbeten Gebze'nin daha çok proje almasını sağlamaya çalışıyorum. Buna Başkan Zinnur Bey şahittir.

Yaşar Çakmak kısa konuşmasında iletişime çok önem verdiğini, gece-gündüz telefonun açık olduğunu, davet edilen her yere gittiğini, sorunların çözümünde herkesin mutlaka ortak hareket etmesini de vurguladı.

İşte tam da, o ara kendisine sordum...

- Büyükşehir olarak Gebze'de 40'a yakın kavşak düzenlemesi  yaptınız, ana artellerin bazılarını tek yöne çevirdiniz. Lakin bazı kavşaklar çok dar, araç geçişleri zor oluyor ve bir gecede tek yön tabelası konuldu. Kırk yıldır aynı yolu kullanan vatandaş, sabah işine gitmek için uykulu gözlerle  yola girdiğinde trafik polisini karşısında buluyor, yiyor cezayı. Esneklik olması  doğru değil mi, ikaz etseler daha hoş olmaz mı?

Büyükşehir Başkanvekili Çakmak'ın cevabı şu oldu:

- Doğru, tek yön konusunda ceza konusu bize de geldi. Bu akşam emniyetle konuşacağız. En azında uyarı yapmaları , hemen ceza-i işleme geçmemeleri konusunda konuşacağız. Önemli olan ceza kesmek değil, uyarmak , yardımcı olmak, yol göstermektir. '

Çakmak'ın konuşmasından ve yemekten ayrılmasından  sonra Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz yerinden kalktı , geldi tam karşımıza oturdu. Dedim ya,  uzun zamandır aynı ortamda bulunmuyorduk diye...Fırsat bu fırsat deyip aklımıza takılan çok şeyi sormak boynumuzun borcu oldu.

Büyükgöz her ne kadar gözlerini gözlerimden kaçırmaya yeltense de, yine de o'nun göz bebeklerinin içine baka baka soruyor, ısrarla konuşmasını sağlıyordum. Aslında kendisine güzellik yaptığımın farkında değildi, zira ben  her konuda sordukça,  o  cevaplar veriyor, meslekdaşlarımızda bilgi sahibi oluyordu.

Gelelim Büyükgöz'le olan muhabbete....

- Başkan, kent konseyi meselesi var. Siz dört yıldır görevdesiniz. Yasa size göreve başladığınız süreden altı ay içinde konseyi oluşturmasını hükmediyor. Halen konsey yok. Kaldı ki genel kurul gerçekleşmediği için Gültekin Şenel halen kağıt üzerinde başkan görünüyor. Ne düşünüyorsunuz ?

-Evet, genel kurul yapılmadı. Ancak dernekler iki yıl  faaliyet göstermediğinde fes olur. Kaldı ki sekiz sene geçmiş aradan. Yasa bana yetki vermiş, fakat kesin hüküm değil. Benim irademde. Geçmişte dalaşmalar olmuş, herkes bir tarafa çekmiş, yürümemiş. Bu yüzden beklettik.

-Basın listesine ekleme, yenileme yapılacak mı, ayrımcılık olacak mı?

-Arkadaşlarımız liste konusunda çalışıyorlar. Yenileme olabilir.

Bu arada  Bizim Gebze'den Zeynel Oğuz bombayı patlattı...Başkanım,  ilan rakamları  çok düşük. Diğer belediyelerin fiyatları sizden fazla. Artırmayı düşünüyor musunuz?

- Sanırım 100 lira arttı. Önemli olan  yıl içinde ayrılan bütçenin miktarı, total önemli.

Kocaeli Öncü'den Yavuz Ercan araya girdi ... Başkanım 'benim hizmetlerim çok fazla, geride kalan süre yetmez, bir beş yıl daha lazım bana'' diyor musunuz?

-Buna karar vermek bana düşmez. Ben her sabah 6.30 da güne başlıyorum. Kafamı yastığa koyduğumda vicdanım rahat mı, sorumluluğum rahat mı, ahlakım rahat mı ona bakıyorum. Gebze için çalışıp proje geliştiriyorum. Takdir milletimizindir. Bakın metronun istasyon-sanayi ayağı yıl sonu faaliyete başlayacak. Türkiye'de  sıfır atıkta  ilk beşe girmişiz. Dünya da , evet dünyada bir ilki başlatmışız özel çocuklara özel hizmet vermişiz. Alt yapıdan üst yapıya, mimariden kentleşmeye çok proje geliştirmişiz. Ben bunları düşünürüm.

Başkan bir arkadaşımızda galericiler sitesini sordu. Büyükgöz konuya şöyle cevap verdi, '' Bazıları şehrin dışına gitsin diyor. Nereye gidecek, niye gidecek ki. Kim gidiyor galericilere, ona bakmak lazım. Şehrin dışına çıkarıp ekonomiyi zarara mı uğratacaksınız. Nasıl gidecek insanlar şehrin dışına.''

Zinnur Başkan'a son olarak şunu sordum; Mustafapaşa Külliyesi'nin yanındaki otoparkı belediye olarak aldınız. Astığınız tabelada 'amacına uygun proje gerçekleştirlecek'' yazıyor. Nedir bu, amacı nedir, ne yapacaksınız ?

-Tarihi dokusunu bozmadan proje uygulayacağız.

- Peki yenilenen kavşaklar dar değil mi. Örneğin Karabakkal Cami önü. Caminin tretuvar uzantısı çok uzun olmadı mı. Geçenlerde bir tır girdi caddeye dönemedi, saatlerce trafik felç oldu?

- Orayı kısa tutup yolu geniş verseydik cadde  otopark haline gelirdi . Tır konusu bir düzmece, provakasyondu. Bilinçli gönderdiler tırı. Video çekip yaydılar, 'bakın yollar böyle' diye. Koca tırın orada ne işi var. Video çektiler, yaydılar, tır gitti. Bilinçli yaptılar.

Velhasıl  dün akşam Başkan Büyükgöz çok şey anlattı. Çoğu cevaplarında diplomasi dil ağırlıktaydı. Bazen kararlı görünüyordu. Ser verip sır vermeyen hali ağır basıyordu. AK Parti'nin Gebze'de şahlanması  veya  mat olması artık Büyükgöz'ün elinde.

 Çünkü gönül pencerlerini çoğaltması, yeni sayfalar açması, kırgınlıkları gidermesi, her bir insana dokunması hem kendini, hem de temsil ettiği partiyi yakından ilgilendiriyor.

 Bende kalan intibaa gelince; Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz temkinli, Kocaeli Büyükşehir  Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak samimiydi.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Gölge Gazetesi, Kocaeli Haber, Gebze Haber, Darıca Haber, Dilovası Haber, Çayırova Haber, Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

TGF, GEBZE ve BAŞARI22 Nisan 2024 Saat: 16:33
31 Mart30 Mart 2024 Saat: 15:13
Tüm Yazıları
Yukarı ↑